cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Baranjski čobanac

clock-img

12.11.2010, 11:52

clock-img

Anoniman

Originalni sastojci, za 6-8 osoba:
600g svinjetine
600g junetine
600g srnetine
500g crnog luka
800g oljuštenih krompira
2 konzervirane feferone
2dl belog vina
1 kašika aleve paprike
1 kašika paradajz pirea
1 kašika vegete
ulje, so, biber
200g brašna i 1 jaje (za trgance tj taranu)
1l vode

Sastojci koje sam ja koristila, za 4 osobe:
500g junetine
400g svinjetine
250g crnog luka
pola babure (da ne bude ljuto, zbog Neše)
400g krompira
1dl belog vina
1/2 kašike paradajz pirea
1/2 kašike aleve paprike
1/2 kašike vegete
so, biber, ulje
200g brašna i 1 jaje (s tim što sam iskoristila samo polovinu testa)
1/2l vode

Svo meso iseći na veće kocke. Luk sitno iseckati i prodinstati na zagrejanom ulju dok ne omekša. Dodati meso, so, biber, vegetu, alevu papriku, baburu (feferone) isečenu na kockice, paradajz pire, belo vino i vodu. Promešati pa poklopljeno kuvati 90 minuta. Dodati krompir isečen na kocke pa kuvati još 20 minuta.
U posudu polupati jaje, posoliti, pobiberiti i dodati malo ulja. Mešati rukom i dodavati brašno dok se ne dobije jako tvrdo testo. Rendati ga na krupno u šerpu, poklopiti, pa kuvati još 15 minuta.

Nikad nisam jela ovako dobar gulaš, paprikaš, ili na šta već najviše liči, savršen mi je!


clock-img

12.11.2010, 11:58

clock-img

Anoniman

Izvukla si se sa ovim "sastojci koje sam ja koristila " , taman sam htela da objavim da se napokon saznalo ko je pojeo Bambijevu mamu user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.11.2010, 12:02

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image
Ne jedem ja te Bambije i njihove mame (ne zbog humanosti, nego ne volemuser posted image )

PS: al sam zato opušteno pojela tri praset_a sa sve porodicomuser posted image

< Poruku je uredio Nedja -- 12.11.2010 12:04:09 >

clock-img

12.11.2010, 12:04

clock-img

Anoniman

Btw , extra zvuči ovaj krkanluk ... Možda se nekad i odlučim da pripremim ... Tamo negde , kad mi ćerka uđe u pubertet ... user posted image

clock-img

03.01.2011, 11:15

clock-img

Anoniman

Nedjo, slucajno naleteh na ovaj recept pre neki dan i ne treba da ti kazem da sam vec kupila srnetinu. Pravim ga sigurno za Bozic. Ovo je bila ljubav na prvo citanje, a mogu misliti kada ga probam!

clock-img

03.01.2011, 11:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Znači miš je pojeo bambija user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 3.1.2011 11:23:03 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.01.2011, 11:24

clock-img

Anoniman

Mislim da je Nedja prva pocela, a ja cu da ga dokusurim user posted image

clock-img

03.01.2011, 11:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

C c c... jadan naš bambi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.01.2011, 11:30

clock-img

Anoniman

Ahaha, ja sam pravila bez Bambija, prvi put samo gica i kravica, a drugi put sam ubacila i zeku-pekuuser posted image
Nisam nikada probala srnetinu, malo sam skeptična kad je divljač u pitanju jer inače volim samo meso blagog ukusa.
Mišu, obavezno javi kako ti je uspeo čobanacuser posted image
I da napomenem da tarana može da se napravi i ranije, ne mora direkt u čobanac da se izrenda, čak mi je bila bolja kad je odstojala par satiuser posted image

clock-img

03.01.2011, 11:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Moj tata je ovo često pravio dok smo živeli u hrvatskoj, fenomenalno je. Mogla bih ga podsetiti jednom da napravi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.01.2011, 11:37

clock-img

Anoniman

Krkanluk-gurmanlukuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja cu pojesti tri praseta i Ferdinanda...user posted image user posted image user posted image
Odlicno je....Ja pravila pre dve godine poslednji put....Pravila sam u kotlicu...Ispalo je fenomenalno....tako da cu ponovo aktivirati kotlic, ali kad malo otopli...

clock-img

03.01.2011, 11:39

clock-img

Anoniman

Hvala Nedjo. Onda cu prvo napraviti taranu. Javljam u petak kad razjurim goste. Ja ziva nisam dok ne probam. Divljac je super, a mislim da ce u ovoj kombinaciji sa drugim mesom biti bas taman za one koji nisu ludi za njom, jer ce je malo ublaziti.

clock-img

03.01.2011, 11:39

clock-img

Anoniman

Ovo je sigurno najbolje u kotliću, pogotovo što je količina baš velika u originalnom receptu, al nemam gde da metnem kotlićuser posted image Ja sam pravila u najvećoj šerpi koju imam, onoj za sarmu (17l), i bila je do pola punauser posted image

clock-img

03.01.2011, 11:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

U kotliću je prava stvar, tako je ćale pravio user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.01.2011, 11:42

clock-img

Anoniman

Ma dobro je i u šerpi, samo da se krkauser posted image
Mišu, jedva čekam utiskeuser posted image

clock-img

03.01.2011, 12:16

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

03.01.2011, 12:17

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dobro, de...Necemo jesti Bambijauser posted image user posted image

clock-img

03.01.2011, 12:19

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

pa mislila sam da mi je Mali Miš prijatelj, ali sad....user posted image ...user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

03.01.2011, 12:19

clock-img

Anoniman

Ne priznajem ja tog tvog Bambija, ti si za mene đavolak sa čekićem,a njega sigurno neću jestiuser posted image

clock-img

03.01.2011, 12:20

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.01.2011, 19:07

clock-img

Anoniman

Samo da prijavim da je ovo medju najboljim stavrima koje sam ikad jela! Uspelo mi je savrseno a pravila sam malo vise nego po receptu (imala sam po kg od svakog mesa). Ono sto je preteklo razdelila sam gostima za sutra i ostavila malo za nas. Preporucujem svakome.

Inace ja sam ga spremala u expres loncu i kuvala sam ga sigurno puna tri sata (pre krompira i tarane) tako da je meso bilo savrseno, malko je pocelo da se raspada a mekanooooo...

clock-img

07.01.2011, 19:51

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Uh, Mišu user posted image mogu da zamislim kako je bilo dobro!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!