cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Bamija

clock-img

18.03.2009, 15:52

clock-img

Anoniman

Bamija:
1 kg teletine bez kostiju
½ kg crvenog luka
40 dkg suhe bamije
10 dkg maslaca
so, mljeveni biber,
aleva paprika
Priprema :
Luk sitno izrezite i przite na ulju dok ne pozuti. Izrezite meso na sitnije kockice (zalogajcice) i prodinstajte sa lukom dodajuci ako je potrebno po fildzan tople vode. Dok se meso dinsta u posebnoj posudi obarite bamiju u vodi u koju ste dodali malo sirceta (da se bamija ne bi raspala). Kada je meso napola izdinstano, dodajte ocijedjenu bamiju i kuhajte dok i meso i bamija ne budu skuhani. Smanjite vatru, dodajte maslac. Po potrebi dodajite vodu, ali uvijek mlaku i uvijek po fildzan. Kada sjedinite bamiju s mesom vise je ne smijete mijesati kuhacom vac ako je potrebo lagano protresite serpu. Pred kraj bamiju zacinite (posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku). Prije posluzivanja dotjerajte joj ukus i ukrasite limunom.


clock-img

18.03.2009, 15:55

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 15:56

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: eugenija

Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?


E nek nisam ja prva pitala a jedva sam izdržalauser posted image

clock-img

18.03.2009, 15:56

clock-img

Anoniman

ono na vijencima sto se prodaje na pijaci (kao lanac) i otprilike nema ni 10 deka a kosta 4 marke ili 2 eura 

clock-img

18.03.2009, 15:57

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Neznam ni ja sta je bamija.user posted image

clock-img

18.03.2009, 15:58

clock-img

Anoniman

ukucajte na googlu pa ce vam izbaciti slike 

clock-img

18.03.2009, 16:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

user posted image  


Pa jel to raste kod nas u Bih ja tio nisam nikad vidjelauser posted image

< Poruku je uredio lu -- 18.3.2009 16:01:16 >

clock-img

18.03.2009, 16:02

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: eugenija

Mislim da sam čula za bamiju, ali nikad ne znam šta je to?


E nek nisam ja prva pitala a jedva sam izdržalauser posted image



Hahahahahahhaaha, pola popodneva se smejem samo tvojim postovima, koja si legenda!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 16:05

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

Ja bih pomislila da je ovo paprika ukrstena sa krastavcem.
Prvi put vidim ovu biljku user posted image Nikad ni cula za bamiju.
Ima li mozda jos neki naziv?

clock-img

18.03.2009, 16:05

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: afrodita

paprika ukrstena sa krastavcem.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 16:11

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nešto sam pronašla:
Bamija ili okra je plod hibiskusa,najviše se kombinira sa teletinom,kao što nam je i Lenka predstavila.
Poznata kao afrodizijak,u Sarajevu ju od milja zovu "ćunodiz"user posted image

Ovo sam pročitala na jednom forumu.

clock-img

18.03.2009, 16:12

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

ĆUNODIZ, hahahahahahahahahahahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

18.03.2009, 16:13

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

mmmmm afrodizijak.
....pa i sam oblik asocira user posted image

clock-img

18.03.2009, 16:17

clock-img

oliveradj

pencil-img

1019

user posted image Jeco dobra ti je ova skroz

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

clock-img

18.03.2009, 19:05

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Оvo je povrće karakteristično za orijentalne kuhinje, moja baka koja je živela u Prizrenu je pravila đuveč sa bamijom i jagnjetinom i ovčetinom. Moji roditelji je gaje na placu i moja je mama stavlja u đuveč, takođe sam je videla u Turskoj kad smo bili na letovanju......

clock-img

19.03.2009, 07:48

clock-img

Anoniman

s tim što se najčešće koristi sušena bamija , kao što sam već ranije napisala niže se na konac i suši, pa se tako na vijencu i prodaje, odokativno u vijencu ima 10deka i to je palfon.
jedan je od sastojaka i begove čorbe
i to i jeste jelo orijentalne kuhinje ... koju naravno bosanci nazivaju a kako drugačije nego Bosanskom kuhinjom

ovo sam vam postala iz razloga što je jako ukusno jelo... i ako se kad odlučite da ga napravite nećete požaliti...

clock-img

19.03.2009, 16:19

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Lenka, moze li mala pomoc.. ja sam jednom skuvala bamiju i bila je toliko sluzava da sam je morala baciti, i nikada vise nisam ni pokusavala da je kuvam.. gde sam pogresila?

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

19.03.2009, 16:20

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Kakav okus ima? Na šta podseća najviše? 

_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

19.03.2009, 16:22

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Ne znam.. toliko je bila sluzava, da ne kazem ljigava da mi se zgadila i odmah sam je pljunula user posted image user posted image user posted image .. sigurno ja nisam nesto uradila kako treba u kuvanju..

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

24.11.2013, 18:00

clock-img

Anoniman

da ne bi bila sluzava mora kad se ocisti (obreze kore oko petlje sve) da se prvo malo proprzi ili u rerni ili u tiganju.
napisah tamo u drugoj temi da je ovde jedu sa piletinom u rerni.

clock-img

24.11.2013, 18:06

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Otkriću vam jednu tajnu, kada je očistite, odsečete one kapice ( deo peteljke) operete ih i ostavite u hladnoj vodi sa malo sirćeta. Šanse nema da budu sluzave, ne bitno da li ih posle pržite, pečete, kuvate. user posted image


A recimo sutra ću napisati koji recepis user posted image

< Poruku je uredio lesica RR -- 24.11.2013 18:07:04 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.11.2013, 18:08

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

I ja ovo prvi put vidim, jel to raste kod nas?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.11.2013, 18:09

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Raste, ali je retko...nije toliko poznato i popularno povrće.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.11.2013, 18:12

clock-img

Anoniman

sigurno u zamrzivacu nekog Vera raste user posted image
a ja nema teorije ikad vise da se za...bavam sa ciscenjem bamija. Toliko posla za malu kolicinu jela, a pritom ih mm i ne obozava.
OVAKO izgleda sa piletinom
Potreban je crni luk, persun, bamije, paradajz (ili paradajz sos), pile, so, biber.

clock-img

27.07.2016, 19:29

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Okeeeej, je l iko isprobao u medjuvremenu?
Utisci?



_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI