cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Ajvar

clock-img

07.09.2009, 09:48

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Pravite li ga? Da li ga jedete Vi i Vaši ukućani? Imate li neki dobar recept? Vreme je za ajvaruser posted image .

clock-img

07.09.2009, 10:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pravim svake godine,svi ga volimo i pojedemo sve što napravim.
Ja pravim onu najsporiju ali najbolju varijantu,sa pečenim rogama,staviću recept poslije,idem sad na kavuuser posted image

clock-img

07.09.2009, 11:05

clock-img

bonita

pencil-img

860

ja ne pravim,ali zato moja mama.Uh sad kad odem kod nje na 10 dana,mljac,mljac

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

07.09.2009, 11:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ajvar od LUuser posted image

-5kg paprika rogi
-3kg patlidžana
-125gr hrena(ako nemate svježi može i onaj iz teglice)
-125gr bijelog luka
-7,5dcl ulja
-soli i šećera po ukusu(ja ne znam koliko stavim nego cijelo vrijeme probavam,inače volim da je više slatkast)

Paprike se peku u rerni i vruće stave u plastične vrećice i svežu,neka odstoje sat vremena najmanje onda se lako ogule.
Patlidžane oguliti i popoloviti i ispeći u rerni.
Sve zajedno sa bijelim lukom i hrenom samljeti na mašinu za meso,dodati u šerpu sa uljem i mješati cijelo vrijeme najmanje sat vremena,postepeno dodavati sol i šećer po ukusu.

Od ove mjere izađe 6 tegli ajvara a ja uvijek pravim duplu mjeru.

< Poruku je uredio Maya RR -- 7.9.2009 22:57:33 >

clock-img

07.09.2009, 11:11

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Ja ne znam da ga pravim a volim da ga jedem moja mama zna da pravi ali je mrzi user posted image ja je nagovaram ne znam da li cu uspeti user posted image

clock-img

07.09.2009, 11:17

clock-img

bonita

pencil-img

860

BRAVO LU prava si domacica.Ja bih rdo pravila,ali nemam gde.
Ali zato idem kod mame,pa cu poneti par teglicauser posted image user posted image
A planiram nesto drugo od tursije da ostavim,punjenu papriku sa kupusom,i mesanu salatu,ako budem imala vremena.
A za recept ne pitajte,tek mama da mi objasniuser posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

07.09.2009, 11:26

clock-img

Anoniman

Uh, što ja volim ajvar user posted image !!!! Mi pravimo svi zajedno-familija, pa provedemo ceo vikend zajedno, muzika, druženje, zezancija... Koliko volim da ga jedem, toliko uživam i u pravljenju. Mi ga pravimo sledeće nedelje-jupi!!!

clock-img

07.09.2009, 11:32

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: n i n a

Uh, što ja volim ajvar user posted image !!!! Mi pravimo svi zajedno-familija, pa provedemo ceo vikend zajedno, muzika, druženje, zezancija... Koliko volim da ga jedem, toliko uživam i u pravljenju. Mi ga pravimo sledeće nedelje-jupi!!!


Bravo nina tako i trebauser posted image
Mi isto pravimo vani i usput roštiljamo,bude finouser posted image

clock-img

07.09.2009, 16:19

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Evo bas smo juce ceo dan proveli u pecenju paprika i pravljenju ajvara,jos sam i danas umorna od toga

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

08.09.2009, 10:43

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

IZVORNA PORUKA: lu

Ajvar od LUuser posted image

-5kg paprika rogi
-3kg patlidžana
-125gr hrena(ako nemate svježi može i onaj iz teglice)
-125gr bijelog luka
-7,5dcl ulja
-soli i šećera po ukusu(ja ne znam koliko stavim nego cijelo vrijeme probavam,inače volim da je više slatkast)

Paprike se peku u rerni i vruće stave u plastične vrećice i svežu,neka odstoje sat vremena najmanje onda se lako ogule.
Patlidžane oguliti i popoloviti i ispeći u rerni.
Sve zajedno sa bijelim lukom i hrenom samljeti na mašinu za meso,dodati u šerpu sa uljem i mješati cijelo vrijeme najmanje sat vremena,postepeno dodavati sol i šećer po ukusu.

Od ove mjere izađe 6 tegli ajvara a ja uvijek pravim duplu mjeru.



ja sam u nedelju pravila po ovom receptu, odlican je!


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

29.08.2011, 23:25

clock-img

GRGA

pencil-img

2365


IZVORNA PORUKA: Nada RR

IZVORNA PORUKA: lu

Ajvar od LUuser posted image

-5kg paprika rogi
-3kg patlidžana
-125gr hrena(ako nemate svježi može i onaj iz teglice)
-125gr bijelog luka
-7,5dcl ulja
-soli i šećera po ukusu(ja ne znam koliko stavim nego cijelo vrijeme probavam,inače volim da je više slatkast)

Paprike se peku u rerni i vruće stave u plastične vrećice i svežu,neka odstoje sat vremena najmanje onda se lako ogule.
Patlidžane oguliti i popoloviti i ispeći u rerni.
Sve zajedno sa bijelim lukom i hrenom samljeti na mašinu za meso,dodati u šerpu sa uljem i mješati cijelo vrijeme najmanje sat vremena,postepeno dodavati sol i šećer po ukusu.

Od ove mjere izađe 6 tegli ajvara a ja uvijek pravim duplu mjeru.



ja sam u nedelju pravila po ovom receptu, odlican je!





Za ovo?

clock-img

29.08.2011, 23:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Odgovorih i tamo, ne stavljam konzervans, samo u vruće tegle (zagrijem ih u pećnici) sipam vruć ajvar, pokrijem i sutra složim u stalažeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 23:28

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

I moj recept je ovakav samo sto se kod mene paprike kuvaju tj bare,sa svim ovim ostalim povrcem,zatim izvade (procede)samelju pa se onda przi ajvar,

< Poruku je uredio bokicans -- 29.8.2011 23:31:33 >

clock-img

29.08.2011, 23:29

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Zene super stvar,,bogami pre IUI ja moram i ovo da napravim!!

clock-img

29.08.2011, 23:30

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Ja sam pravila sam kuvanim paprikama..........Prleepo samo sto sam imala neki recept --pindjur...a nesto strasno malo ispao kada je ispario paradaj-BIO JE PUN VODEuser posted image

clock-img

13.06.2017, 13:01

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja nisam nikada pravila, a volimo ljuti ajvar. Ocas posla smazemo teglu muz i ja :)

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.06.2017, 20:43

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ivana, i mi! Bukvalno za dva dana pojedemo celu teglu. Moja mama ne može da napravi koliko mi možemo da pojedemo user posted image

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

13.06.2017, 21:23

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja nisam nikad kuvala ja sama,nego sa mamom ili svekrvom, ljuštim paprike, meljemo eventualno malo promešam ali ne znam da li bez znala sama da skuvam bez nadgledanja nekog iskusnog.
Inače obožavam ajvar, i deca vole i bas sam srecna zbog toga, muž jede ali vise voli pindjur (paprika i paradajz se kuva zajedno)

clock-img

13.06.2017, 21:30

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Mi smo zimus pravili prvi put. I za prvi put je bio odlican. Nama mnogo znaci ajvar jer nam treba za post.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!