cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Švedska odobrila gay venčanja u crkvi

clock-img

02.04.2009, 16:03

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Švedski parlament usvojio je zakon koji odobrava sklapanje brakova između osoba istog spola, a Švedska je postala peta država u Europi koja je legalizirala homoseksualne brakove. Ranije su to učinile Nizozemska, Norveška, Belgija i Španjolska

Od 349 zastupnika, 261 glasao je 'za', 22 su bila 'protiv', 16 zastupnika suzdržalo se od glasanja, a njih 50 nije bilo prisutno u saboru za vrijeme donošenja odluke. Protiv zakona uglavnom su glasali demokršćani.

Dosadašnji zakon dopuštao je homoseksualcima da ozakone zajednicu, a novi zakon omogućit će im da od 1. svibnja i formalno sklope brak u općini ili u crkvi. Pravo na usvajanje djece homoseksualni parovi u Švedskoj izborili su još 2002. godine.

'Ova odluka znači da spol više nema utjecaja na vjenčanja', priopćila je vlada na svojoj web stranici.

Iako će se homoseksualni brakovi ubuduće sklapati i u crkvama, zakon dopušta svećenicima koji ne odobravaju homoseksualne brakove da odbiju voditi ceremoniju vjenčanja.

Izvor

Šta mislite o usvajanju dece kod gay parova?

ŽENA JE STENA!

clock-img

02.04.2009, 16:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nemam nista protiv gej parova, njihova stvar, ali vencanje u crkvi... pa ne znam, nekako je neukusno..

Usvajanje dece... pa valjda je to ok, pod uslovom da to dete bude nauceno da misli svojom glavom i da mu neke stvari ne budu nametnute.. ali to vazi i za strejt parove... uh, stvarno ne znam..user posted image

< Poruku je uredio Ana80 -- 2.4.2009 16:10:10 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.04.2009, 16:12

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

ja lično nisam protiv toga,jedino što odmah pomislim kako bi to dete zezali i podsmevali mu se u školi,pubertetu,(Pera ima dve mame haha,ili Maca ima dve tate)pa neznam kako bi samo dete izašlo na kraj sa tim.

superbrzasnežaheroj

clock-img

02.04.2009, 16:20

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

user posted image

user posted image   user posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

02.04.2009, 16:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jao Eugi ti nam sve dočaraš bukvalnouser posted image

clock-img

03.04.2009, 08:24

clock-img

Anoniman

nemam nista protiv gay populacije cak imam i dobrih prijatelja koji su gay... ali usvajanje djece ... e definitivno sam protiv toga (dvije mame ili dva ocauser posted image )... nisam za to definitivno

clock-img

03.04.2009, 08:28

clock-img

Anoniman

clock-img

09.06.2018, 13:46

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ovo je uzas. Bez komentara sam.

Jer smo tako u mogućnosti!