16.06.2009, 14:45
15094
Priprema
- Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, Gussnelom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.
Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.
Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, višnjevaču i Gussnel (koji ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajte otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.
Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom
Savjet
Pripazite da vam želatina koju umješavate u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla.