cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Švarcvald torta

  
clock-img

11.06.2009, 21:48

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

-6 jaja
-180g šećera
-6 kašika brašna
-50g kakaa
-tegla kompota od višanja(ja stavim teglu i po)
-20g gustina
-kesica vanilin šećera
-500ml slatke pavlake(i ovde kupim malo više,tj.tri pakovanja od 2,5dc)
-2 kašike likera od višnje(nije obavezno)
-šećer u prahu
Umutiti žumanca sa tri kašike tople vode,šećerom,pa dodati prvo umućena belanca,pa polako umešati i brašno i kakao.U podmazanoj i pobrašnjenoj tepsiji peći na 180 stepeni-30 minuta!
Ohlađenu koru preseći na tri dela.
Višnje ocediti,a u soku skuvati gustin i vanil šećer,kad se malo prohladi vratiti višnje.
Slatku pavlaku ulupati sa šećerom u prahu(šećer dodati po ukusu).
Ređati koru(svaku malo poprskati sa likerom),slatku pavlaku,fil sa višnjama,pa opet koru...
Na kraju svu tortu premazati sa ostatkom slatke pavlake,i gusto narendati čokoladu.




_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

11.06.2009, 21:49

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

probacemooouser posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

11.06.2009, 21:50

clock-img

Anoniman

A mišomor? user posted image

Na gustinu i vanilinom šećeru piše kako se sprema, jel? (ja sam debil za kuvanje) user posted image

clock-img

11.06.2009, 21:52

clock-img

Sneža

pencil-img

1513


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

A mišomor? user posted image

Na gustinu i vanilinom šećeru piše kako se sprema, jel? (ja sam debil za kuvanje) user posted image


Ne razumem šta me pitašuser posted image
U sok od višnje koji si iscedila iz kompota dodaš 20g gustina i kesicu vanil šećera i to lagano kuvaš,ne možeš zeznuti ništa!
P.S. tebi ću poslati preko PP poseban recept,ovaj je za ostale Ringerajkeuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

11.06.2009, 21:53

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ja isto Tasha za torte sem neke što se ne peku s piškotama.

clock-img

11.06.2009, 21:57

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sneža



U sok od višnje koji si iscedila iz kompota dodaš 20g gustina i kesicu vanil šećera i to lagano kuvaš,ne možeš zeznuti ništa!



"lagano kuvam" je trajna radnja koja ne znam koliko dugo traje. user posted image

ps. Fras će me strefiti, dete mi se zaleće sa kreveta, i onda skače na tatu koji sedi na fotelji! user posted image

clock-img

11.06.2009, 22:04

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

user posted image Tasho,ringlu zagreješ na srednju temperaturu,mešaš svo vreme,možda 10-15 min.,videćeš kad se lepo zgusne,pa onako brokće otprilike kao puding kad kuvašuser posted image
Brokćeuser posted image user posted image smešna sam sama sebi!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

11.06.2009, 22:05

clock-img

Anoniman

trep-trep, meni puding ne brokće. user posted image

Ma probaću, imam tvoj broj, pa ako zagusti - zovem te. user posted image

clock-img

11.06.2009, 22:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja pravila već, malo drugačiji recept imam u koru idu krušne mrvice(prezla) i orasi a u fil još i želatin.
Inače mi je fantastična osvježavajuća tortauser posted image

clock-img

11.06.2009, 22:07

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Tasho i treba da zagusti user posted image user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.06.2009, 22:08

clock-img

Sneža

pencil-img

1513


IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Tasho i treba da zagusti user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image


_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

11.06.2009, 22:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Tasho i treba da zagusti user posted image user posted image user posted image



Tačno sam znala da će to neko da napiše, još sam razmišljala da odmah u zagradu napišem "ne gustin". user posted image

clock-img

11.06.2009, 22:09

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Lu hajde stavi i ti tvoj recept,baš me zanima!!!
Afro,imaš i ti recept???

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

11.06.2009, 22:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Sneža

Lu hajde stavi i ti tvoj recept,baš me zanima!!!
Afro,imaš i ti recept???



Sad sam pisala tulumbeuser posted image
Budem stavila sutra,znaš kore mi budu ljepše sa mrvicama i orasima nekako razabranije...i da umjesto kakaa ide topljena čokolada user posted image

clock-img

16.06.2009, 14:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo ovdje ću kopirati moj recept,ako se ne ljutišuser posted image
pošto je prilično dug da kuckam u recepte.

Sastojci




Za biskvit:

150 g
maslaca

50 g
Gussnela

50 g
brašna

1
Prašak za pecivo

1
Vanilin šećer

50 g
mljevenih badema

4
jaja

100 g
čokolade

150 g
šećera

1 žlica
Krušnih mrvica

Za nadjev:

1 kg
Višanja iz kompota

20 g
Gussnela

2 žlice
soka od limuna

2 žlice
šećera

2
Vanilin šećera

4 žlice
višnjevače ili maraskina

600 ml
slatkog vrhnja

2 žlice
želatine


Priprema
    Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, Gussnelom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.
    Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
    Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.
    Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, višnjevaču i Gussnel (koji ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
    Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajte otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.
    Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom
Savjet
Pripazite da vam želatina koju umješavate u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla.

clock-img

07.08.2009, 20:46

clock-img

Anoniman

Evo recept za one što nemaju pojma da prave kolače (kao ja). user posted image

SASTOJCI:

user posted image

odnosno:
- gotove kore
- 4 kesice čokoladnog krema
- mleko
- 4 slatke pavlake
- tegla kompota od višanja BEZ koštica

Kako praviti:
- kora
- čokoladni krem
- višnje
- slatka pavlaka
- kora
- čokoladni krem
- višnje
- slatka pavlaka
- kora
- premazati celu tortu čokoladnim kremom.


user posted image

user posted image


Ono što još planiram sledeći put da dodam jeste fiksator za šlag. user posted image

Liči na Švarcvald... user posted image

clock-img

07.08.2009, 21:05

clock-img

Anoniman

Nek mi makar neko umre od smeha! user posted image

clock-img

07.08.2009, 21:26

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

user posted image  Tasho, treba se snaći kada već ne umeš user posted image  I sigurna sam da je bolja od kupovne user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

07.08.2009, 21:29

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

tasho, to je odlična torta, jelda?
user posted image user posted image

clock-img

07.08.2009, 21:30

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Petica za idejuuser posted image
Samo si ju izgleda toplu isjeklauser posted image

clock-img

07.08.2009, 21:33

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

IZVORNA PORUKA: lu
Petica za idejuuser posted image



Da, odlična ideja user posted image user posted image user posted image
(valjam se po podu)

clock-img

07.08.2009, 21:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma super je ideja..samo što se ne vide višnje,ali mi znamo da je to švarcvaldica by Tashauser posted image

clock-img

07.08.2009, 21:57

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

IZVORNA PORUKA: lu
ali mi znamo da je to švarcvaldica by Tashauser posted image


user posted image

clock-img

07.08.2009, 22:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: guppy RR

IZVORNA PORUKA: lu
Petica za idejuuser posted image



Da, odlična ideja user posted image user posted image user posted image
(valjam se po podu)



Ideja guppykina! user posted image

ps. jesam je isekla toplu, jer su moji svratili, pa sam odlučila da im udelim malicko! user posted image

clock-img

11.08.2009, 21:42

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

user posted image ma ti si žena zmaj!!! Ko ne zna da se snađe nek se šuta u d***!!
user posted image user posted image


_____________________________

superbrzasnežaheroj

Poslednji tekstovi

article-img