writing-img

Čokoladni fil za tortu

clock-img

02.08.2009, 12:02

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ovo sam danas dobila od drugarice. Kaže da je fenomenalan fil:


Sastojci:
3x0,25 dcl tečne slatke pavlake, 30 dag čokolade za kuvanje

Uputstvo:
Slatku pavlaku i čokoladu kuvamo 3 minuta dok se čokolada ne istopi. Kad se to malo ohladi stavimo u frižider do narednog dana. Naredni dan umutimo taj čokoladni šlag i koristimo kao fil ili krem za ukrašavanje torte.

Vreme pripreme: 20 minuta


Više recepata u RR rubrici Recepti <-- KLIK

clock-img

03.08.2009, 12:42

clock-img

Anoniman

Ubacim u frižider i ne stvrdne se? I sledeći dan samo mixer, i bzzzzzz? user posted image

clock-img

03.08.2009, 12:51

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Nemam pojma, rečeno mi je tako, jedva čekam da probam!

clock-img

03.08.2009, 12:58

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Pravila sam-iskreno nisam vjerovala da ce da uspije(kao-kuvam slatku pavlaku) ali bas se fino zgusnulo i bilo je bas OK za fil

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

03.08.2009, 13:03

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

E, odlično. Ja sam mislila tako da pravim rođendansku tortu za dečicu.
Reci mi - ta pavlaka ostane tečna posle tog vremena u frižideru?

Koliko čvrst je fil kasnije kad se umuti? Može li se sa njim ukrasiti torta?

clock-img

03.08.2009, 13:08

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

 
Kad sam ja pravila- fil je odmah u frizu postao gust.Mislim da ce biti dovoljno gust za ukrasavanje(meni je mozda bio i pregust, jer sam malo duze mutila).Sad,ja sam radila po nekom recepticu sa Coolinarke, ali cini mi se da je identican.
Kad budes ukrasavala, mozda bi bilo jos ljepse jos da nabacis preko malo cokoladne glazure. Srecno sa tortom i pusice za rodjendanceuser posted image

< Poruku je uredio Brand new mama -- 3.8.2009 13:11:10 >


_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

03.08.2009, 20:16

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ubacim u frižider i ne stvrdne se? I sledeći dan samo mixer, i bzzzzzz? user posted image




user posted image user posted image obožavam je majke mi user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.08.2009, 12:18

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

IZVORNA PORUKA: guppy RR

E, odlično. Ja sam mislila tako da pravim rođendansku tortu za dečicu.
Reci mi - ta pavlaka ostane tečna posle tog vremena u frižideru?

Koliko čvrst je fil kasnije kad se umuti? Može li se sa njim ukrasiti torta?



Evo da sama sebi odgovorim na pitanje - probala sam user posted image

Znači kuvaš pavlaku i čokoladu dok se skroz ne istopi čokolada. Ja sam ostavila šerpicu malo da se hladi, i kada je bilo sve to doboljno hladno, stavila sam šerpu u frižider. Ujutro (posle cca 12 sati) krem je bio kao neki puding ili mousse. Sve sam presula u posudu i mikserom umutila kao šlag. Jako brzo se umuti, u par minuta, i bude stvarno čvrst i JAKOOOOOOO fin čokoladni krem.

MLJASK.

clock-img

09.08.2009, 00:37

clock-img

Anoniman

Mogla bih ga probati staviti u ONU "moju" švarcvald sledeći put... user posted image