U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Sastojci: tamni biskvit za tortu (možete praviti sami), sok od jedne narandže, 6 dcl mleka, parfe krema (ima Dr. Oetker ili Podravka) 150 g mascarpone, 120 g čokolade za kuvanje, 100 g lešnika
Uputstvo: Hladno prokuvano mleko, parfe kremu i mascarpone ubacite u veću činiju i mešajte mikserom pri najbržoj brzini 4-5 minuta. Čokoladu istopite (na pari, u šerpi - kako vam odgovara). Uzmite posudu sa okruglim dnom i obložite je providnom folijom za hranu ili nekom kesicom, i u posudu izmenično sipajte čokoladni krem i otopljenu čokoladu, dok ne potrošite svu smešu. Stavite u frižider za 2-3 sata. Biskvit natopite sokom od narandže i stvrdnutu čoko masu iz frižidera okrenite na biskvit. Ukrasite lešnicima i servirajte.
Mascarpone je vrsta sira (koristi se recimo i za tiramisu) a parfe krema se kupi u radnji u kesici, ima Dolcela od Podravke i Dr. Oetker... piše na kesici "parfe krema", ne možeš da omašiš.
03.08.2009, 12:56
Brand new mama
1326
Toliko o pazenju na kalorije i holesterol- tofu-a ni u tragovima Pravim prvom prilikom
Mama, vidiš da ko luda skupljam slatke recepte poslednjih par dana. Mališanima ću napraviti rođendanske torte za subotu
03.08.2009, 13:34
guppy RR
5437
Idealna i bogata krema za sve Vaše ideje vezane uz punjenje torti i kolača. Dr. Oetker Parfe krema želatinasta je krema za torte i kolače blagog, neutralnog okusa koji stoji na raspolaganju Vašoj kreativnosti. Prikladna je za sve vrste parfe torti, a neograničena mogućnost dodavanja drugih sastojaka (npr. voća, čokolade itd.) omogućuje Vam da napravite tortu i kolače po Vašem izboru. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat bogata parfe krema.