U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Zemičke potopiti u vodu ili mleko. 4 žumanceta sjediniti sa puterom. Dodati griz, brašno i i jako isceđene zemičke (cediti pritiskom među rukama, kao kada pravite grudvu od snega), zatim dobro sjediniti masu. Napraviti sneg od belanaca i dodati u masu lagano mešajući. Posoliti po ukusu i dodati seckani peršun uz lagano mešanje.
Zatim masu umotati u kuhinjsku krpu. Pošto je bitno kako se umotava, evo jedan crtež.
Dakle, zamisiti da je krpa izdeljena na 9 delova kao na crtežu. Šrafirani deo nauljiti, a masu staviti u centar (na crtežu piše "A"). Zatim se masa treba umotati, Prvo preko mase prebaciti deo pored kog je roza (kako bi i preostali nauljeni deo krpe legao na masu), zatim deo koji je označen plavim , zatim ostatke krpe podviti na dole (na crtežu 3 i 4).
Kuvati ukupno 1 sat u kipućoj vodi (1/2 sata na jednoj strani, zatim okrenuti pa 1/2 sata na drugoj strani). Posle sat vremena izvaditi iz vode i staviti na dasku. Kada se malo prohladi, skinuti krpu.
Služi se seckano na šnicle (kriške ) kao hleb.
Može da se prespe prženom prezlom, ali je efektnije bez, zbog 2 boje zemički i peršuna.
Moja mama ovu knedlu uglavnom pravi uz divljač, mada smatram da ide odlično uz bilo koju vrstu mesa koja ima nekakav preliv.
Srećno!
< Poruku je uredio Tasha RR -- 13.8.2009 19:46:23 >