cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Češka knedla

clock-img

13.08.2009, 19:42

clock-img

Anoniman

Potrebno:
- 6 zemički (3 bele, 3 crne)
- puter veličine jajeta
- 4 jajeta
- 2 kašike griza
- 3 kašike brašna

Zemičke potopiti u vodu ili mleko. 4 žumanceta sjediniti sa puterom. Dodati griz, brašno i i jako isceđene zemičke (cediti pritiskom među rukama, kao kada pravite grudvu od snega), zatim dobro sjediniti masu. Napraviti sneg od belanaca i dodati u masu lagano mešajući. Posoliti po ukusu i dodati seckani peršun uz lagano mešanje.

Zatim masu umotati u kuhinjsku krpu. Pošto je bitno kako se umotava, evo jedan crtež.

user posted image

Dakle, zamisiti da je krpa izdeljena na 9 delova kao na crtežu. Šrafirani deo nauljiti, a masu staviti u centar (na crtežu piše "A"). Zatim se masa treba umotati, Prvo preko mase prebaciti deo pored kog je roza user posted image (kako bi i preostali nauljeni deo krpe legao na masu), zatim deo koji je označen plavim user posted image , zatim ostatke krpe podviti na dole (na crtežu 3 i 4).

Kuvati ukupno 1 sat u kipućoj vodi (1/2 sata na jednoj strani, zatim okrenuti pa 1/2 sata na drugoj strani).
Posle sat vremena izvaditi iz vode i staviti na dasku. Kada se malo prohladi, skinuti krpu.

Služi se seckano na šnicle (kriške user posted image ) kao hleb.

Može da se prespe prženom prezlom, ali je efektnije bez, zbog 2 boje zemički i peršuna.

Moja mama ovu knedlu uglavnom pravi uz divljač, mada smatram da ide odlično uz bilo koju vrstu mesa koja ima nekakav preliv.

Srećno! user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 13.8.2009 19:46:23 >

clock-img

13.08.2009, 19:46

clock-img

Anoniman

Ubaciću sutra (ili kasnije) u Recepte. user posted image

Poslednji tekstovi

article-img