cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Ćufte u sosu

clock-img

19.08.2011, 17:01

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Jel ima neko recept za ćufte u sosu? Pravila bih,ali ne znam kako da napravim taj sos user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

19.08.2011, 17:03

clock-img

Anoniman

Jooooj zna moj muž i extra ih pravi, ako se niko ne javi pitaću njega pa da mi izdiktira raecept.

clock-img

19.08.2011, 17:04

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Pitaj,pitaj user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

19.08.2011, 17:18

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ako mislis na paradajz sos ja cu da ti kazem user posted image
znaci vako : napravis cufte ( meso , pirinac , zacini , malo prezle i blablabla ) poredjas ih u serpu i sipas vode 1/3 i 2/3 soka od paradajza ( najbolje da nije soljeni ili sa celerom ili sta ja znam sa cime ) malo soli i jednu supenu kasiku secera , mozes da stavis lovorov list , ja stavim kasicicu origana , kad provri ubacis cufte i pustis da provri , onda ih prodrmas ( ne mesa se klasicno nego se drma user posted image ) i smanjis , kad su skoro gotovi probas da li treba dosoliti i to je to
obicno bude lep gust sos ( nije kao corba )
ali ako ti se cini da nije dosta gust onda zagrejes kasiku ulja , pola kazike brasna i malo crvene paprike , kad provri ubacis u cufte ( to je u stvari zaprska )
a mozes i da prvo poredjas cufte pa da iz zalijes vodom i paradajz sokom
prijatno user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.08.2011, 17:25

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Imam OVAJ recep. Cesto pravim bas po njemu, inace ovaj sajt me spasava, stvarno je odlican!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

20.08.2011, 19:17

clock-img

Anoniman

ja napravim cufte (meso, luk, pirinac, prezle ili stari hleb, od zacina so, biber, origano, zatim malo brasna da se lakse oblikuju). u serpu stavim malo ulja i kad se zagreje dodam kasiku brasna da onako pozuti, zatim dodam sok od paradajza i vode, vegetu, ponekad ljutu papricicu i kad pocne da vri dodam u to cufte. mesam cesto da ne zagori i po potrebi dodajem vode da ne bude mnogo gusto. obicno jedemo uz krompir pire.

clock-img

20.08.2011, 20:10

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Joooj kako mi se sad jedu cuftice....user posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

20.08.2011, 20:19

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Cufta do cufte cuftica user posted image
Moram da probam ovaj recept cim krenem opet da jedem meso. .

clock-img

20.08.2011, 20:40

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Ja napravim cufte (samo stavim mesano mleveno meso ,beli luk, 1 jaje i zacine).Napravim kuglice i isprzim ih na ulju.
Povadim kuglice pa u istom ulju isprzim crni luk i rendanu sargarepu.
Sipam jedan tomatino ili neki paradaj sos onako gusci i casu vode .
Kad to provri ubacim kuglice.
Kad pusti kljuc poklopim lonac i smanjim na najmanju temperaturu i sto kaze Olga ne mesam ih nego drmam onaj lonac..user posted image
Ne stavljam brasno ili nesto slicno vec samo pustim da se dobro ukuvaju i prste da polizes.

Ovo je kao neka dijet varijanta user posted image

< Poruku je uredio Alexis79 -- 20.8.2011 20:41:06 >


_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

20.08.2011, 21:15

clock-img

Anoniman

He he, kako svi pravimo slično, a ustvari različito user posted image
Moj recept je: pomeša se mleveno meso, začini, sirovi pirinač, jedno jaje, peršun... Pravim kuglice veličine oraha (narašće dok pirinač pri kuvanju ogrezne). U posudu na ulju propržim luk, dodam malo brašna i crvene paprike (kao za zapršku), posolim i nadolijem vode... Kad provri spustim ćufte da se krčkaju dok se meso i pirinač ne skuvaju... Služim uz pire krompir user posted image

clock-img

21.08.2011, 18:39

clock-img

Anoniman

i ja stavim jaje, al sam zaboravila da napisem user posted image

clock-img

22.03.2012, 22:20

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

ja ih pravim ovako, najzdravija varijanta, a nista manje ukusna!

KLIK ZA BRANKINE CUFTE

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

22.03.2012, 23:15

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Ja ih ovako pravim:

Cufte

- 1/2kg posne teletine
- glavica crnog luka
- cen belog luka
- 1 jaje
- 2 kriske hleba
- 100ml mleka
- crvena paprika
- so
- sveze mleveni biber
Hleb iskidam na parcice i potopim u mleko. Onda to i ostale sastojke lepo umesim, oblikujem loptice i ostavim u frizideru 10-15min. Pecem u rerni na 180 oko 20min uz okretanje.

Sos

- kasika maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- cen belog luka
- 500ml passate ili 500 gr svezeg (zavisi koliko imam vremena)
- kasicica secera
- so
- sveze mleveni biber
Na ulju se proprzi crni pa na kratko doda beli luk, zatim paradajz, secer, so i biber i to se krcka dok cufte ne budu gotove.

Sos se moze samo preliti preko cufti i sluziti uz testeninu i tvrdi sir (parmezan, tvrdi koziji) narendan po vrhu.
Takodje se moze u vatrostalnoj posudi u kojoj smo pekli cufte preko njih preliti sos, po vrhu poredjati mocarela i zapeci pod grilom.

Ovo je sa paradajz sosom, a pravim ih i sa pecurkama, svedskim sosom itd...

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

06.07.2014, 21:52

clock-img

maja766

pencil-img

1

Ja sam pravila po svrcinom receptu i ispali su ekstra. :)
http://svrcinakuhinja.blogspot.com/2014/02/svrcine-cufte-u-sosu-od-paradajiza.html

clock-img

27.11.2019, 17:58

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911



IZVORNA PORUKA: Bebilina

Ja ih ovako pravim:

Cufte

- 1/2kg posne teletine
- glavica crnog luka
- cen belog luka
- 1 jaje
- 2 kriske hleba
- 100ml mleka
- crvena paprika
- so
- sveze mleveni biber
Hleb iskidam na parcice i potopim u mleko. Onda to i ostale sastojke lepo umesim, oblikujem loptice i ostavim u frizideru 10-15min. Pecem u rerni na 180 oko 20min uz okretanje.

Sos

- kasika maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- cen belog luka
- 500ml passate ili 500 gr svezeg (zavisi koliko imam vremena)
- kasicica secera
- so
- sveze mleveni biber
Na ulju se proprzi crni pa na kratko doda beli luk, zatim paradajz, secer, so i biber i to se krcka dok cufte ne budu gotove.

Sos se moze samo preliti preko cufti i sluziti uz testeninu i tvrdi sir (parmezan, tvrdi koziji) narendan po vrhu.
Takodje se moze u vatrostalnoj posudi u kojoj smo pekli cufte preko njih preliti sos, po vrhu poredjati mocarela i zapeci pod grilom.

Ovo je sa paradajz sosom, a pravim ih i sa pecurkama, svedskim sosom itd...




Imamo isti recept😄, samo sto ja pravim cufte nekada sa pilecim belim mesom , nekad svinjskim a nekada mesano pola svinjsko pola telece mleveno meso

clock-img

28.11.2019, 00:53

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ja sam skontala da su mi cufte u mnogome ukusnije ma kako ih pravila,kada sama sameljem meso kuci.Ne verujem vise mesarima,nekoliko puta su me prevarili i tacno se oseti pogotovo u mlevenom mesu kada se spremi ako nije sveze.