cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

"Kupus" kiflice

clock-img

11.05.2010, 22:43

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Zasto se zovu kupu kiflice nemam pojma jer unutra nema kupusa ali eto da ispostujem originalan naslov ... Ja sam ovo prepravila po svome ali cu vam dati link do originalnog recepta

Testo:
*550 gr brašna
*200 ml mleka
*100 ml vode
*100 ml ulja
*kesica suvog kvasca
*pola kasicice šećera
*2 kašičice soli

Fil:

*100 gr margarina za mazanje
* 1 žumance
*1 kašičica soli
* Svabski sir
*pavlaka
* vlašac, peršun, suvi beli luk

Premaz :
* 1 belance
* susam

U sud stavimo mleko i vodu i dodamo kvasac, kašiku šečera i kašiku brasn. Ostavimo da se kvasac nabudji. Posle to smesu prespemo u drugi sud i primesamo ulje i so fino promesamo i polako dodajemo brasno i umesimo testo. Pokrivenog krpom ostavimo 45 minuta da odmara...
Posle 45 minuta pregnetemo testo i razdvojimo na dvoje i svakoga posebno razvaljamo u pravougao. Umutimo margarin, zumanjak i so i premazemo sa po pola svaki pravougao. U drugom sudu izmesamo svabski sir, pavlaku, vlasac, persun i suvi beli luk ( to su kupovni zacini a verujem da bi mogao i svezi vlasac i persun ) sve to sjedinimo u masu koje opet po pola premazemo po svakom pravouglu.  Srolamo u rolat i potom secemo sa tajiricem i stavimo na pleh u koga smo prethodno stavili pek papir ( dobra zamena je i ona kesa za pecenje verujte mi na rec user posted image ) Pecicu ugrejemo na 200°c i za to vreme pustimo kiflice da jos malo nadodju a kad se rerna ugreje namazete ih belancetom i posujete sa susamom. Pecete oko 18 minuta u zavisnosti od rerne ...

Objasnjenje : u originalu stoje u filu 2 zumanjka i 100 g margarina ... Ja sam isto stavila dva i bilo mi mnogoooooo ostalo isto kod 2 belanca za premazivanje je puno ostalo pa eto samo po 1 stavite.
Sto se tice tog svabskog sira ja sam stavljala slovenacku skutu mm kaze da je drugacija od svabskog sira ali neznam stvarno meni je ista. Razmisljam da bi ovako uradila i npr sa marmeladom ili na pizza nacin ili nekakav drugaciji fil jer stvarno testo je mekano kao dusa...

Eto mog  remek dela user posted image user posted image user posted image
user posted image


I jos link na originalan recept gde imate i slikovno objasnjeno sve KLIK



_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

11.05.2010, 22:46

clock-img

Anoniman

DG a gde je dragi na slici? user posted image user posted image

clock-img

11.05.2010, 22:47

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

vidi se mu ruka koja jedva ceka da ja prestanem da fotografisem pa da moze da uzme user posted image user posted image user posted image
Kaze znas sreco ne volim ja ovakva testa ali ovo si spremila za medalju user posted image


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

12.05.2010, 17:39

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma bravouser posted image
Ja sam ih isto radila,supeeer suuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

18.05.2010, 14:24

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Kao sto rekoh ... Pravicu i pravila sam pizza ukus i dosta je dobro izaslo gledajuci da sam stavila previse fila pa je izteko user posted image
I stavila sam malo integralnog brasna jel mi belog zafalilo user posted image
user posted image


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

05.10.2010, 09:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sinoć sam ih pravila, ma tope se kako su mekaneuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.10.2010, 12:16

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ja imam sličan recept, uzela iz Minjine kuhinjice, ekstra su. Stvarno su predobre i premekane i preukusne.

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!