cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Zašto su trudnice ‘lude’ za kiselim krastavcima?

Stara priča o ljubavi trudnica prema kiselim krastavcima nije mit već stvarnost.

Zašto su trudnice ‘lude’ za kiselim krastavcima?

Poznato je da je čulo ukusa žena u trudnoći veoma osetljivo, pa neke namirnice odbijaju, a nekih ne mogu da se zasite. Kiseli krastavci su među poslednjima.

Stara priča o ljubavi trudnica prema kiselim krastavcima nije mit već stvarnost, a znate li odakle zapravo potreba za njihovom konzumacijom?

Sve je „smislila“ majka priroda. Trudnice prirodno počinju da osećaju potrebu za hranom koja će ih stimulisati.

Nemački stručnjaci kažu da je zato sasvim logično posegnuti za kiselim krastavcima, ali i drugim ukiseljenim namirnicama, jer one stimulišu umorni organizam zbog velike količine vitamina C koji sadrže.

Zahvaljujući istom vitaminu, pomažu i u apsorpciji gvožđa ili kalcijuma, što stimuliše rast kostiju i zbog toga je veoma važno tokom trudnoće.

Neka kisela hrana kao što je haringa takođe stimuliše proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog pojačivača raspoloženja.

Stručnjaci smatraju i da je žudnja za određenom hranom verovatno način na koji telo kaže da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.



Izvor: n1info.rs/vijesti.me/nezavisne

news-img

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img