cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Subotica: Dečak izbo drugaricu iz odeljenja 5 puta!

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici danas posle 13 časova je nožem izbo devojčicu iz razreda i ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Opštu bolnicu Subotica.

Subotica: Dečak izbo drugaricu iz odeljenja 5 puta!

Policijska uprava Subotica je za "Blic" potvrdila da je učenik nožem povredio devojčicu u toj školi i da je za slučaj nadležno Više tužilaštvo u Subotici.


"Jednom je ubo u ruku i četiri puta u nogu"

Kako "Blic" saznaje, incident se dogodio između 13 i 13.30 časova, a kako priča jedan od roditelja učenika ove škole, njemu je ćerka ispričala da su učenici imali nulti čas kada se pojavio dečak koji je izbo drugaricu, a prethodnih dana nije bio u školi.

- Ćerka kaže da se dečak javio nastavnici i ona ga je pitala zašto je ušao u školu bez školske torbe, a on je rekao da ima neke druge planove koje mora da uradi. Došao je našoj drugarici s leđa i izbo je nožem. Jednom je ubo u ruku i četiri puta u nogu. Pobegla je s još jednom drugaricom u drugu učionicu, tamo je bila nastavnica srpskog i ona joj je vezala nogu i ruku da joj zaustavi krvarenje. Posle su odveli tog dečaka u policiju i ne znaju deca šta je dalje bilo, ali je moja ćerka jako uplašena – kaže otac učenice koja je videla kada je dečak napao devojčicu nožem.

Deca su bila jako uplašena i u šoku, a na sreću povređena devojčica nije životno ugrožena i, prema trenutnim informacijama, ima lakše telesne povrede.

Uspaničena deca zvala roditelje da dođu po njih

Vrlo brzo su se ispred škole okupili roditelji, odnosno, većina je došla po svoju decu. Jedan od očeva, koji su danas bili ispred škole, je rekao da ga je "sin nazvao da dođe po njega zato što je devojčica izbodena i da su se ostali učenici uspaničili“.

- Deca su jako uplašena, ne znamo šta se tačno dogodilo, ali ovo više nema smisla šta se dešava. Rekli su da se radi o izolovanom incidentu, ali ozbiljno razmišljam da ispišem dete iz ove škole i upišem ga u neku drugu - rekao je Subotičanin.

Njegov sugrađanin, čija ćerka pohađa istu školu, kaže da je ona videla kada je povređena devojčica izlazila.

- Rekla mi je ćerka da je devojčica u ruku ubodena i da je videla da je izašla krvave ruke, ali i noge. Bila je policija, tražili su dečaka, a on se navodno sakrio u školi – rekao je otac jedne učenice OŠ „Sečenji Ištvan“.

Roditelji ljuti: "Već su organizovali proteste, a deca su nam i dalje nebezbedna"

Mnogi roditelji se pitaju „kako je dete koje danas nije bilo na časovima moglo da uđe samo tako u školu i još da izjavi da ima neke druge planove“.

- Nije mi jasno kako se ovo dogodilo, jer ovo nije prvi put. Zimus smo organizovali protest ispred škole zbog pretnji jednog učenika, nije isto dete u pitanju. Očekujem da se svi roditelji ponovo nađu ispred škole, jer ovde naša deca nisu bezbedna, i dalje su nebezbedna. Kad smo stigli pred školu kapija je bila širom otvorena, a sada su je zatvorili. Na šta ovo liči – kaže Subotičanin čije dvoje dece pohađa ovu školu.

Poruka u "Viber" grupi roditelja

Roditeljima je posle ovog incidenta u viber grupu stigla poruka u kojoj se navodi : „Poštovani roditelji, kao što vam je poznato, u školi se desilo nasilje. Svi učenici su zdravstveno dobro. Škola je preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagovale. Obaveštena je Školska uprava i Ministarstvo prosvete. Od ponedeljka, dokle god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su doživeli da bi posle mogli nastaviti sa radom“.

"Dečak je problematičan i ne baš omiljen"

Pojedini roditelji tvrde da je u pitanju "dečak koji je i pre bio problematičan i ne baš omiljen među vršnjacima", a u Višem sudu u Subotici kažu za „Blic“ da još uvek nema zvaničnog akta tužilaštva kod njih, da predmet još nije stigao do njih, ali im je najavljen i očekuju ga.

 

Izvor: Blic

news-img

LILLY JUNIOR podkast sa Sarom: 12. epizoda DRUGE SEZONE

U dvanaestoj epizodi 2. sezone podkasta, Sara Oster Rokvić razgovarala je našim poznatim glumcem Andrijom Miloševićem.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img