cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Šta treba da znamo o alergijskoj kijavici

Alergijska kijavica ili alergijski rinitis predstavlja hronično inflamatorno oboljenje sluznice nosa koje je uzrokovano nekim od alergena, praćena čestim kijanjem, curenjem iz nosa, nazalnim svrabom, zapušenim nosem i curenjem niz grlo.

Šta treba da znamo o alergijskoj kijavici

Ova bolest  nastaje zbog alergijske reakcije u nosu.

Na sluznici nosa se odigrava reakcija polena (alergena) i antitela (koje stvara organizam koji ima sklonost ka alergijama) što se manifestuje otokom sluznice i daljim razvojem simptoma.


Kako je nos "prvi filter" disajnih organa, ne treba da čudi što je baš alergijski rinitis najčešća alergijska bolest i jedna od bolesti koje su u porastu poslednjih godina. Pogađa podjednako i muškarce i žene. Nema pravila kada će se alergija razviti, ali se retko sreće u prvim godinama života. Ima dece koja u petoj godini dobiju prvi alergijski rinitis, ali se dešava i u odraslom dobu.


Alergijski rinitis delimo na SEZONSKI I PERINEALNI


Sezonski je prisutan u određenom delu godine. Najčešći alergeni su polen različitih biljaka, trava i korova (topola, lipa, ambrozija).


Kod perinealnog oblika smetnje postoje tokom većeg dela godine jer je prisutna stalna izloženost alergenima. Najčešći alergeni su: grinje, kućna prašina, životinjska dlaka, dim, tekstilna vlakna.


Simptomi alergijskog rinitisa utiču na kvalitet  života, naročito kod teže kliničke slike. Često dolazi do glavobolje, lošijeg sna, slabijeg raspoloženja i svakodnevnog umaranja što otežava svakodnevne aktivnosti.


Savremena terapija alergijskog rinitisa je dovela do skoro potpune kontrole ove bolesti. Zato oni koji krenu da kijaju i kašlju sa prvim lepim danima treba da se obrate lekaru jer se neprijatni simptomi i znaci polenske kijavice mogu uspešno lečiti.


Polinol® je homeopatski lek za terapiju alergijskih oboljenja gornjih disajnih puteva kao što su polenska kijavica (sezonski) i alergijska kijavica koja traje tokom cele godine (perinealni). Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu kako kod dece od 3. godine tako i kod odraslih.


Polinol


Promo objava

news-img

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img