cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Sos od višanja

Ringerajin kuvar: lanajelena

Sos od višanja

  • 1/2 kg cepanih višanja
  • 6-7 kašika šećera
  • malo masti
  • 1.5 kašika brašna


  1. Višnje naliti sa malo vode i kuvati, pred kraj sipati šećer (zavisno od ukusa može se staviti više ili manje šećera) i još malo kuvati.
  2. U poseban sud staviti varjaču masti (malo više, kada se istopi da prekrije dno), zatim dodati punu veliku kašiku brašna i pržiti dok ne požuti, a zatim doliti hladne vode otprilike jedan prst (odjednom sipati) i brzo mešati da se ne zgusne i zatim sve to sipati preko prethodno skuvanih višanja i dalje mešati da se ne stvore grudvice. 
  3. Kuvati tako par minuta i ako je potrebno dodati malo vode ako je jako gusto, ako nije sos je gotov.


Sos je veoma ukusan i izvrstan je prilog uz pečeno meso.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

news-img

NOVO: NIVEA Skin Glow i Regenerating micelarna voda

Beograd, 6 . novembar 2024. - Žene svakodnevno vode bitku same sa sobom kako bi pronašle ono što najviše odgovara njihovoj koži da zasija. Pri tom, većina zaboravlja ili nije svesna da je put do sjaja jednostavan i brz, a prvi korak je čišćenje lica!

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img