cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Slatko od jagoda

Ringerajin kuvar: Maraj

Slatko od jagoda

  • 1 kg očišćenih jagoda
  • 1 kg šećera
  • 2 limuna
  • 2 dl vode


  1. Zrele i čvrste jagode operite i očistite pa ih ocedite.
  2. U dublju šerpu 7-8 lit (zbog podizanja pene dok se kuvaju) sipati šećer i vodu i na srednjoj vatri otopiti šećer do gustine meda. Jagode polako spustiti u šećer i kuvati.
  3. Sa površine skidati penu koja se skuplja ali ne mešati slatko. Kuvati dok sirup ne dostigne gustinu meda. Proba se tako što se povremeno vadi kašičicom sirup na tacnu i kad se malo prohladi vidi se gustina. Vodite računa jer slatko veoma brzo "napuni "šerpu pa treba da se smanji vatra ili da se malo odmakne sa ringle da ne bi iskipelo! Kad se dostigne gustina skloniti slatko sa vatre i pokupiti svu penu, pokriti zatim šerpu nakvašenom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi. Onda staviti u tegle i zatvoriti.


Konzumirati u društvu !:)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

news-img

LILLY JUNIOR podkast sa Sarom - 9. epizoda DRUGE SEZONE

U devetoj epizodi 2. sezone podkasta, Sara Oster Rokvić je razgovarala sa manekenkom i preduzetnicom Bojanom Barović i pevačem Nikolom Rokvićem.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img