Rolovana "slatka" piletina
Ringerajin kuvar: lelaigor
- šnicle pilećeg belog mesa
- suve šljive
- orasi
- slanina
- pileća džigerica
- praziluk
- ulje
- začini
- Iseckan praziluk izdinstati na ulju, dodati usitnjenu džigericu, posoliti i takođe dinstati.
- Belo meso "izlupati", začiniti i na sredinu svake šnicle staviti malo smese od praziluka i džigerice, 2 "zrna" oraha i jednu suvu šljivu. Urolati šniclu a zatim je obmotati tanko isečenim parčetom slanine.
- Tako filovati svaku šniclu i ređati u nauljen pleh.
- Peći u rerni na 200-220C dok se belo meso ne ispeče.
Ovo meso sam jela uz pirinač sa ananasom.Klot-natur kuvan pirinač, iliti pirinač kuvan u posoljenoj soli, ananas iz konzerve iseckan na kockice. Pomešati i to je to.