cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Problemi spavanja kod dece

Problemi spavanja kod dece su jako ozbiljni za roditelje. Članovi porodice, često, zakazuju savetovanje govoreći da su “na izmaku svojih snaga ”. Zbog toga je potrebno da brzo budu primljeni na terapiju.

Problemi spavanja kod dece

 

Iskustvo je pokazalo da su jedna ili dve konsultacije dovoljne da roditelji mogu promeniti svoj osnovni pristup bebi, čime se izlazi iz začaranog kruga u koji su svi skupa zapali.

 

Tehnika koja  se u radu koristi je kombinovanje strukturisanog ispitivanja o detaljima kako je organizovan raspored aktivnosti bebe u vremenu i slobodno ispitivanje o uspomenama na period trudnoće i porođaja, kao i međusobnih odnosa između roditelja i sa njihovim sopstvenim roditeljima.

 

Ono što se  pruža roditelju  je mogućnost da kroz svoju priču slobodno asocira i da terapeuta doživi kao zainteresovanu i sposobnu za primanje i držanje znatne količine informacija. Što se priča više razvija, sve je jasnije da se ispod problema spavanja nalazi neki aspekt problema separacije i individuacije na kojem treba raditi.

 

Razvojno savetovalište

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img