VIDEO: Majka prespavala sopstveni porođaj zbog retkog sindroma "uspavane lepotice"

Majka koja pati od neurološkog poremećaja, Klein Levin sindroma, koji se još popularno zove i sindrom uspavane ljepotice, prespavala je rođenje svoga sina.

Prespavala sopstveni porođaj zbog retkog sindroma

Džodi Robson se ne seća rođenja svog sina jer je sve vreme spavala. Ova 24-godišnja žena iz Birmingema, Velika Britanija, od svoje 12. godine pati od retke bolesti zbog koje danima spava. U pitanju je neurološki poremećaj, Klein Levin sindrom, koji se još popularno zove “sindrom uspavane lepotice”.


Još strašnije je to što joj je, kada se probudi, potrebno nekoliko dana da se smiri i da se ne oseća izgubljeno. Nekad se dešava da deluje kao da je budna, ali je ipak, nesvesna šta radi.


Tokom života majka dvoje dece doživljavala je razne krize, u kojima je spavala i do 11 dana. Neke od najboljih trenutaka u životu, Robson je provela u snu.

 

Lekari još uvek nisu pronašli njenu dijagnozu, ali su je nazvali sindromom uspavane lepote, iz bajke sa uspavanom princezom. Tokom života majka dvoje dece doživljavala je razne krize, u kojima je spavala i do 11 dana. Neke od najboljih trenutaka u životu, Robson je provela u snu.
Zapravo, njen san je toliko dubok da nije osetila čak ni bolove tokom porođaja, koji je provela spavajući. 

Zapravo, njen san je toliko dubok da nije osetila čak ni bolove tokom porođaja, koji je provela spavajući. Dok možda neke porodilje smatraju da je to sa jedne strane prilika za bezbolan porođaj, Džodi oseća da je uskraćena za jedinstveni prvi susret sa sinom prilikom njegovog rođenja.


Džodi zna koliko vredi svaki dan koji provede budna. Šetnje u park, dani provedeni u zoološkom vrtu, pa čak i igranje kod kuće ili gledanje TV-a trenuci su za pamćenje.


"Kada imam epizodu, naši životi su stavljeni na čekanje. Moja su deca tako mala i stvarno me frustrira što ću prespavati njihovo detinjstvo. Samo bi želela da doktori napokon otkriju šta mi je. Onda bih možda mogla potražiti i neku pomoć", rekla je svojevremeno očajna Džodi.


VIDEO možete pogledati na LINKU.

news-img

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotransfera

Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važno da osetite i emotivnu podršku u svakom koraku ovog zahtevnog procesa, posebno u periodu nakon embriotransfera.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img