cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

POČEO VIKEND BESPLATNIH PREGLEDA MLADEŽA NA ADI

Visoko UV zračenje može imati veoma negativne posledice po kožu i u pojedinim slučajevima izazvati i malanom, najopasniji rak kože koji se, ukoliko se otkrije na vreme otklanja jednostavnom hirurškom intervencijom.

POČEO VIKEND BESPLATNIH PREGLEDA MLADEŽA NA ADI

Jutros u 10 časova na Adi Ciganliji, počela je dvodnevna akcija besplatnih pregleda mladeža, koju u okviru društveno odgovorne kampanje za rano otkrivanje raka kože „Pregled za sve“, organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja Dermatovenerologa Srbije.


Ova kampanja je izuzetno važna i zato pozivam sve građane da danas i sutra do 20 časova dođu na Adu i pregledaju mladeže. Znamo da visoko UV zračenje može imati veoma negativne posledice po kožu i u pojedinim slučajevima izazvati i malanom, najopasniji rak kože koji se, ukoliko se otkrije na vreme otklanja jednostavnom hirurškom intervencijomrekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski prilikom posete specijalnoj ordinaciji postavljenoj na početku šetališta na Adi Ciganliji.

 

Pregled za sve


Pregledi mladeža na Adi se organizuju u 10 specijalnih ordinacija koje obezbeđuju privatnost i udobnost tokom pregleda. Preglede obavljaju dermatovenerolozi, eksperti u oblasti dermoskopije. Pregled traje 5 do 10 minuta, u zavisnosti od broja mladeža na telu, a za dolazak na pregled nije potrebno zakazivanje – naglasila je Biljana Vikićević iz Eucerin Srbija.

 

Pregled za sve


Na javnim dermoskopskim pregledima koji su u okviru kampanje Pregled za sve organizovani od 2015.godine pregledano je oko 5.000 osoba, od kojih je 10% je upućeno na dalje konsultacije. Kod 64 pacijenta potvrđen je malanom, najopasniji rak kože, što znači da je tokom pregleda koji su do sada organizovani spašeno 64 života.

Pregled za sve

 

Besplatni pregledi mladeža na Adi će trajati do nedelje do 20h, a sprovode se u 10 specijalnih ordinacijama koje obezbeđuju privatnost i udobnost tokom pregleda. 

Preglede obavljaju dermatovenerolozi, eksperti u oblasti dermoskopije. Za pregled  nije potrebno zakazivanje.


Promo objava

news-img

Kako pomoći sebi ako se osećate uznemireno i anksiozno

Ukoliko su uznemirenost, stres i anksioznost redovan deo vašeg života, važno je pronaći dugoročne strategije koje će vam pomoći da sve držite pod kontrolom.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img