cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Pita bundevara

clock-img

18.10.2013

Ringerajin kuvar: lelaigor

image

  • 1kg kora za pitu
  • 3 jaja
  • 3 čaše od jogurta šećera
  • 3 jogutra u čaši
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta griza
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • rendana bundeva
  • šećer i cimet za posipanje
  • ulje za podmazivanje pleha


  1. Pleh premazati uljem.
  2. 3 jaja umutiti sa 3 čaše šećera, 3 jogurta u čaši, 1 čašom ulja, 1 čašom griza, 1 kesicom vanil šećera, 1 kesicom praška za pecivo i pola kafene kašičice soli.
  3. Koru namazati sa filom (1 kora=1 manja kutlača fila), na jedan kraj staviti rendane bundeve, dobro posuti šećerom i cimetom, zamotati i staviti u pleh. I tako svaku koru.
  4. Na kraju sa preostalim filom premazati celu pitu.
  5. Peći u rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.


Po meni najbolji recept za bundevaru ikad! Posebnim ga čini taj fil od jogurta i griza... Savršeno sočno!

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img