Pita bundevara
Ringerajin kuvar: lelaigor
- 1kg kora za pitu
- 3 jaja
- 3 čaše od jogurta šećera
- 3 jogutra u čaši
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta griza
- 1 vanil šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kafene kašičice soli
- rendana bundeva
- šećer i cimet za posipanje
- ulje za podmazivanje pleha
- Pleh premazati uljem.
- 3 jaja umutiti sa 3 čaše šećera, 3 jogurta u čaši, 1 čašom ulja, 1 čašom griza, 1 kesicom vanil šećera, 1 kesicom praška za pecivo i pola kafene kašičice soli.
- Koru namazati sa filom (1 kora=1 manja kutlača fila), na jedan kraj staviti rendane bundeve, dobro posuti šećerom i cimetom, zamotati i staviti u pleh. I tako svaku koru.
- Na kraju sa preostalim filom premazati celu pitu.
- Peći u rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.
Po meni najbolji recept za bundevaru ikad! Posebnim ga čini taj fil od jogurta i griza... Savršeno sočno!