Piletina sa lažnog roštilja
Ringerajin kuvar: lelaigor
- šnicle pilećeg belog mesa
- vegeta
- senf sa začinskim biljem
- majonez
- jako malo ulja
- Belo meso iseći na šnicle, količina je po želji, koliko kome treba.
- Pomešati istu količinu senfa i majoneza, po ukusu može manje senfa - više majoneza.
- Svaku šniclu sa jedne strane začiniti vegetom, a sa druge premazati napravljenim premazom i ređati na tanjir da odstoji, ali tako da svaka šnicla sa začinjene strane "legne" na prethodnu šniclu na namazanu stranu sa premazom. Ostaviti da odstoji 10tak minuta.
- Teflonski tiganj samo malo premazati sa uljem, sa jedva 5-6 kapi, čisto da šnicle klize po teflonu, i zagrejati.
- Šnicle peći sa obe strane, dok ne dobiju onako bronzanu boju pečenog mesa na roštilju.
U nedostatku roštilja u kući, belo pileće meso pečem na sledeći način, a ukus ima baš kao sa roštilja.Kao prilog uz šnicle ide bilo šta: krompir, povrće, pirinač,...