cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Pet jednostavnih koraka koji će ti preokrenuti život na bolje

Pronađi vreme za sebe. Moraš! Brini o sebi kao što bi brinula o svojim najdražima, jer bez obzira na sve drugo i ti zaslužuješ ljubav, brigu i pažnju.

Pet lakih koraka koji će ti preokrenuti život na bolje

Žene... Mnoge od nas provode svoje dane, zapravo svoje živote, brinući o drugima – često ignorišući sopstvene potrebe, a ponekada i zdravstvene probleme. 

PRVI KORAK: Dobar san
Dovoljno kvalitetnog sna od suštinskog je značaja jer može uticati na svaki aspekt vašeg mentalnog i fizičkog blagostanja. Hronični nedostatak sna može povećati rizik od širokog spektra zdravstvenih problema, uključujući dijabetes, bolesti srca, povećanje telesne težine, visok krvni pritisak, moždani udar i depresiju.
Žene, posebno, češće doživljavaju nesanicu i druge poremećaje sna zbog promene hormona tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće ili menopauze. Nedostatak sna takođe može poremetiti hormonske procese koji pokreću ovulaciju, čime utiče na plodnost.
Pored toga, studije su pokazale da nedostatak sna može uticati na vaš imuni sistem i smanjiti vašu sposobnost da se borite protiv zaraznih bolesti. Tokom sna, telo oslobađa zaštitne proteine zvane citokini koji pomažu u borbi protiv infekcije i upale. 
Da bi se obezbedilo 7-9 sati dobrog sna za obnavljanje svake noći, stručnjaci preporučuju praktikovanje dobre higijene sna, što uključuje:

Zašto ne bismo učinile nešto po tom pitanju?

Istina, bolja briga o sebi neće dati rezultate preko noći. Ipak, na kraju, isplatiće se u smislu ličnog blagostanja, dobrog zdravlja i uverenja da je naše mesto na ovom svetu važno. 

U nastavku pronađite pet jednostavnih koraka - kako da pomognemo sebi da ostanemo zdrave i aktivne kako bismo postigle svoj lični maksimum, sada i za ceo život.

Darivanje

 

PRVI KORAK: Praktikuj dobru higijenu sna

Dovoljno kvalitetnog sna od suštinskog je značaja jer može uticati na svaki aspekt našeg mentalnog i fizičkog blagostanja. Hronični nedostatak sna može povećati rizik od širokog spektra zdravstvenih problema, uključujući dijabetes, bolesti srca, povećanje telesne težine, visok krvni pritisak, moždani udar i depresiju.

Nedostatak sna takođe može poremetiti hormonske procese koji pokreću ovulaciju, čime utiče na plodnost.

Pored toga, studije su pokazale da nedostatak sna može uticati na naš imuni sistem i smanjiti našu sposobnost da se borite protiv zaraznih bolesti. 

Zato, praktikuj dobru higijenu sna, što uključuje:

  • Idi u krevet i budi se u isto vreme svakog dana, uključujući vikende
  • Izbegavaj da budeš ispred ekrana (TV, računar, telefon) najmanje jedan sat pre spavanja
  • Rezerviši svoj krevet samo za spavanje i seks
  • Neka tvoja spavaća soba bude hladna i tamna
  • Izbegavaj jelo, pića sa kofeinom i alkohol uveče&
  • Vežbaj svaki dan, ali ne u periodu od tri sata pre spavanja
  • Nadoknadi melatonin

Sa dolaskom hladnijeg vremena, zbog kraćih i sivih dana, kod ljudi je izraženiji poremećaj u lučenju melatonina. Da bi sebi obezbedila 7-9 sati dobrog prirodnog sna svake noći, suplement melatonina može pomoći kod uspavljivanja. 5-HTP + Melatonin Sleep Kapsule su dijetetski suplement koji kombinuje bioaktivna jedinjenja i biljne ekstrakte kako bi ti pomogao da zaspiš brže, spavaš bolje i probudiš se odmorna. Smiri misli, zaspi brže i spavaj duže. Saznaj više i naruči NA LINKU.


DRUGI KORAK: Pronađi svoj mir i čuvaj ga, svakog dana

Žene su danas pod stresom više nego ikada. Između karijere, porodice i obaveza u domaćinstvu, lista obaveza može izgledati beskrajna. Nastali stres može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posledica, uključujući veći rizik od gojaznosti, srčanih bolesti, Alchajmerove bolesti, dijabetesa, depresije i gastrointestinalnih problema. Za žene koje pokušavaju da zatrudne, visok nivo stresa takođe može uticati na plodnost.

Pronalaženje vremena svakog dana za uklanjanje stresa može ti pomoći da postigneš bolje fizičko i mentalno zdravlje, povratiš nivo energije i podigneš samopouzdanje. Vežbaj, bindžuj omiljenu seriju, idi na tu kafu sa prijateljicom koju mesecima dogovarate!

U podizanju nivoa serotonina (hormona sreće) u organizmu pomoći će ti i 5-HTP + L-Theanine Advanced. Radi se o naprednoj formuli sa 5 HTP, l-theaninom i magnezijumom protiv stresa. Deluje tako što prirodno podiže nivo serotonina u organizmu, a serotonin je važan za emocionalna raspoloženja, ponašanje, nervnu i moždanu funkciju. On doprinosi opuštanju, smirenosti i boljoj kontroli apetita. Pored toga, serotonin ima uticaja na normalan i zdrav san, kontrolu bola, zapaljenske procese, crevnu peristaltiku i slično. Saznaj više i naruči NA LINKU.



TREĆI KORAK: Budi svoja i negovana. I spolja i iznutra.

Znamo, brinu te bore i starenje kože. Nisi jedina! Naše telo proizvodi 1% manje kolagena svake godine nakon 20. godine. Ali, da li znaš da možeš održati mladalački izgled bez plastičnih operacija?

Ako želiš da tvoja koža bude bez bora, glatka, sjajna i mladalačka, a kosa i nokti sjajniji i lepši, Super Collagen Anti-Age je savršen dodatak tvojoj dnevnoj rutini. Super Collagen Anti-Age ampule su inovativan dodatak ishrani koji podstiče brzo zatezanje i revitalizaciju kože lica i tela.

Ove bočice, a potrebna ti je samo jedna dnevno, sadrže najmoćniju kombinaciju anti-age sastojaka, pružajući efikasnije rezultate od klasičnih kolagen tableta. Odmah su spremne za upotrebu i možeš ih konzumirati bilo kada i bilo gde. Ne sadrže šećer, a karakteriše ih sladak ukus španske pomorandže, zahvaljujući prirodnoj slatkoći iz koncentrovanog soka pomorandže.

Vitamin C je ključni sastojak Super Collagen Anti-Age Shots. Kao hidrosolubilni vitamin, ne akumulira se u organizmu, stoga je optimalna količina u telu direktno zavisna od ishrane. Super Collagen Anti-Age Shots nadomešćuju nedostatke vitamina C, održavajući lepotu i zdrav sjaj kože. Istraži i naruči NA LINKU.

 

ČETVRTI KORAK: Lepa kosa je nekad sasvim dovoljna da ti ulepša dan

Nisi zadovoljna svojom kosom ili nikako da postigneš da ona izgleda dobro? Pitaš se kako stvarne žene rešavaju problem tanke i beživotne kose? 

Transformiši i ti svoju kosu uz Super Collagen + Keratin kapsule!

Deluje na ćelijskom nivou, hraneći tvoju kosu iznutra (a može ga koristiti i tvoja jača polovina!). Zahvaljujući hidrolizovanom kolagenu i keratinu, ova formula omogućava bolju apsorpciju i brže rezultate.

  • Zateže i revitalizuje kosu: Kapsule čine kosu jačom, gušćom i otpornijom.
  • Sprečava opadanje kose: Podstiče rast nove kose i čuva pigmentaciju dlake.
  • Poboljšava hidrataciju: Pomaže kosi da zadrži vlagu i sjaj.

Pomaže kod alopecije, opadanja kose usled stresa i hormonskih oboljenja kao što su hipotireoidizam i dijabetes.

Bočica sadrži 60 kapsula tako da si mirna ceo mesec, a upravo nakon mesec dana ćeš primetiti i prve rezultate. Zato istraži i naruči NA LINKU.


PETI KORAK: Reci "ne", "ne mogu", "neću", "ne želim"

Jasno komuniciranje svojih potreba drugima i postavljanje granica, možda je i najvažniji korak brige o sebi. Počni češće da govoriš drugima “ne”, a sebi “da”. I ne pravdaj se. Videćeš da nije teško. A osećaj? Fantastičan! 

 

I ne zaboravi da je osmeh tvoj najlepši modni dodatak!


Promo objava

news-img

Saradnja zaposlenih u Beiersdorf-u i udruženja Evo Ruka

U okviru globalne inicijative CARE BEYOND SKIN, kompanija Beiersdorf, poznata po svojim brendovima NIVEA i Eucerin, po drugi put zaredom organiz?vala je Care Beyond Skin Day – dan volontiranja u kojem su učestvovali zaposleni širom sveta. Beiersdorf tim iz Srbije pridružio se akciji pripreme zimnice u saradnji sa udruženjem Evo ruka u Zemun Polju.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img