cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Paprikaš

Ringerajin kuvar: lelaigor

image

  • Crni luk
  • ulje
  • pileće meso (bataci, krilca)
  • krompir
  • jaje
  • voda
  • brašno
  • aleva paprika
  • vegeta
  • so
  • biber


  1. Luk sitno iseckati i izdinstati na ulju.
  2. Krompir oljuštiti i iseći na režnjeve (kriške).
  3. Na izdinstan luk staviti meso, prodinstati malo sa svih strana, zatim i isečen krompir, takođe malo promešati i prodinstati.
  4. Dodati alevu papriku (po ukusu može i ljuta, a da bi bio pravi mađarski paprikaš staviti dosta aleve paprike) i ostale začine, promešati i još malo prodinstati tako začinjeno.
  5. Naliti vodom i pustiti da se kuva.
  6. Kada je sve kuvano napraviti knedle na sledeći način: Ulupati jedno jaje, posoliti, odvrnuti slavinu i proći činijicom sa jajima ispod mlaza vode. Izmešati jaje i vodu. Dodati brašno i umutiti testo da nije retko (dakle, da ne curi) a ni previše tvrdo, nego da mogu lepo da se vade knedle kafenom kašikicom i da se testo "lepi". Smanjiti vatru da paprikaš ne krčka da se knedle ne bi raspale i kafenom kašičicom vaditi knedle jednake veličine. Napomena: Da se knedle ne bi zalepile za kašiku pre "zahvatanja" svake knedle umočiti kašiku u paprikaš.
  7. Kuvati paprikaš dok se ne skuvaju knedle.
  8. Po želji može da se umeša i zaprška, ali ja je ne stavljam.


Da bi se meso i krompir jednako skuvali piletina mora biti mlada. Po želji može da se umeša i zaprška.Količinu nisam napisala pošto nikad ne koristim istu količinu, dakle sve po želji.

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img