cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Najjeftinija a najbolja zabava za bebe i malu decu

Mališanima igračke brzo dosade. Ponekad prođe nekoliko sati igre i oni već požele drugačiji vid zabave. Srećom, postoje vrlo jeftini načini da zaokupite pažnju vašeg deteta.

Najjeftinija a najbolja zabava za bebe i malu decu

Evo nekih ideja kako da iskoristite predmete za koje možda i ne slutite da mogu da posluže za animaciju dece.

 

1)  PRAZNA PLASTIČNA FLAŠA I DRVENE, PLASTIČNE UGLAVNOM ŠARENE ŠTIPALJKE

Uzmite praznu flašu, operite je i uzmite štipaljke. Pokažite deci kako da štipaljke  ubacuju u flašu. Možda vam se igra čini nezanimljivom, ali iz nekog razloga deca je obožavaju. U zavisnosti od godina, dok ubacuje štipaljke, dete može da stoji na stolici. Roditelji koji su deci “obezbedili” ovu igru kažu da na njih deluje poput magije, i da pored svih skupih igračaka deca i bebe više vole flašu :)

 

2) UTVRĐENJE OD ĆEBETA NA TRPEZARIJSKOM STOLU 

U moru modernih igračaka “ćebe utvrđenje” i dalje ostaje omiljena dečja igra. Prekrijete ćebencetom trpezarisjki sto i pokažite detetu kako da se sakrije ispod njega. Neka utvrđenje bude opremljeno jastucima i omiljenim igračkama vaše bebe ili starijeg mališana. Ukoliko odlučite da vašu bebu zabavite na ovaj način, budite uz nju sve vreme, igra skrivanja će je oduševiti.

 

3) SLAMČICE ZA SOK I ĐEVĐIR

Za ovu igrcu dovoljni su vam đevđir i tanke slamčice za sok. A igra funkcioniše na sledeći način: šupljine na đevđiru se popunjavaju slamčicama. Igrica je primer da većina predmeta može da posluži za zabavu samo je potrebno malo mašte.

 

4) SAMOLEPLJIVA TRAKA I BRDO IGRAČAKA

Vaš dnevni boravak za tren oka može da postane staza za automobile i kamione. Samolepljivom trakom iscrtajte na tepihu put. Deca će uživati u vožnji, tepih će, nadamo se, osati neoštećen.

 

5) KARTONSKA KUTIJA

Iako služe za odlaganje stvari, kartonske kutije su odlične za igru. Na jednoj polovini njene gornje strane bojicama nacrtajte čudovište. Otvaranjem i zatvarnjem kutije izgledaće kao da se čudovište pomera. Ili jednostavno, ako imate veće kartonske kutije... pustite dete da samo pronađe ideju ( ulaženje i izlaženje iz iste satima može biti zabavno)

 

6)  PLATIČNA KESA I VODENE BOJICE/TEMPERE

Sledi još jedna zanimljiva ideja. Vodene bojice sipajte u plastičnu kesu i promešajte. Uzmite čisto platno ili čiste papire, raširite po podu, rasecite kesu i dajte detetu da uživa praveći neprocenjiva umetnička dela.

 

7) JESTIVE BOJE ZA PRSTIĆE

Nabavite jestive boje i pustite dete da se igra njima. Kad  završe na njegovim prstićima, to što sme da ih pojede, učiniće igricu još zanimljivijom.

 

8)  PLASTIČNA POSUDA, VODA I IGRAČKE

Ovo će decu oduševiti. Na kuhinjski sto, terasu... postavite  plastičnu posudu, napunite je vodom i “ sipajte“ u nju dečje igračke. Deca će uživati igrajući se istovremeno sa vodom i omiljenim “drugarima”. 

 

9) VEŠ MAŠINA I ČARAPE

Deca kroz igru mogu i da vam pomognu. Otvorite veš mašinu, dajte detetu čarape i recite mu da je cilj igre da što veći broj njih ubaci u mašinu. Dete će to posmatrati kao izazov i rado će se upustiti u njega.

 

Ova je samo deo ideja, a ima ih još mnogo... pustite mašti na volju i uživajte u igri sa mališanima.

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img