Mini cheesecake
Ringerajin kuvar: lelaigor
- 2 nara
- 50g šećera
- 50 g maslaca ili margarina za kolače
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g krem sira
- 50g milerama
- 50g slatke pavlake
- 40g šećera u prahu
- 1 kesica vanil šećera
- Očistite nar. Ostavite sa strane 4 kriške zrnaca, a ostatak dobro izmešajte varjačom ili izblendirajte. Procedite sok i skuvajte ga u šerpici 6-7 minuta, na tihoj vatri sa šećerom da dobijete sirup.
- Maslac otopite na pari i dodajte mleveni keks. U 4 manja kalupa prečnika oko 6 cm postavite samoprijanjajuću foliju, pa obložite dno i stranice smesom keksa i putera, tako da dobijete korpice. Stavite u zamrzivač na 10 minuta da se ohladi.
- Mikserom penasto umutite krem sir sa slatkom pavlakom, mileramom, vanil i prah šećerom. Korpice od keksa stavite na (desertne) tanjiriće, napunite ih kremom i garnirajte sirupom i preostalim zrnima nara.
Veoma zanimljiva i na izgled lepa poslastica za neku svečanu večeru, kada želite da zadivite prijatelje. Umesto dosadašnjeg šumskog voća ili višanja, probajte cheesecake kombinaciju sa narom.