cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Leto je idealno za skidanje pelena

Naoružajte se strpljenjem i krenite sa pripremama. Nabavite mnogo gaćica i rezervne garderobe i nosite nošu kad idete van kuće. Jednom kad krenete u akciju, dobro je ne odustajati (da ne biste zbunili dete).

Leto je idealno za skidanje pelena

Ukoliko vaše dete ima između 18 i 24 meseca, leto je idealno vreme da ga odviknete od pelena. Mnoge mame misle da je za odvikavanje uvek rano, pa tako mnoga deca i sa tri i po godine još nose pelene.


Da ne biste u ovu situaciju doveli i sebe i dete, iskoristite ovo leto. Olakšavajuća okolnost je to što je svlačenje i oblačenje mnogo lakše (manje je slojeva odeće), a zbog toplih dana ne morate da brinete da će vam se dete prehladiti.


U proceni spremnosti deteta postoji nekoliko važnih trenutaka na koje treba obratiti pažnju: da li je dete zainteresovano za odlazak u toalet, da li želi da nosi gaćice i sl., da li je svesno da mu je pelena suva ili mokra i da li se žali na mokre pelene. Proverite i da li dete mimikom ili rečima kaže kada obavlja malu ili veliku nuždu i koristi li u svakodnevnom govoru reči koje opisuju obavljanje nužde (piškiti, kakiti i sl.).
   

Naoružajte se strpljenjem i krenite sa pripremama. Nabavite mnogo gaćica i rezervne garderobe i nosite nošu kad idete van kuće. Jednom kad krenete u akciju, dobro je ne odustajati (da ne biste zbunili dete).


Plan akcije

  • Nabavite nošu (neka je dete samo izabere) ili nastavak za WC školjku.
  • Skinite detetu pelene i navucite mu gaćice i garderobu koja se lako svlači i oblači (i pere).
  • Ostavite nošu tamo gde dete uvek može da je vidi.
  • Odvedite dete (više puta) sa sobom u WC i objasnite mu čemu služi i kako se vi njime služite. Recite mu da će i ono sad ići u WC ili na nošu.
  • Kad primetite da bi dete moglo da obavi nuždu, ponudite mu da sedne na nošu.
  • Ako je dete ipak piškilo u gaćice, nemojte ga grditi, samo mirno recite da je sad potrebno da se presvuče.


Izvor: Blic.rs

news-img

OTVOREN 20 KIDS FEST, POKLON EKIPE FILMA "PLANETA 7693"

Veliki aplauz za ceo autorsko-glumački tim filma "Planeta 7693", publika posebno nagradila mlade glumce Iliju Pejakovića, Hanu Ivanišević, Maru Rakčević i druge

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img