Koh od griza
Ringerajin kuvar: Ana RR
- 6 kom jaja
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 12 kašika griza
- preliv
- 1- 1,5 l mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- Mikserom umutite sneg od belanaca, dodati šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu masu.
- Smanjite brzinu miksera i dodajte jedno po jedno žumance.
- Zatim polako dodajte griz. Dobićete laganu i vazdušastu smesu.
- U podmazanu i pobrašnjenu tepsiju (moja je 26x35) sipajte smesu i pecite na 200 stepeni tj. dok ne dobije lepu zlatnu boju. Po potrebi proverite čačkalicom da li je pečeno.
- Dok se koh peče skuvajte mleko sa šećerom i vanilom pa vrelo prelijte preko vrućeg, ispečenog koha.
Koh je najbolji kada je hladan, moja preporuka je da ga spremite uveče da bi se preko noći lepo ohladio. Možete u smesu dodati i rendanu limunovu koru, jako je ukusno i osvežavajuće.
Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept! |