cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Koh od griza

clock-img

29.11.2013

Ringerajin kuvar: Ana RR

Koh od griza

  • 6 kom jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 12 kašika griza
  • preliv
  • 1- 1,5 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera


  1. Mikserom umutite sneg od belanaca, dodati šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu masu.
  2. Smanjite brzinu miksera i dodajte jedno po jedno žumance.
  3. Zatim polako dodajte griz. Dobićete laganu i vazdušastu smesu.
  4. U podmazanu i pobrašnjenu tepsiju (moja je 26x35) sipajte smesu i pecite na 200 stepeni tj. dok ne dobije lepu zlatnu boju. Po potrebi proverite čačkalicom da li je pečeno.
  5. Dok se koh peče skuvajte mleko sa šećerom i vanilom pa vrelo prelijte preko vrućeg, ispečenog koha.


Koh je najbolji kada je hladan, moja preporuka je da ga spremite uveče da bi se preko noći lepo ohladio. Možete u smesu dodati i rendanu limunovu koru, jako je ukusno i osvežavajuće.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

news-img

Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu ženskog lika

U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će prisustvovati i učesnici u sinhronizacji, kantautorka Tamara Popović, influenserka Danijela Stojanović, Marko Kon i drugi.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img