cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako pripremiti dete za školu?

Polazak u školu je uzbudljiv, ali i stresan period kako za decu tako i za roditelje. Da bi se mališani što bolje pripremili na ono što ih očekuje u toku školske godine, uključenost roditelja u ovom periodu je od velike važnosti.

Kako pripremiti dete za školu?

Promena okruženja i dnevne rutine može izazvati nesigurnost kod deteta i stoga je potrebna i psihološka priprema deteta za školu, što podrazumeva , između ostalog , stvaranje pozitivne slike o školi. Priprema deteta za polazak u školu nije samo emocionalni i psihološki izazov, već i fizički. U ovom periodu je ključno obratiti pažnju na jačanje imuniteta, jer je dete u kontaktu s mnogo više dece, što povećava rizik od infekcija.

 

Jedan od ključnih faktora u održavanju dobrog zdravlja jeste zdrav digestivni trakt. Crevna mikrobiota, koja predstavlja zajednicu mikroorganizama u našim crevima, igra presudnu ulogu u formiranju i održavanju snažnog imunog sistema. Pored toga, studije su pokazale da su crevna flora i mozak usko povezani. Zdrava mikrobiota doprinosi ne samo boljem varenju i apsorpciji hranljivih materija, već i boljoj funkciji “crevno-moždane” ose. U stresnim situacijama, kao što je polazak u školu, neravnoteža u crevnoj flori može dovesti do disbioze i simptoma poput dijareje. Zato je važno preduzeti preventivne mere kako bi se obezbedilo da deca započnu školsku godinu sa zdravim i snažnim organizmom.


Jedan od ključnih koraka u pripremi dece za školu je uključivanje probiotika u njihovu ishranu. Probiotici su korisne bakterije koje pomažu održavanju ravnoteže mikrobiote, što je ključno za prevenciju gastrointestinalnih infekcija, ali i respiratornih oboljenja koja su česta u školskim kolektivima. Redovna upotreba probiotika može smanjiti rizik od stomačnih tegoba, poboljšati apsorpciju hranljivih materija i ojačati otpornost organizma na infekcije.

Enterobiotik Junior


Kako odabrati pravi probiotik?

Kada biramo probiotik za decu, izuzetno je važno obratiti pažnju na kvalitet samog preparata, jer deca predstavljaju posebno osetljivu kategoriju kojoj želimo pružiti najbolje. Nije svejedno koji probiotik ćemo dati detetu, jer kvalitetan probiotik mora sadržati adekvatan broj kolonija određenog probiotskog soja, koji je klinički ispitan i prilagođen dečjem organizmu. Pored toga, dodatak minerala i vitamina u probiotskom preparatu može dodatno doprineti jačanju imuniteta, čime se povećava zaštita deteta od infekcija i obezbeđuje optimalno zdravlje u periodu rasta i razvoja.

Enterobiotik® junior sadrži dozu od 15 milijardi probiotskih ćelija uz dodatak cinka čime doprinosu jačanju imuniteta i regulaciji crevne flore deteta. Enterobiotik® junior zahvaljujući @-tech tehnologiji garantuje broj probiotskih ćelija od 15 milijardi do kraja roka upotrebe, što je od velikog značaja jer efikasnost probiotskog preparata zavisi i od broja kolonija koje se u njemu nalaze.


Promo objava

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img