cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako pravilno seći grožđe, da bi se sprečilo gušenje deteta?

clock-img

14.9.2024

Određena hrana je opasna za bebe i malu decu. Grožđe, na primer. Dete se može ugušiti jednim zrnom grožđa, ili čak samo polovinom, ako se ne iseče kako treba. Pogledajte kako da sečete grožđe da biste zaštitili svoje dete.

Kako pravilno seći grožđe, da bi se sprečilo gušenje?

Mama Sofi Džekson je na svom Fejsbuk profilu podelila fotografiju na kojoj se vidi pogrešan i ispravan način sečenja grožđa kako bi bebi lakše prošla kroz usko grlo. Objavu je podelila sa roditeljima nakon što je njena priča mogla da se završi tragično zbog jednog zrna grožđa. Njen sin zamalo nije umro od gušenja ovim voćem.

 

Potresna priča koja je mogla da se završi tragično

U šokantnoj priči koja se brzo proširila društvenim mrežama, jedna majka je opisala trenutke kada joj se sin umalo ugušio. Istovremeno je pozvala sve roditelje da UVEK seku grožđe za svoje dete i da nauče prvu pomoć u slučaju gušenja deteta.


Mama Sofi je na teži način naučila kako pogrešno isečeno zrno grožđa može da pretvori normalan dan sa bebom u noćnu moru. Iako je već znala da grožđe treba da se iseče pre nego što ga ponudi malom detetu, nije shvatala da je veoma važno i kako ga sečete. U trenutku nepažnje, njen dvoipogodišnji sin Džejk stavio je dva cela zrna grožđa u usta i počeo da se guši.


PROČITAJ JOŠ: Podelite ovaj video jer bebi može spasiti život!


Kako sama kaže, imala je veliku sreću što je njen sin preživeo, pa poziva sve roditelje da UVEK, ali UVEK, seku grožđe za svoju decu kao što je prikazano na fotografiji. Istovremeno, naglašava da je takođe veoma važno znati kako da se pravilno postupa ako dođe do gušenja.


Zrno grožđa je preveliko za malo dete

Grožđe može biti opasna hrana za dete jer može da se uguši njime, ali to ne znači da ga ne treba nuditi detetu, već ga morate prethodno iseći.

 

grožđe

PAŽNJA! Obratite pažnju na to kako sečete zrna grožđa. Grožđe uvek treba da sečete po dužini kako bi lakše prolazilo kroz grlo vašeg deteta
NIKADA ne sečite po širini, jer je takav komad još uvek prevelik i dete se može ugušiti njime. Još je bolje iseći zrno na četvrtine ili na veoma male komade.
Roditelji moraju da pomažu jedni drugima, da informišu jedni druge o potencijalnim opasnostima koje vrebaju naše najmlađe, a mi ih često nismo svesni. Zato podelite priču sa drugim roditeljima i upozorite ih!

Izvor: Facebook/Sophie Jackson

 

PAŽNJA! Obratite pažnju na to kako sečete zrna grožđa. Grožđe uvek treba da sečete po dužini kako bi lakše prolazilo kroz grlo vašeg deteta.


NIKADA ne secite po širini, jer je takav komad još uvek prevelik i dete se može ugušiti njime. Još je bolje iseći zrno na četvrtine ili na veoma male komade.


Roditelji moraju da pomažu jedni drugima, da informišu jedni druge o potencijalnim opasnostima koje vrebaju naše najmlađe, a mi ih često nismo svesni. Zato podelite priču sa drugim roditeljima i upozorite ih!

 

Izvor: Ringaraja.net

news-img

5 načina da ojačate imunitet ove jeseni

Ne postoji čarobni štapić koji će ojačati vaš imuni sistem, ali ovih 5 navika će vam pomoći da izgradite jak imuni sistem.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img