cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do druge godine

U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obroke bez aditiva, da li je voće i povrće koje kupujemo svakodnevno bezbedno dati detetu i mnoga druga.

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do druge godine

Prve veće promene u roditeljstvu dolaze sa rastom bebe, odnosno ulaskom u prvu godinu života, pa sve do navršenih 24 meseci. Dete do druge godine života počinje da upoznaje svet - od bliskih ljudi u okruženju, držanja predmeta i prepoznavanja oblika, gugutanja, prvih koraka, pa sve do izgovaranja prvih reči. U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obroke bez aditiva, da li je voće i povrće koje kupujemo svakodnevno bezbedno dati detetu i mnoga druga.


Zašto zdrava hrana?

Uvođenje zdrave hrane u svakodnevnu ishranu deteta ključno je za njihov zdrav rast i razvoj. Namirnice bogate vitaminima, mineralima i proteinima igraju ključnu ulogu u jačanju imunološkog sistema, ali i razvoju mozga i kognitivnih funkcija. Pored toga, zdrava hrana doprinosi održavanju optimalnog nivoa energije, što omogućava detetu da bude aktivno i angažovano tokom dana.

Uključivanje raznovrsnih namirnica kao što su voće, povrće, mlečni proizvodi, žitarice i proizvodi bogati proteinima, može pomoći u izgradnji jakih kostiju i mišića, poboljšati varenje i podržati opšte zdravlje. Takođe, zdrava ishrana može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, poboljšavajući raspoloženje i sposobnost suočavanja sa stresom.


Kako izabrati zdrave proizvode?

Roditelje često muče različita pitanja kada se govori o  izboru odgovarajućih namirnica koje uvode svom detetu u ishranu, a neka od njih su: „Da li je voće i povrće neprskano?“ ili „Da li je meso puno aditiva?“. Da biste bili uvereni da svojim mališanima pružate samo ono najbolje i najzdravije, bitno je da namirnice kupujete od proverenih dobavljača.

Pored toga, pravi izbor mogu biti i Nutrino kašice u teglicama od 100% prirodnih sastojaka za svaki obrok – od doručka do večera. Svaka teglica, bilo ona voćna ili povrtna, posebna je fuzija ukusa koju će mališani prosto obožavati, a vi ćete biti sigurni da im pružate ono najbolje, jer oni to zaslužuju.


Spektar 100% prirodnih i hranljivih sastojaka u Nutrino kašicama u teglici

Nutrino voćne teglice u raznim kombinacijama od 100% prirodnog voća sa žitaricama ili keksom pružaju sve neophodne vitamine i minerale i držaće vaše mališane sitim tokom dana. Zbog bogatstva antioksidanasa, vitamina i minerala koje su od velikog značaja za pravilan rast i razvoj, ove kašice pružaju čitav spektar hranjivih sastojaka za pravilan razvoj organizma deteta.

Ukoliko vam je potreban visokokvalitetni obrok prepun sastojaka širokih nutritivnih vrednosti, bez dodate soli i glutena, Nutrino kašice od povrća su idealan izbor za kompletan obrok. Ove kašice su pažljivo pripremljene od visokokvalitetnog povrća, poput bundeve, krompira, šargarepe i tikvice u kombinaciji sa najkvalitetnijim mesom i pirinčem, kako bi pružile sve potrebne vitamine, minerale i vlakna koja su ključna za zdrav razvoj vašeg deteta.

Uz bogatstvo prirodnih ukusa i lakoću pripreme, Nutrino kašice su savršen način da obezbedite nutritivno uravnotežen obrok koji će zadovoljiti potrebe vašeg mališana. Zbog inovativnog pakovanja obloženog zaštitnom folijom koja čuva proizvod od svetlosti i prašine, kao i slučajnog otvaranja, Nutrino kašice u teglicama vaše dete može konzumirati bilo kada i bilo gde.

 

100% voće u praktičnom pakovanju

Ukoliko vam je potrebna užina od 100% voća i bez dodatog šećera i konzervansa, Nutrino voćne kaše u pauč ambalaži, pravi su saputnik svih avantura vaših mališana. Praktična pauč ambalaža sprečava curenje i čuva proizvod od spoljnih uticaja i savršena je za male ruke, jer omogućava deci da samostalno uživaju u svojoj užini i tako razvijaju svoju nezavisnost. Za osveženje, tu su i Nutrino voćni sokići različitih ukusa od 100% voća, bogati vitaminom C i bez dodatnog šećera.


Žitarice kao osnov piramide ishrane

Kada birate hranu za bebe na bazi žitarica od ključne važnosti je da one budu bez dodatka šećera, veštačkih boja i aroma. Žitarice su važan deo bebine ishrane u periodu uvođenja dopunske hrane, jer ih bebe lako prihvataju i imaju mali alergijski potencijal. Nutrino u svom asortimanu ima bezmlečne žitne kaše sa pet vrsta žitarica i dodatkom jabuke i banane, i mlečne žitne kaše od heljda sa suvom šljivom ili sa čak sedam žitarica, koje će mališanima obezbediti sve neophodne sastojke za zdravo i bezbrižno odrastanje.

 

Bez obzira na to koje proizvode ćete koristiti u ishrani vašeg deteta, važno je konsultovati se sa pedijatrom koji prati detetov rast i zdravlje od samog početka. Nutrino kalendar ishrane može biti izuzetno koristan alat u ovom procesu, jer nudi smernice za svaki dan, sa raznolikim i hranljivim obrocima prilagođenim bebinim potrebama.


Promo objava

news-img

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img