cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako da nahranim svoju bebu dok smo na putu?

Ako je vaša beba prilično nova u čvrstim jelima, možda nije vreme za eksperimentisanje sa novim ukusima. Pokušajte da ponesete hranu u kojoj vaša beba uživa.

Kako da nahranim svoju bebu dok smo na putu?

U teoriji, trebalo bi da bude prilično lako nahraniti svoju bebu na putovanju, ali pokreti voza koji ide punom brzinom, ili aviona pri poletanju i sletanju mogu uticati da sve bude malo neurednije nego inače. Vaša beba se takođe može osećati pomalo uznemireno zbog putovanja, ili boravka na nepoznatoj lokaciji, pa se držite vaših isprobanih rutina kad god ste u pokretu.


U teoriji, trebalo bi da bude prilično lako nahraniti svoju bebu na kratkom putovanju, ali pokreto voza koji ide punom brzinom ili aviona pri poletanju i sletanju mogu utivati da to bude malo neurednije nego inače. Vaša beba se takođe može osećati pomalo uznemireno zbog putovanja ili boravka na nepoznatoj lokaciji, pa se držite njihovih isprobanih favorita kad god ste oboje u pokretu.
Počnite tako što ćete se uveriti da ste spakovali osnovne stvari. Kese za pelene za jednokratnu upotrebu biće vam više nego potrebne, kao i kese za prljave teglice ili tanjire. I ne zaboravite na portikle i maramice za bebe.

Počnite tako što ćete se uveriti da ste spakovali osnovne stvari. Kese za pelene za jednokratnu upotrebu biće vam više nego potrebne, kao i kese za prljave teglice ili kašičice. I ne zaboravite na portikle i maramice za bebe.


Pratite savete objavljene na Babycentre za zalogaje bez muke i nereda, dok ste na putu.


Dojenje je odličan način da obezbedite lagano putovanje

Ako ste mama koja doji svoju bebu i krećete na put, ne trebate puno da razmišljate. Vi ste i restoran i glavni kuvar! Ponesite sa sobom lagani prekrivač ako želite da sebi i svojoj bebi pružite malo privatnosti. Možete se pre puta odlučiti i na izmlazanje mleka koje ćete zatim, tokom puta dati svojoj bebi u flašici. U tom slučaju i tata može preuzeti deo obaveze oko hranjenja.

Međutim, možda nećete moći da pripremite dovoljno svog mleka za celo putovanje, te u tom slučaju možete sa sobom poneti pumpicu za grudi i rezervnu flašicu.

 

PROČITAJ JOŠ: Dojenje i plaža - zašto da ne!

 

Adaptirano mleko

Ako bebu hranite adaptiranim mlekom, najlakše rešenje za putovanje je da koristite gotovu formulu, dostupnu u zgodnim kutijama i flašicama. One su praktične jer se mogu ponuditi na sobnoj temperaturi. Ukoliko vaša beba više voli toplo mleko, možete koristiti termos.

Međutim, gotova formula može zauzimati puno prostora. Uzmite u obzir količinu formule koja vam je potrebna za vreme dok ste na odmoru, ili proverite da li je omiljeni brend adaptiranog mleka vaše bebe dostupan na vašoj destinaciji za odmor. Ipak, imajte na umu da može imati drugačiji naziv u inostranstvu.

 

Čvrsta hrana

Ako je vaša beba počela da jede čvrstu hranu, možete poneti gotove kašice u teglicama, ili spakujte domaće kašice u čiste tegle ili kesice. Dobra ideja je odabrati hranu koja nije previše mekana, ili se neće istopiti u putu. "Finger foods" kao što su projice, narezano voće i povrće, ili slani i slatki domaći mafini, idealni su.

Ne zaboravite na kašičice i uvek spakujte više hrane nego što mislite da će vam trebati, u slučaju da se put neplanirano oduži.

Gotove kašice imaju duži rok trajanja, pa su možda praktičnije za duža putovanja. Ručni mikser ili viljuška takođe mogu biti korisni ako vaša beba više voli pasiranu hranu.


Hranjenje bebe tokom leta avionom

Ako vaše putovanje uključuje let, to može učiniti stvari malo složenijim. Srećom, još uvek postoji mnogo opcija da vaša beba bude sita i srećna.

Uobičajena pravila o zabrani nošenja tečnosti u ručnom prtljagu ne važe za hranu ili mleko za vašu bebu. Međutim, od vas će možda biti zatraženo da ih pokažete prilikom čekiranja na aerodromu.

Kako bi ste pomogli svojoj bebi da ostane mirna tokom poletanja i sletanja, podojite je, ili joj dajte flašicu. Ovo će ublažiti nelagodnost u ušima vaše bebe uzrokovanu promenama vazdušnog pritiska.

Većina kabinskog osoblja će rado zagrejati mleko ako ih zamolite, a to možete i proveriti pre putovanja. Ako vaša beba jede čvrstu hranu, u redu je poneti gotovu hranu za bebe, ili domaću hranu spakovati u posude. Držite ih u maloj rashladnoj torbi ako putovanje duže traje.

Aviokompanije ponekad imaju izbor gotovih obroka za bebe. Ali ako je vaša beba prilično nova u čvrstim jelima, možda nije vreme za eksperimentisanje sa novim ukusima. Pokušajte da ponesete hranu u kojoj vaša beba uživa.

Razmislite i o svom obroku takođe. Ne služe sve avio-kompanije hranu, ali čak i ako ona kojom putujete to čini, možda nećete uspeti da je pojedete dok vam beba sedi u krilu. Osim ako let nije dug, možda bolje pojedite nešto pre samog puta.

 

Odabrala i priredila Ringeraja.rs

news-img

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img