cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

HOTEL FONTANA - mesto gde nastaju najlepše porodične uspomene

Fontana nam se uvukla pod kožu... Jedno od mesta kojem se moja deca uvek neizmerno raduju je naša najlepša Banja - Vrnjačka. A jedan od njenih vanvremenskih simbola, upravo je Hotel Fontana.

HOTEL FONTANA - gde nastaju najlepše porodične uspomene

Od kako sam mama, svesna sam da odlazak na odmor sa bebama i malom decom neće biti tako opuštajući kao nekada, bez obzira gde idemo ili kako tamo stignemo. Svi ti svakodnevni roditeljski zadaci — hranjenje, promena pelena, čišćenje fleka, flasteri na kolenima, trčanje za decom — prate nas roditelje i na novom odredištu.

Ali zašto ne bih dopustila sebi manje briga, manje napora a malo više uživanja. Da li je to izvodljivo? Da, jeste, i ne moramo ići daleko. Jedno od mesta kojem se moja deca uvek neizmerno raduju je naša najlepša Banja - Vrnjačka. I ne propuštamo je. Zašto ne bismo otišli početkom leta u
Hotel Fontana. I bi tako!

Vrnjačka Banja jedna je od mojih najdražih uspomena iz detinjstva, i često sam sanjarila da u njoj stvaram nove uspomene, sada sa svojom decom. 
Kada smo kod Banje, Hotel Fontana za mene je jedan od njenih vanvremenskih simbola. Kada je sagrađen - 1965. godine, bio je prvi moderan hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji, da bi nekoliko godina kasnije bio dograđivan, renoviran i dodatno adaptiran, a poslednji put 2019. godine.


Danas, Fontana sija novim sjajem, zadržavši stare tradicionane vrednosti: kvalitetnu uslugu, višegodišnju tradiciju i fantastičnu lokaciju. Sa njenih terasa pruža se jedinstven pogled na najlepši park naše zemlje - Centralni vrnjački park.


Hotel Fontana

 

Smeštaj u hotelu pažljivo je kreiran za trenutke odmora cele porodice. Sve smeštajne jedinice opremljene su po najvišim standardima, sa mini barom, LCD televizorom, fenom, kao i sefom.

Oduševljeni prostranim i udobnim apartmanom, razmišljamo da malo odmorimo od puta, ali deca naravno žele u igraonicu. Mališanima su na raspolaganju: bazen sa lopticama, veliki lavirint, tobogani, zip-line, koševi i vrteška. Dok uživamo u kafi i omiljenoj knjizi, prepuštamo brigu o detetu profesionalnim animatorima. Bar i igraonica su odvojeni velikim staklom tako da su nam deca uvek na oku.


Hotel Fontana

 

U Hotelu Fontana prosto ne znate šta biste pre, zato odmor od puta ostavljamo za kasnije, ne želeći da propustimo Wellness centar hotela. Jednom pogađajte ko je najsrećniji! Jer na raspolaganju su nam: hidro-masažni bazen sa toplom vodom, jacuzzi, bazen za rekreativno plivanje, dečiji bazen...pa još i tuš doživljaja, slana soba, saune (nekoliko različitih), tursko kupatilo, tepidarijumi, a za one koji žele, dostupni su i različiti tretmani lica i tela.

Hotel Fontana

 

Vreme je za večeru, na putu do restorana shvatamo da smo potpuno očarani atmosferom, savršenim ambijentom, a zatim i odličnom hranom, jer bilo da je doručak, ručak,ili večera, izbor slanih i slatkih jela je raskošan, čak i za probirljive mališane poput naših. Fontana nam se već uvukla pod kožu...

 

Hotel Fontana


Smeštena na 68 koraka od čuvenog Mosta ljubavi, poput balerine u belom nežno se oslanja na park, kojim se morate prošetati da biste upoznali Vrnjačku Banju. Cvetni aranžmani pokraj staza, miris lavande, žubor vrnjačkih izvora, vozić koji lagano krstari parkom...zapitaćete se, kako ste do sada mogli bez sve te lepote.

Hotel Fontana

Po izlasku iz hotela zaranjamo u nepregledan drvored lipa, borova, platana, čuje se cvrkut ptica, veverice skakuću sa drveta na drvo. Ima li deteta koje se neće oduševiti? Poznajemo svaki kutak, spuštamo se do rečice, bacamo kamenčiće.

Hotel Fontana

Mostići se nižu u daljini, a ja se prisećam nekih davnih dana...

Hotel Fontana

Hajdemo u lavirint! 'ajmo! - složni smo svi. A nakon što se bezbroj puta izgubimo i pronađemo, hitamo ka japanskom vrtu na uživanje u muzici vodopada i hladu drveća.

Hotel Fontana
Hotel Fontana

Hotel Fontana

Dok šetamo Vrnjačkom Banjom uvek bivam opčinjena brojnim prelepim starim vilama, pitam se ko je napravio takvu lepotu, ko su ljudi koji su tu nekada živeli. Na samo nekoliko minuta lagane šetnje od Hotela Fontana, nailazimo na predivan Zamak Belimarković, danas poznat kao Zamak Kulture, u kojem uživamo u muzejskoj postavci.  

Hotel Fontana

Tokom boravka u Banji, posetili smo i Zoo vrt Vrnjci (4 km udaljen od centra Banje), do kojeg možete doći kolima, ali i besplatnim autobusom koji polazi sa početka šetališta. Hranili smo kamilu i ponija, ali i upoznali mnoge druge životinje, poput servala, lemura, brojnih vrsta ptica. Paun se ponosno šepurio pred nama, a videli smo i magarce, antilope, zebre...

Hotel Fontana

Kada ste u Banji, ne propušta se i Aqua Park Raj za koji, u sklopu određenih paketa u ponudi Hotela Fontana, dobijate ulaznice. U jednom od najmodernijih vodenih parkova uživaćete u zabavi za celu porodicu na bazenu sa talasima, lenjoj reci, mnogobrojnim toboganima...


Hotel Fontana
Hotel Fontana

Povetarac sa Goča mami da krenete put planine, a zvona manastira Žiče, Studenice i Ljubostinje zovu da ih posetite...

I najbolje od svega je to što nam je sve ovo što deca vole, u čemu uživaju, trče, smeju se, uče, i pamte zauvek, dostupno uvek, bez obzira na godišnje doba. Možete upotpuniti porodični letnji ili zimski odmor, ili doći na produženi vikend na mali predah u proleće ili na jesen. Svaki dan je nova avantura i kako onda da ne volimo Banju i sve njene dragulje, a jedan od njih svakako je Hotel Fontana. Jer ovde nastaju uspomene...


Promo objava

news-img

NAJAVLJUJEMO: SEDMI DEČJI FESTIVAL NA OPLENCU

Festival ima dobrotvorni karakter, i prikupljene donacije biće usmerene ka proširenju dečjeg igrališta na Oplencu.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img