cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Do ravnog stomaka u 5 jednostavnih koraka

Kako vratiti stomak u formu, obući odeću manjeg broja i izgledati privlačnije? Pratite pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći da ponovo zavolite svoje telo.

Do ravnog stomaka u 5 jednostavnih koraka

 

Kardio vežbe


Trbušnjaci i sklekovi pomažu na putu do ravnog stomaka, ali ne i ukoliko ih ne budete kombinovali sa kardio vežbama. Trbušnjacima ćete formirati trbušne mišiće ali nećete izgubiti masne naslage. Izaberite neku od kardio vežbi – džogiranje, trčanje, plivanje ili aerobik. Posle trideset minuta kardiovaskularnih vežbi, radite trbušnjake i sklekove. Nakon trideset dana ovakvog vežbanja, primetićete da se masne naslage tope a vaš stomak izgleda ravniji.

 

Izmenite način ishrane

Pored vežbi, morate promeniti i način ishrane i voditi računa o tome šta unosite u organizam. Voće, povrće i proteini iz tunjevine i piletine su zdravi i ne stvaraju masne naslage. Prevelik unos ugljenihhidrata i šećera nije preporučljiv jer višak završava upravo na vašem stomaku. Preporučuju se salate, riba i ostala lagana hrana koja se lako vari. Pijte što više vode i izbegavajte žvakaće gume, gazirana pića, alkohol, grickalice, brzu i prženu hranu. Izbegavajte obroke pred spavanje – metabolizam se znatno usporava kada spavamo i hrana koju pojedemo dva sata pre spavanja može biti dodatni izvor kalorija koje će završiti na vašem stomaku.

 

Bez gladovanja


Vaša ishrana treba da sadrži hranu koja nije bogata kalorijama, ali ne preterujte! Izgladnjivanje vam neće pomoći i obično ima suprotan efekat pa će vaš stomak izgledati još veći. Izgladnjivanje dovodi do povećavanja otpuštanja hormona stresa koji kontrolišu nivo šećera u krvi i vaše telo može na to odgovoriti taloženjem kalorija upravo na stomaku.


Popravite držanje

I vaše držanje ima ogroman uticaj na izgled vašeg stomaka. Čak i ženama koje imaju savršeno ravan stomak, loše držanje može uzrokovati stomačić. Vodite računa o držanju kada stojite, sedite ili hodate. Ispravite leđa, ramena i vrat držite uspravno. Pravilnim držanjem izgledaćete vitkiji i zračićete. Ali, istovremeno ostanite opušteni, kako ne biste izgledali ukočeno poput olovnog vojnika. Vežbanje leđa može vam dodatno pomoći da popravite držanje.


Kontrolišite stres

Stres i anksioznost negativno utiču na zdravlje uopšte, pa i na masne naslage na vašem stomaku. Preveliko lučenje hormona stresa uzrokuje dodatne masne naslage. Opustite se i izravnajte vaš stomak do savršenstva.

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img