cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Ukoliko se dete autentično osmehuje, 99% je u potpunosti psihički i neurološki zdravo

Prvo kašnjenje u razvoju deteta koje zahteva neodložnu konsultaciju kod dečjeg psihijatra je potpuno odsustvo osmeha i aposolutno nepokazivanje topline i zadovoljstva sa 6 meseci starosti.

Dete se osmehuje? 99% je psihički i neurološki zdravo.

Prvo kašnjenje u razvoju deteta koje zahteva neodložnu konsultaciju kod dečjeg psihijatra je potpuno odsustvo osmeha i aposolutno nepokazivanje topline i zadovoljstva sa 6 meseci starosti.

Ukoliko se dete autentično osmehuje, 99% je u potpunosti psihički i neurološki zdravo. Koliko je to samo fantastično! Ta činjenica da je osmeh najeklatantniji miljokaz normalnog mentalnog razvoja.

Uostalom, situacija se bitno ne menja ni kasnije, kada ostarimo. Potpuno odsustvo osmeha u poslednjih šest meseci je svakako potpuno legitiman razlog da posetimo stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja. I da se pozabavimo kvalitetom sopstvenog života.

I za odrasle je osmeh fantastičan lakmus papir za mentalno zdravlje, i vrlo bitan dijagnostički parametar, koji uvek treba proveriti, potražiti… i stimulisati.

Ko još uvek može da se autentično osmehuje, ne treba puno da brine – svanuće kad-tad.

Od vajkada nema puno boljih i zrelijih koping mehanizama spram života – od humora, i ne shvatanja stvari suviše lično i ozbiljno. Sposobnost šegačenja je ultra brzi skrining za ljudskost i normalnost.

Uostalom…
Odavno verujem da od Osmeha nema puno bolje Lozinke za Ljude…

news-img

NAJAVLJUJEMO: SEDMI DEČJI FESTIVAL NA OPLENCU

Festival ima dobrotvorni karakter, i prikupljene donacije biće usmerene ka proširenju dečjeg igrališta na Oplencu.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img