Čorba od praziluka i mlevenog mesa
Ringerajin kuvar: lesica RR
- 3 srednja praziluka iseckana na kolutove
- 1 srednja šargarepa takodje na kolutove sečena
- 1/2 kg mlevene junetine ili još bolje teletine
- 1 pakovanje topljenog sira
- 1 kocka za supu koja se ubaci na 2,5 l vode
- začini po ukusu (so ,biber i mešavina suvih začina)
- U dubljoj šerpi se izdinsta na malo ulja praziluk sa šargarepom,u drugoj se izdinsta takodje na malo ulja meso u koje se ubaci so,biber,začini
- Kada je gotovo ubaci se meso u praziluk i nalije sa pola pripremljene supe,ostavi se kad proključa par minuta (bude baš gusto) a onda se doda i ostatak supe. Kada ovo opet proključa,zavisno od ličnog ukusa ko kako voli,može a i ne mora da se doda još malo vode. Uglavnom,kada je postignuta gustina čorbe koja je po volji,u kjučalu čorbu se ubaci topljeni sir i pusti se da se otopi.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuci ovaj recept prijateljima!
Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept! |