cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Ambrozija – jesmo li spremni

Kao veoma efikasan u prevencii alergija a i u terapiji, pokazao se nemački homeopatski lek „Polinol“. U pitanju su tablete potpuno prirodnog sastava koje se sisaju, a mogu ih koristiti odrasli, ali i deca od treće godine.

Ambrozija – jesmo li spremni

Ambrozija je kažu uzrok skoro 50% svih alergija i zato s pravom nosi titulu najmoćnijeg alergena. Cveta od kraja juna do kraja oktobra, a najveće dnevne vrednosti polena u vazduhu beleže se tokom avgusta i septembra. Samonikla korovska biljka ambrozija toliko je prilagodljiva, plodonosna i otporna da je svrstavaju u jednu od najinvazivnijih biljnih vrsta u celoj Europi, a njenom polenu pripada neslavna titular najjačeg prirodnog alergena.

 

Alergija na ambroziju - koristite Polinol

Potrebno je samo 20 do 30 zrna polena ambrozije u kubnom metru vazduha da senzibilisana osoba reaguje nekom alergijskom manifestacijom – curenjem nosa, kijanjem, peckanjem očiju, kašljem ili otežanim disanjem.

Polen ambrozije je sitan i lagan, a jedna biljka u toku 24 sata može da proizvede do 2,5 milijarde zrna. Ambrozija se poslednjih decenija od biljke zastupljene oko sredozemnih zemalja zbog klimatskih promena proširila sve do severa Evrope. Zbog toga se veličina populacije ambrozije veoma uvećala što je povećalo i količinu emisije njenih alergena.


Uzmite terapiju na vreme

Osim toga, zbog promene započinjanja i završavanja pojedinih godišnjih doba, ambrozija sve ranije počinje da cveta i sve kasnije prestaje, što takođe povećava količinu i trajanje polena u vazduhu nad celom Evropom.

Ako ste alergični na ambroziju najvažnije je da na vreme počenete sa prevencijom i terapijom.

Kao veoma efikasan u prevencii alergija a i u terapiji, pokazao se nemački homeopatski lek „Polinol“. U pitanju su tablete potpuno prirodnog sastava koje se sisaju, a mogu ih koristiti odrasli, ali i deca od treće godine.

Najbolje je 4 do 6 nedelja pre pika koncentracije polena ambrozije u vazduhu, a to je već početak jula, krenuti sa korišćenjem po 3 tablete Polinola dnevno. U velikom broju slučajeva simptomi se neće javiti, a ukoliko se i jave bliće slabijeg intenziteta i kraće će trajati, što će uticati na olaksanje i popravljanje kvaliteta života, nesmetano obavljanje svakodnevnih obaveza, kao i uživanje u letu.

Ukoliko lekar proceni da vam je neophodna i druga terapija, Polinol možete slobodno koristiti i sa tom terapijom jer će dodatno popraviti simptome i olakšati alergiju. Prednost Polinola je sto ga možete koristiti u dužem vremenskom periodu bez bojazni od neželjenih dejstava, za razliku od drugih lekova.


Polinol - rešenje za alergiju

Tablete Polinola se jednostavno otapaju u ustima, ili za decu - mogu se rastvoriti u kašičici sa malo vode.  

Pakovanje sadrži 60 tableta, u cilju prevencije koristi se 3 puta dnevno po jedna tableta, a ukoliko se simptomi jave Polinol treba uzimati učestalije, do maksimalno 12 tableta dnevno kod odraslih, dok kod dece od 3-12 godina do maksimalno 8 tableta dnevno.   


Promo objava

news-img

LILLY JUNIOR podkast sa Sarom - 9. epizoda DRUGE SEZONE

U devetoj epizodi 2. sezone podkasta, Sara Oster Rokvić je razgovarala sa manekenkom i preduzetnicom Bojanom Barović i pevačem Nikolom Rokvićem.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img