cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

5 načina da ojačate imunitet ove jeseni

Ne postoji čarobni štapić koji će ojačati vaš imuni sistem, ali ovih 5 navika će vam pomoći da izgradite jak imuni sistem.

5 načina da ojačate imunitet ove jeseni

Počela je škola, vratili ste se na posao, lišće pada sa grana, dani su hladniji i svežiji, a miris pećene paprike je...pa, svuda. Jesen je pred nama. A s obzirom da je sezona prehlade i gripa na pomolu, vreme je da preduzmete zdrave korake kako bi vaše telo pevušilo ove jeseni i tokom cele godine.


Zašto je moj imuni sistem toliko važan?
Zamislite ga kao zid. Imuni sistem je prirodna odbrana vašeg tela od infekcija i ključ za dobro zdravlje. Da biste ste pružili najbolju zaštitu od virusa i bakterija, vaš imuni sistem mora da bude čvrst i otporan. Ne postoji čarobni štapić koji će ojačati vaš imuni sistem, ali ovih 5 navika će vam pomoći da izgradite jak imuni sistem.

Zašto je moj imuni sistem toliko važan?

Imunitet predstavlja sposobnost organizma da se odbrani – od različitih bolesti, od virusnih, bakterijskih, gljivičnih infekcija, ali i od svih štetnih, kako bioloških, tako i hemijskih materija. Zamislite ga kao zid. Da biste ste sebi pružili najbolju zaštitu, vaš imuni sistem mora da bude čvrst i otporan. Ne postoji čarobni štapić koji će ojačati vaš imuni sistem, ali ovih 5 navika će vam pomoći da izgradite jak imuni sistem.


1. Jedite povrće (i voće)

Mama je bila u pravu. Nedostaci u ishrani mogu oslabiti imuni sistem i otvoriti vrata infekcijama. Zato napunite korpu svežim sezonskim voćem i povrćem raznih boja, bogatim antioksidansima, vitaminima C i E, beta-karotenom i cinkom. Ne preterujte sa mesom i pokušajte da ograničite unos prerađene i pržene hrane, rafinisanog šećera i brašna.


2. Provodite vreme napolju

Sada je najbolje vreme za uživanje na otvorenom i upijanje svežeg vazduha i sunčeve svetlosti. Vitamin D je imperativ za jačanje vašeg imunološkog sistema. Jesen nudi mnoge aktivnosti koje će namamiti vas i vašu porodicu napolje. Vozite bicikl ili pešačite, sredite svoju baštu, ili skupite mališanima gomilu lišća, za skakanje po njoj.


3. Naspavajte se 

Ispostavilo se da san nije važan samo za lepotu, tokom spavanja vaš imuni sistem radi na borbi protiv prehlade, gripa i drugih bolesti. 7 do 9 sati je cilj za odrasle, dok se deci uzrasta od 6 do 12 godina preporučuje 9 do 12 sati sna svakog dana.


4. Ostanite aktivni 

Prednosti redovnog vežbanja su zapravo beskrajne. Pored poboljšanja kvaliteta sna i raspoloženja, vežbanje takođe može da spreči artritis, dijabetes, bolesti srca i druga stanja. Studije pokazuju da umereno vežbanje može smanjiti upalu i pomoći imunološkim ćelijama da se regenerišu. Brzo hodanje, biciklizam, trčanje, plivanje i planinarenje su sve odlične opcije. Praktikujte najmanje 20 minuta umerene vežbe dnevno.


5. Podrška uvek znači

Snažan imuni sistem je ulaznica za održavanje dobrog zdravlja. Ali čak i kada praktikujemo navike za jačanje imuniteta, bolesti se ponekada dešavaju. IMMUNITA je pravo i sigurno rešenje, specijalno formulisana podrška za vaš imuni sistem 8u1, sa maksimalnim dozama za maksimalnu zaštitu! 

  • Ojačava imuni sistem i čini ga otpornim na viruse
  • Esencijalni vitamini i antioksidanti za svakodnevnu zaštitu
  • Smanjuje simptome i trajanje gripa i prehlade
  • Kompletna formula za celokupno zdravlje


 

IMMUNITA je dijetetski suplement jedinstvenog sastava, razvijen od strane vrhunskih stručnjaka sa prestižnih univerziteta kao što su Harvard, Columbia i Cornell. Glavni sastojak, cvet crne zove (Sambucus nigra L.), dokazano deluje u borbi protiv virusa, pružajući do osam puta veću efikasnost u borbi protiv gripa nego bilo koji lek.

IMMUNITA je jedini preparat koji povećava nivo T ćelija u organizmu, ujedno pružajući 20 puta jači efekat od samog vitamina C.


Snažan sastav za maksimalne rezultate:

  • Cvet crne zove (Elderberry): Poseduje antivirusno i antibakterijsko dejstvo, posebno deluje u respiratornom traktu.
  • Koren južnoafričke muškatle (Pelargonium sidoides DC): Deluje protiv respiratornih virusa, podstiče imunitet i ubrzava oporavak.
  • Cvet divizme (Verbascum Thapsus): Sprečava razvoj respiratornih infekcija, olakšava kašalj i probleme sa grlom.
  • Vitamini C, D3, selen, cink i rutin: Pospešuju pravilno funkcionisanje imunog sistema.

Promo objava

news-img

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img