cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

4 stvari koje mame zaista NE ŽELE da čuju NAKON CARSKOG REZA

Postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE.

4 stvari koje mame NE ŽELE da čuju NAKON CARSKOG REZA

"Imala sam carski rez. Ne zato što sam to izabrala, već zato što se nakon četiri sata brojanja i guranja beba zaglavila. Napravila sam pauzu i pokušala da guram ponovo. Pet sati kasnije? Još uvek nema bebe. Tako da sam poslata na carski rez.

 

Bilo je izuzetno čudno ležati tamo, osećala sam se kao da ležim na raspeću dok su radili operaciju. Osećaj pomeranja mojih organa bio je apsolutno neobičan, a posle, prve noći u bolnici, zamalo se nisam ukakila jer nisam mogla da ustanem, dok je moj bivši muž spavao u bolnici, u krevetu pored mene. Nije me čuo dok sam pokušavala da ga probudim, ali na sreću, došla je ljupka medicinska sestra" - podelila je Laura Lifshitz na sajtu Pop Sugar.


Oh, carski rezu! Bio si zanimljivo iskustvo.


Međutim, postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE:


 

Barem je tvoja vagina OK
Očigledno je simbolična nagrada za veliku operaciju, a ne prirodni porođaj, to što je moja vagina netanuta. Ovo uglavnom šapuću žene koje nisu roditelji. Znate, mi mame posle porođaja vadimo svoje vagine i pričamo o njihovom izgledu i osećaju. Um, ne. To se nikada ne dešava.

Barem je tvoja vagina OK

Očigledno je simbolična nagrada za veliku operaciju, a ne prirodni porođaj, to što je moja vagina netaknuta. Ovo uglavnom šapuću žene koje nisu roditelji. Znate, mi mame posle porođaja vadimo svoje vagine i pričamo o njihovom izgledu i osećaju. Hm, pa ne. To se nikada ne dešava.


Mogla si da se porodiš prirodno

Naravno, neke žene su mogle imati prirodan porođaj, i svi smo prilično svesni velike stope carskog reza u našoj zemlji, ali jasno mi je rečeno da vaginalni porođaj u mom slučaju predstavlja ogroman rizik i da je ginekolog odbio da ga uradi zbog potencijalnih povreda bebe, tako da nisam imala izbora.


Daleke 1938. rođena je moja majka, a njen brat blizanac, nažalost, mrtvorođen. Moja mama je bila velika beba (težina i visina), a njena majka je bila veoma sitna žena. Moja baka je imala užasne porođaje, nakon kojih joj je bila potrebna operacija. Ona je primer nekoga ko je trebalo da ima carski rez, ali to se nije desilo.


Ponekad, iako ne tako često koliko se zapravo dešava, carski rez je neophodan. Volela bih da sam rodila svoju bebu kroz vaginu, ali nisam, ne posle veoma dugog porođaja i pokušaja guranja. Moja simbolična nagrada* je moja prelepa vagina. Vidi prvu stavku.

*Samo se šalim.


Sada više nikada ne možeš da se porodiš prirodnim putem

Nije istina. Neće svaki ginegolog izabrati tu opciju, ali postoje žene koje su se prirodno porodile, nakon carskog reza. Nemojte nam reći da ne možemo da pokušamo na drugačiji način, ako je to ono što bismo želele sledeći put. Osim ako niste naš ginekolog ili babica, OK?


Izabrala si lakši način

Ha, ha. Velika operacija nije lak način. Nije lako da vam se organi pomeraju kao da neko igra stoni fudbal u vašem telu. Nije lako hodati okolo poput 80-godišnje žene, i pokušavati da se ne osećate kao secirani vodozemac. Ali meni se to nije desilo.


I znate šta? Sve je u redu. Ne bih ništa menjala. Beba je ovde, ja sam ovde, i svi smo dobro.

 

Odabrala i priredila Ringeraja.rs

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img