Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 20:46:57
|
|
|
|
indy_25
|
Ja sam sva tri puta zatrudnila u sredini ciklusa. Tad mi i jesu uvijek plodni dani i osjetim jako ovulaciju jer imam uzasan bol u jajnicima tog dana i sluz mi se pojavi.
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 20:51:35
|
|
|
|
nink
|
Ja sam zatrudnela 17 dc znam sigurno zato sto je bilo samo tada.hehe
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 20:58:12
|
|
|
|
MASHKA
|
ja sam zatrudnela 10 dc a pošto mi menstruacija traje 7 dana znači to je 3 dana posle...što se slaže sa ovim što srnaa piše! odmah posle mi ima logike da su plodni dani ali 5 dana pre mislim da je malo verovatno, jer gde je tu onda lutealna faza?!?
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 21:56:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Prvi put- pred kraj ciklusa drugi put- u sredini, 14.dana treci put- odmah nakon menst, 7 dana mi traje, 8.sam zatrudnela. Nisam mnogo pomogla
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 23:34:30
|
|
|
|
Srnaa
|
Evo ja sam jutros dobila i jedva cekam da mi prodje ,pocecu od onog trenutka kad vise ne budem krvarila , sama sebe sad pitam , zasto nisam ranije to probala ali ...nikad nije kasno :) Volela bih da nam se javi jos vise trudnica i mama koje ce potvrditi ovo ... Stvarno verujem u to !
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 23:41:56
|
|
|
|
mama kukunka
|
prvi put neplanirano-26.dana ciklusa ( koji je inace30-31 dan) i to pouzdano znam, drugih aktivnosti nije bilo tog meseca ( stresan bese taj davni mesec, ubili premijera i jos sto cuda), samo posle jednog rodjendana..Zado sam bila sigurna kad sam videla da nisam vec me stigla neka bolestina Dva neuspela puta, kao i treceg srecnog puta se aktivno radilo najcesce sredinom ciklusa sa sisimis akcijama posle, tako da nismo utvrdili kada se smuckalo.. definitivno je da nisu ovulacije uvek sredinom ciklusa,ali zato sada postoje razne metode kojima se to moze utvrditi
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 23:55:36
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam znala tacno kada su mi plodni dani,tj prateci kalendar,jer sam dobijala redovno....ali naravno prvu godinu i po nisam mogla da zatrudnim bez obzira na njih...Izgleda da psihicki nisam ostajala trudna jer sam to silno zelela. Sada kada se prisetim bas sam se pravila blesava: noge uza zid,jastuk pod zadnjicu...ma nema sta nisam radila ,ali bilo je uzalud sve dok se nisam stvarno opustila... Nisam ni pomislila da cu ostati trudna jer sam to pustila kraju,pomirila se...i bas tada sam ostala trudna iz prve.nisam gledala ni na plodne dane apsolutno tacnije nisam pratila kada je ovulacija. zadnju sam imala 28 marta,muz dosao 1 aprila,oplodila se 4-og,a ovulacija se desila 8-og,a muz otisao 9-og...kasnije me komsija nije obilazio Samo mi je izostala . A ovaj put sam ostala tacno na dan ovulacije.(nismo ranije pravili bebu nego to vece se omaklo i odmah sam zatrudnila)
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 22.3.2012 23:58:44
|
|
|
|
nenja22
|
puno puta smo pokušavali da rekonstruišemo kad je bilo, ali i dalje nisam baš sigurna...letnji meseci, non stop neka akcija, a to je bio neki drugi ili treći da smo totalno prestali da pazimo, i koliko god sam čim mi je dan zakasnilo, bila sigurna da je toliko negde nisam očekivala da će tako brzo biti...mada, kako mi se čini, naginje nekoj sredini ciklusa ili malo posle toga, a inače su mi ciklusi na 27, 28 dana, pa se čak to možda uklapa i u ovo 5 dana PRE.
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 0:05:35
|
|
|
|
indy_25
|
Znaci ipak ima istine u tome da ovulacija moze biti nesto malo ispeed I ixa menstruacije. Ja sam uvijek mislila da to nije tacno. Moji plodni dani su 12 ti, 13 ti, 14 ti I 15 I 16 ti dan brojeci od pocetka menstruacije. Moja mama nije mogla.da.zatrudni 7 g. Ja sam joj prvo dijete. Kaze ona da je zatrudnila za vrijeme menstruacije znaci dan dva pred kraj menstruacije. Ja ne mogu da vjerujem zar moze to?
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 0:15:28
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam se oplodila dva dana posle menstruacije sa milicom...zenski spermatozoidi mogu da opstanu i do 7 dana pa je zato i ostala tako trudna...mislila nece a ono ostalo i oplodiloooo...i nastala tiiii
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 0:16:38
|
|
|
|
Srnaa
|
MicinaMama Dala si mi odlicnu ideju ....odradicu tih pet dana a onda saljem muza na odmor ili jos bolje odoh ja :) pa sta se desi ! Da da ....kazem ja da je moguce ,pravila je anketu :) eto sad sta nam je ciniti ....navali :) Kakvi plodni dani tabele ,racunanje svaka 2 dana i nema da omasi !
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 0:35:15
|
|
|
|
Srnaa
|
bas sam dosadna ,ali morala sam ovo da vam prenesem sa jednog foruma , citiram: '' drage moje, pazite sta mi se desava!!! prosli mesec sam pocela da koristim maybe baby, u petak sam dobila, ali sam nastavila da koristim mikroskopcic i juce, tj. drugi dan ciklusa vidim tu famoznu paprat koja se javlja u plodnim danima, jutros opet ponovim i slika koju mi pokazuje maybe baby je jos jasnija!!! onda mi je mm iz apoteke doneo baby time test trake i na njima mi se pokazale 2 crte, sto ce reci ja sam u plodnim danima!!!! ima li neka slicno iskustvo? mislim, kako je i da li je moguce ostati u drugom stanju tokom ciklusa? '' Desava se !
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 0:42:08
|
|
|
|
indy_25
|
Ja sam isto koristila maby baby I uvijek bi mi pokazivao paprat u sredini ciklusa. Isto tako sam isla na folikumetriju I isto tako mi je I dr rekao. Ja nisam mogla zatrudniti cijeli citavu godinu. Ne znam zbog cega iako sam prethodno dva puta bila trudna. Kad sam se najmanje nadala I prvi put ukljucila na rr ostla sam trudna. Zato volim rr.rs punooo :)
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 23.3.2012 1:04:08
|
|
|
|
Srnaa
|
Mozda i meni donese srecu
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 20.2.2013 16:53:16
|
|
|
|
nata11
|
Tema poprilicno stara ali da dodam i ja koji post a nadam se da cu cuti jos neki komentar. Moja kuma se kune kako je posle 10 god pokusavanja ostala sa trecim detetom trudna 1 dan pre menstruacije. Citala sam jos o tome da se desava da zene ostaju trudne i tokom ali mi je nekako nelogicno. Zar je moguce imas O tokom
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 8:20:13
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ovo za 5 prije mece i 5 dana poslije mece mi je apsolutna novost, iako sam se naslušala raznih prica, ono da su žene ostale trudne u bilo koje doba ciklusa, dana i noci. Uglavnom, namjeravam isprobati i ovu metodu, nije mi mrsko
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 8:42:12
|
|
|
|
nata11
|
Pipi neznam kako mi nije ranije palo na pamet
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 8:49:53
|
|
|
|
Maslacak15
|
Izvini nato ali ne verujem tvojoj kumi Mozda je ubedjena ona, ali to onda nije bila menstruacija, nego druga vrsta krvarenja / spottinga. Moguce je zatrudnetii u prvoj polovini ciklusa i jako brzo posle menstruacije, mozda i pred kraj iste, jer postoje rane ovulacije, ali je apsolutno nemoguce zatrudneti par dana pre menstruaciju. Vec sam objasnjavala zasto ne moze..
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 9:06:57
|
|
|
|
Figaro88
|
Sa Andreom sam ostala trudna 5 decembra,znaci 14dc.Pozitivan testic bio 15dpo.Ja sam sigurna da sam zabebila tad,mada smo se keksali svaki dan po vise puta na dan pa ne mora da znaci
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 10:11:02
|
|
|
|
ceca111
|
Moja zaova je zatrudnela odmah posle neki 7c.Mi jos nismo pokusali ni pre ni posle mada mislim da cemo pokusati,ako treba i utoku
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 21.2.2013 10:34:23
|
|
|
|
nata11
|
I ja to kazem Maslacak. Posle OK, ali kako pre nema mi logike. Kad si vec ove Maslacak, a citala sam da mozeda se desi tokom ? Jel moguce da neko ima O tokom
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 25.2.2013 21:04:46
|
|
|
|
dipsy
|
Moja kuma ,kaze 7 dana pred ,al s obzirom da joj ciklus traje 33 dana mislim to mi i nije tako cudno,kazu da jedne imaju O u prvih 15 dana ,a neke i u drugih....Kaze kuma meni,uzmi ti lijepo test ovulacijski i kad pokaze a ti uhvati kuma i opa cupa .......Ja kupila lijepo test pokaze plodni dan,a ja ovako onako,mmmmm, ova poza,ona poza,poslije digni noge spusti noge,i tako vec 3 mjesec i nista ........... ......Sta to znaci? sad imam kod dr naruceno 06,03. idem bar da vidim jel sve u redu? ......Onda razmisljam o macinim travama i drugima bajkama...Al ovaj mjesec kad sam dobila mislila sam da me je udario grom .....sad sam bas ,a po prirodi sam jako
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 26.2.2013 9:15:47
|
|
|
|
ceca111
|
dobar dan devojke dal ste nekada pokusale lunarno da izracunate plodne dane,kazu da tada u vecini slucajeva dolazi do zaceca
|
|
|
|
RE: PLODNI DANI - istina ili .... 26.2.2013 9:21:59
|
|
|
|
nata11
|
Ja nisam Cece kako to funkcionise?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPraćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?