dunja RR
|
Jao Tizi, gledala sam je, ona je čak mislim i rođena u Indiji, gledala sam njene emisije o Indiji, predivna je! Zaboravila sam na nju, gledala sam je prošle godine. Ne znam da li je snimala emisije o još nekoj zemlji, pored Indije? Naravno, gledala sam je na HRT-u, i dalje sam očajna i tužna što mi nemamo na našim kanalima ovako nešto. Da li jje BBC Earth, u nekom posebnom paketu? Ne sećam se da ga imamo, moram proveriti. IZVORNA PORUKA: Tiziana I mi gledamo Ben Fogla. Pratimo na BBC Earth. Sve epizode smo odgledali. Dunja, pigledaj i Silk adventure road, sa Dzoanom Lumli, cini mi se da je isto na BBC Earth, putopis putem svile. A ona je glumica pa je naracija predivna. IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR IZVORNA PORUKA: dunja RR Znam da nije kalsična serija, ali ne znam ni da li da otvaram posebnu temu, ne znam ni kako bi je nazvala. Ja volim dokumentarce, i neobične serijale o životima ljudi, recimo super mi je serijal Bena Foglija, gleda li neko? On putuje u razne delove sveta, boravi neko vreme kod ljudi koji su se preselili u neke zabačene delove planete, i tu započeli novi život, često prilično izolovan. Ali deluju jeko srećno, i mene baš drže danima nakon gledanja razmišljanja o takvom životu. Ne da razmišljam da tako nešto uradim, ali prosto razmišljam o tim ljudima, njihovoj hrabrosti, i neobinim idealima. Inače serijal ide na HRT-u, kod nas na TV naravno tako nešto i ne postoji, nažalost. Sinoč je bila emisija u kojoj Ben odlazi do jedne porodice tj čovek i žena, lepi ljudi, on oko 40-ak i koju godinu, ona malo mlađa, zaboravih sada da li su Ameri ili Englezi mislim pre ovo drugo, koji su kupili nekoliko malih ostrva u Karipskom moru, ali baš malih malih, jedno rekoše da su platili 5.000 dolara, i tu su izrodili troje prelepe dece, i žive sami, decu školuju sami. Priča je toliko luda, da žena sa troje dece živi u kući, koju je taj čovek napravio, mislim neobična kuća skroz, totalni minimalizam, samo osnovno imaju, nemaju struju (tj. imaju frižider recimo, na solarnu energiju), nemaju vodu, sve on pravi, i osmišljava, a on žiivi na brodiću i pravi sebi kuću na ostvru pored (udaljenom par stotina metara), jer kažu da ne mogu zajedno. Pre nekog vremena isto, gledala sam njegovu priču o jednoj Britanki koja se preselila u Maroko, u neku zabit, u pustinji, tu napravila kuću, isto mnogo zanimljiva priča. Suzi, nema u toku dana. Bas se kasno prikazuje, a bas bih volela da pogledam. Volim takve emisije. Dzoanom Lumli,