|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
25.5.2012 12:50:50   
Snekile7
MM je imao poslednji put oko 6,7 miliona pije qoenzim q10, vitamin e, folnu i ezerex. prepisao mu urolog, pa cemo videti sada u junu kada mu je kontrola, kakvi su nalazi. Planiramo tada da krenemo sa priprmemom z aprijavljivanje za vto ili pre toga da uradimo inseminaciju. Znate li nesto o inseminaciji, koliko je minimum potrebno spermica?

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 976
25.5.2012 13:46:16   
lalojedac
hvala vam...to je privatna lab. i casicu samo stave u kutiju i kao dodjite za 2 dana,a kad je pregledaju stvarno ne znam.U Nisu je odmah pregledao a posle je cekao za kulturu isto 2 dana,nemam pojma. Resili smo da idemo ovamo a bebana nemamo nista protiv da budu user posted image user posted image ,cak to mi je zelja jos od detinjstva a Bog je dobar!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 977
25.5.2012 16:58:28   
_Maki_
Snekile, neki minimum je 1 mil, ali uobičajeno je da se ne ide na IUI ukoliko je ispod 5 mil. Što je manje, manja je šansa da inseminacija bude uspešna. Negde sam pročitala da je inseminacija najuspešnija kada je spermogram između 20-30 mil, kao asistencija u slučaju kada spermogram nije idealan, ali nije baš ispod referentnih vrednosti. Negde drugde sam pročitala da je minimum 12 mil.

Pošto sam se i sama malo raspitivala o inseminaciji, nisam baš oduševljena procentom uspešnosti ove metode. Vaš spermogram je svakako indikacija za VTO, a ako u među vremenu želite da pokušate sa inseminacijom i to je ok. Da li ti imaš redovne ovulacije?

Lalo, prava je stvar što ste rezervisali Leskovac, da ne gubite dragoceno vreme. Ako tvom suprugu spermogram bude malo bolji, možete da razmislite i o državnom programu, ipak nije malo parica.

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 978
25.5.2012 20:11:02   
Bebana17
Snekile, meni je doktor u narodnom frontu rekao da kad je ispod 8 miliona po mililitru nema smisla raditi inseminacije, jer je to gubljenje vremena, vec odmah ici na vto.
Nadam se da ce mu se rezultati popraviti do juna kad budete ponovo kontrolisali.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 979
27.5.2012 22:31:47   
lalojedac
maki nije jeftino ali u drzavnom kazu sa azospermijom ne primajuuser posted image ..ja se nadam da cemo vratiti taj milion da bi uradili icsi..

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 980
28.5.2012 14:28:57   
sandrasrki
VOLELA BI DA ZNAM DA LI POSTOI SANSA ZA ZACECE U KOLIKO JE REZULTAT SPERMOGRAMA RETKI SPERMATOZOIDI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 981
28.5.2012 18:25:40   
Bebana17
Sandra, to "retki spermatozoidi" ne zvuci obecavajuce, mene asocira na azospermiju, ali ne zelim da te plasim, bolje da doktor protumaci taj nalaz.
U slucaju azospermije, resenje je vto (biopsijom testisa se nalaze spermatozoidi-kod azospermije) pa se radi vto. Ali kod vas ima spermatozoida, ali su retki, ma sta to znacilo, pa mozda stanje moze da se popravi lekicima i suplementima ishrani.

(odgovor članu sandrasrki)
Direktna veza do poruke: 982
2.6.2012 8:50:10   
_Maki_
Drage devojke,

Mi smo odložili spermogram pošto se mm ne oseća baš najbolje. U planu je sledeći vikend, pa se javljam sa rezultatima.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 983
2.6.2012 9:01:38   
babby
user posted image drage moje treba mi vasa pomoc u tumacenju spermograma kilko sam ja uspela da shvatim moj mm ima problem sa aglutinacijom i kako da je sredimovolumen 3.8 | ph 7.6 |broj spermatozoida u l 82.0 |pokretnih posle 30 min 079 |slabo pokretnih 010| nepokretnih 011 |normalni oblici 086 |patoloski oblici 014 | leukociti u v.p 0 \ eritrociti 0 | epitelne celije 0 | fruktoza 1.0 9pozitivna) aglutinacija 3 | kulturom izolovane staphylococcus species koagulaza negativna e zbog ove bak.je dobio da pije ciprocinal a jasam pocela brusnicu kapsule od 500 posto lose podnosim ovaj ciprocinal

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 984
4.6.2012 12:07:16   
babby
user posted image neko...

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 985
4.6.2012 12:29:56   
degu
Broj i pokretljivost je odlicna, samo ta aglutinacija. Ona moze da se javi i zbog bakterija, koliko znam najcesce zbog Escherihie colli. Nek popije terapiju i ponovi spermogram,ako je i tad aglutinacija izrazena, zakazite u Torlaku ASA test.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 986
4.6.2012 12:40:26   
babby
hvala degu bas smo i planirali i da odradimo asu al sto kazes da sacekamo da proveri pa posle

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 987
10.6.2012 17:55:49   
_Maki_

IZVORNA PORUKA: _Maki_

IZVORNA PORUKA: _Maki_

Pozdrav članicama

Ovo mi je prvi post na forumu, a pošto je na temi Spermogram, jasno je šta je problem user posted image

Pokušavamo tek par meseci, ali je mm pre mesec dana uradio spermogram, čisto da odbacimo tu mogućnost.

Rezultat nas je zatekao: 14.5 mil/ml, progresivno pokretnih 24%, pokretnih 15%, nepokretnih 61%, normalni oblici 31%. Ostalo u okviru normale, izuzev likvefakcije: preko 60 parcijalna.

Nismo odmah otišli do doktora, već je mm odmah kupio novi donji veš, izbacio alkohol i počeo da unosi preporučene dodatke (L-karnitin, L-arginin, cink, selen, vitamin C, B...)

Posle tri nedelje ponovio je spermogram, i već je bolji: 19 mil/ml, progresivnih 42%, slabo pokretnih 20%, nepokretnih 38&, normalni oblici 42%, likvefakcija 40 min parcijalna.

Za dva dana ide kod dr Vinke, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa njom?

Takođe, da li se još neko sustretao sa produženim vremenom likvefakcije? Po netu smo samo našli da može da ukazuje na problem sa prostatom.

Znam da je puno informacija i pitanja za prvi post :-)

Pozrdav svima

Citirala sam svoj prvi post na ovom forumu od pre tri meseca. Ubrzo posle toga mm je krenuo da pije Proxeed. To je terapija koju mu je prepisala dr Vinka, pošto nije našla konkretan problem prilikom pregleda.

Poslednji spermogram rađen 21. aprila:
25 mil/ml, progresivnih 26% + 16%, slabo pokretnih 18%, nepokretnih 40%, normalni oblici 50%, likvefakcija 15 min potpuna.

Likvefakcija je sada ok, broj se poboljšao, pokretljivost stagnira na donjoj granici, morfologija je bolja ali na donjoj granici.

Kontrola je za dve nedelje, kada će završiti tri meseca terapije Proxeedom.

Inače, primetili smo nedavno da u uputstvu za Proxeed stoji da ne treba uzimati citruse paralelno, a on ujutro cepne Proxeed i ceđeni grejp user posted image , tako da smo to ispravili.

Da li postoji još nešto što možemo učiniti? Nisam pravila mešavinu sa medom, ali pretpostavljam da potrebne supstance unosi sa Proxeedom. Dodatno pije još i L-Arginin, pošto doza iz Proxeed-a izgleda nije dovolja u odnosu na doze koje se preporučuju.

MM je juče ponovo uradio spermogram. Dakle, posle skoro pet meseci promenjeih životnih navika i tri meseca proxeed-a rezultati su sledeći:

17.5 mil/ml (ukupan volumen 5.6, ukupan broj 98 miliona), progresivnih 28% + 13%, slabo pokretnih 18%, nepokretnih 41%, normalni oblici 54%, likvefakcija 10 min potpuna.

Broj je opao u odnosu na prethodna dva spermograma user posted image . Normalni oblici su malo porasli, pokretljivost je tu nege, stagnira.

Ne znam više šta da uradimo, pije proxeed, počeo je i semenke, zdravo živi, dobro se hrani, izbegavamo apsolutno sve što može da škodi plivačima. Ići će na konsultacije kod dr Vinke, pa ćemo videti.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 988
10.6.2012 18:04:11   
Nataša1
Maki, spermogram ume da varira, nekad je bolji nekad lošiji. Sad vam je dovoljno dobar za inseminaciju, jel planirate da probate?

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 989
10.6.2012 18:29:01   
_Maki_
Planiramo, samo bi ja trebalo prethodno da proverim prohodnost jajovoda. Tek sam krenula da iščitavam i tu temu, pa ovog meseca verovatno ništa ni od HSG ni od inseminacije.

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 990
18.6.2012 22:06:04   
tamariska84
Devojke molim vas za pomoc. Prvi put smo radili spermogram i dobili danas rezultate:
Boja: Bela, Viskoznost: umanjena, Ph 8 (ref 7,2-7,8), broj/ml-124, broj/vol- 396, prgresivno pokretnih: 30%, pokretnih u mestu: 10%, nepokretnih : 60%, lukocita 10-15, normalne forme: 35%, abnormalne forme: 65%.
Brine me veliki broj nepokretnih i abnormalnih oblika.
Da li sa ovakvim spermogramom moze doci do prirodnog zaceca?
Hvala unapred na pomoci!

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 991
18.6.2012 22:15:20   
dunja RR
Mila, koja dijagnoza vam piše na nalazu?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu tamariska84)
Direktna veza do poruke: 992
18.6.2012 22:18:30   
degu
tamariska dobrodošla user posted image
nalaz uopšte nije loš, ali može se i popraviti jako lako. Prvo nek ti dragi ode kod urologa, čini mi se zbog pH i zbog leukocita da ima neku bakterijicu, one mnogo utiču na spermogram.
e sad normalno je da ukupna pokretljivost bude iznad 50%, ili da progresivno pokretnih ima više od 25% što tm ima.
Što se tiče morfologije i na nju infekcije jako loše utiču, ako je tm pušač nek bar smanji cigare. Uzmite vitamine pre svega antioksidanse vit C i E, oni će poboljšati morfologiju dosta. Iščitaj malo temu, dosta se pisalo o tome koji vitamini su potrebni. U svakom slučaju ovaj spermogram je samo trenutno malo lošiji i inače je leti zbog visokih temperatura lošiji spermogram. Za 2-3 meseca će se on super popraviti ako ubacite te vitaminčiće.user posted image

Maki sad vidim da si pisala, broj je najpromenjivija kategorija spermograma, najviše varira od svega. Nek on nastavi sa terapijom i biće uspeha sigurno, jao ste blizu dobrom rezultatu, nemojte da posustajete user posted image

< Poruku je uredio degu -- 18.6.2012 22:20:44 >

Direktna veza do poruke: 993
19.6.2012 18:37:10   
_Maki_
Tamariska, Degu ti je dala dobar savet, najbolje je da proverite sa urologom da li postoji neka infekcija. Ukupan broj je odličan i pokretljivost je ok, jedino ta morfologija. I moj mm je imao sličnu morfologiju kad smo radili spermogram prvi put (31% normalnih), sada, posle par meseci terapije ima 54% normalnih.

Degu, ne odustajemo, naravno user posted image . MM je bio juče kod Vinke na kontroli, na osnovu poslednjeg spermograma dijagnoza je normospermia. Sad, prema tom spermogramu je broj po mil 17.5 miliona, što je nas oneraspoližilo, ali ona kaže da se gleda i ukupan broj (minimum iznad 40 miliona), a mm ima oko 90 miliona. Rekla je da mm više ne pije Proxeed, već samo L-Arginin, Vitamin E i folnu kiselinu. Da pokušamo još par meseci, a onda ako ne uspe da razmislimo o inseminaciji.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 994
19.6.2012 21:44:35   
degu
Bravo Maki user posted image
Jeste bitan i ukupan broj, samo napred user posted image
biće tu bebac uskoro user posted image

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 995
20.6.2012 20:38:43   
tamariska84
Devojke hvala na pomoci. Bile ste u pravu, danas smo dobili rezultate spermokulture i pise izolovano Eserihija Coli-veliki broj.
Da li neko ima preporuku za nekog dobrog urologa u Beogradu?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 996
20.6.2012 21:32:16   
Nataša1
Tamariška, mislim da je najpoznatija dr Vinka Vukotić, dosta njih je hvali. Samo ukucaj u guglu njeno ime, odmah će sve da ti izbaci.

Direktna veza do poruke: 997
21.6.2012 7:29:51   
_Maki_
Tamariška, mm ide kod Vinke i zadovoljan je.

Degu, hvala ti na podršci. Kakva je situacija kod vas? Ima li nekih promena?

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 998
21.6.2012 11:13:33   
Snekile7
Devojke, spominjete Vinku, i moj mm ide tamo, najbolja je u gradu kazu. Evo danas smo doili analize posle koriscene terapije koju je ona prepisala, ezerex, koenzim q10, folna, vitamin e, rezultati su 7,5 miliona i 20% progresivno pokretnih. pre 6 meseci, imali smo hlamidiju i imao je 3 miliona, izlecili hlamidiju antibioticima, poceo sa ovom terapijom, posle 3 meseca rezultat se poboljsao na 6,7 miliona, produzila mu jos 3 meseca i sada mu je 7,5 miliona, bolje ali i dalje lose. Ja idem ovih dana da operisem miom, pa taman za neka 3 meseca, tamo negde od septembra, videcemo sta cemo, planiramo na iui ili vto, do tada mu se mozda jos malo poboljsa.
Tamariska idi kod Vinke, moj mm ide kod nje u Dragisa Misovic, imas na netu br., zovi, nek zakaze, uzme uput od opsteg i eto.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 999
22.6.2012 10:38:29   
rada rada
Pozdav za sve
Prvi put smo radili spermogram i dobili rezultate:
Likvefakcija: 15 min,
Konzistencija: Normalna,
Ph 7.6 (ref 7,2-7,8),
broj/ml-69, (ref. 20-250 mil/ml),
broj/vol- 372.6, (ref >50 miliona)

prgresivno pokretnih: a) 0.13 (ref >0.25%)
b) 0.23,

pokretnih : 0.14
nepokretnih : 0.50
lukocita 0.02, (ref <1 mil/ml)
ostale celije 2.39
vitalnost 0.66 (ref >0.5)
hipoosmotski test 0.67 (ref >0.6)
normalne oblici: 0.54 (ref>0.4)
patoloski oblici: 0.46 (ref >0.6)
Brine me veliki broj nepokretnih i mali broj pokretnih i mali broj progresivno pokretnih
Da li sa ovakvim spermogramom moze doci do prirodnog zaceca i da li se treba obratiti urologu?
Hvala unapred na pomoci!

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here