RE: Koliko para je dovoljno? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

Jeca* -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 8:38:57)

upravo tako..skuplji je zivot, racuni...pa samo nam je infostan nesto malo manje od 7000, struja 4000,00, pa jedno 3000 za oba mobilna telefona (to nije luksuz, to je potreba), kablovska i internet....plus hrana i hemija. Plus benzin jer ti nista nije blizu (ja imam srecu pa zivim u centru i radim u centru pa idem pešaka na posao - 20-25min i sve što mogu odradim pešaka)...ali skuplje je ziveti ovde, sigurno

Adriana83 -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 9:02:13)

Nas je trenutno cetvoro,uskoro ce nas biti sestoro... Trenutno sam svaki mesec kratka za oko 5000. Kako uspevam,ne znam ni sama...Ali mislim da bi mi oko 100 000 mesecno bilo sasvim OK. Naravno u to ne racunam stednju,more i sl. Samo da moze onako lepo da se prezivi.Da ne lupam glavu svaki dan. A kad bih htela i na more da idem i da imam bilo kakav auto koji treba napuniti,onda oko 150 000 hiljada mesecno. Sa tim bih bila BAS zadovoljna...

Adriana83 -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 9:04:10)

Ali kao sto vec neko rece-pisi propalo,nista od pristojnog zivota...

bebać -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 9:17:42)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ajde da zaključimo, jedno 1000 eura za tročlanu obitelj, sa riješenom stambenom situacijom i automobilom ne starijim od 5 godina, jel bi moglo tako da se živi normalno ili ipak treba više?

To što si navela je, iz ličnog iskustva, za jedan baš onako pristojan život...bez luksuza...možeš da odeš na letovanje, možeš da priuštiš sebi neka sitna zadovoljstva...ali budeš često u minusu, nekad moraš da zavučeš ruku u slamaricu pa posle vraćaš....znači ako mene pitaš, da bude baš onako potaman, za tročlanu porodicu i sve ove tvoje uslovu koje si navela treba 1500e

Meni je toliko novca da uživaš u baš luksuzu(Jeco tih 1500 eura) tipa ljetovanja, večera negdje u restorančiću... mi sa nekih 800 eura mjesečno živimo sasvim normalno(živimo u gradu), ali nemamo kredite, imamo svoj stan, imamo auto( m ne izlazi iz njega), pušimo i on i ja, piće se popije svaki dan( i on i ja), ja malo malo kupim sebi neku krpicu, Sergeju ne fali baš ništa, računi, hranu kupujemo sami sebi sve(mada nismo neke izjelice ni gurmani ali šta nam se jede jedemo.. e sad kad je ljetovanje( a to je jednom godišnje) to je plus dodatni novac, ili kad sam kupovala namještaj to je opet+ dodatni novac.

*Alexx* -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 12:41:03)

Kuća u banatskom selu Padej, koje je na dvadeset_ak kilometara od Kikinde, prodaje se za svega 1.900 evra. Dakle, za kuću koja ima dve sobe, kuhinju, ostavu, šupu i ostale pomoćne prostorije na sedam ari placa potrebno je novca koliko i za jedan kvadratni metar u Beogradu.

U sremskom selu Bingula pored Erdevika, kuća s malim voćnjakom može da se pazari za 3.000 evra, a kuća i 30 ari placa u Aradcu za 5.000 evra. Ima i skupljih, naravno, pa se tako u Gajdobri blizu Novog Sada kuća od 120 kvadrata s gazdinstvom na placu od 5.700 kvadrata prodaje za 15.500 evra.
Ova imanja propadaju jer niko ne želi da ih kupi, a ista situacija je i u valjevskom kraju.
Od 65 seoskih domaćinstava u ponudi jedne od agencija za promet nekretninama u Valjevu, ove godine prodato je samo jedno, po toj ceni.

Izvor: Blic.rs
A sad svi na selo da se bavimo poljoprivredom. Bar nećemo biti gladni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

viking -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 12:43:52)

Alexx, čitala sam taj tekst jutros ali što reče jedan u komentarima, kad kreneš da stvarno kupiš tu kuću od 3.000 nigde je nema. I mi smo tražili i stvarno nismo našli po tim cenama. Ni blizu.
A da je selo budućnost, naročito u godini/godinama koje su pre nama, jeste. I to ne samo zbog krize, već i zbog sve većeg broja stanovnika na planeti, smanjenih resursa, hrana poskupljuje svake godine jer je potražnja sve veća...

*Alexx* -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 12:47:18)

Da imam(o) petlju, upustila bih se u proizvodnju organske hrane. Mislim da je to genijalna stvar.

jance -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:02:17)

mi inace ozbiljno planiramo da se preselimo na selo, cim prodamo ovo u cemu smo sada.

vukosava -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:20:41)

Nikad dosta [sm=smiley36.gif]

bebać -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:24:02)

Slažem se sa vama..grad izvuče pare,ama izvuče.

Evo primera: ja nemam dvorište u kući(kuće su ili na selu ili u okolini grada, malo dalje od centra) i meni u stanu brzo dojadi, e hajd napolje(čitaj u grad), te popi kaficu, dijete sokić, prodjemo kroz park hoće na trampolinu, idemo kući ajde da kupimo sladoled itd. itd.

Ja se ne znam suzdržat ako imam pare u novčaniku, a ako nemam skoro nikad ne idem u grad tek tako, jer sam se izgleda navikla na takav stil.

A da si na selu, ili u kakvom malo udaljenijem djelu od grada(gdje ne možeš u šetnju, nego autom) ne bih baš to sve tako bilo. Vjerovatno bi uživala u dvorištu, pravila bazen, dijete bi se igralo...ovako djetetu je dosadno u stanu[sm=smiley29.gif] uostalom kao i meni.

A gdje ono vidiš ovo, vidiš ono na izlogu[sm=smiley36.gif] jer se krećeš i upućen si[sm=smiley1.gif]

Pa tek sniženja, e to ti je grad... i to odnese lovu[sm=smiley1.gif]ž
A ne, ne bih ipak mogla živjet na selu,il tako sad mislim, ne znam

lanajelena -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:26:05)

Malo OT Adriana jel ti nosis blizance [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:27:53)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Da imam(o) petlju, upustila bih se u proizvodnju organske hrane. Mislim da je to genijalna stvar.

I mi o tome razmišljamo već neko vreme [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

jovicaa -> RE: Koliko para je dovoljno? (19.8.2011 13:33:33)

i ja sam razmisljala o tome...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Adriana83 -> RE: Koliko para je dovoljno? (20.8.2011 22:22:57)

Da,nosim dve devojcice.

pepeljuga -> RE: Koliko para je dovoljno? (21.8.2011 0:13:53)

Meni bi bila dosta ova sad sedmica na lotou, dakle 1.800.000e, to bi mi bas leglo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jele -> RE: Koliko para je dovoljno? (21.8.2011 0:16:48)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Meni bi bila dosta ova sad sedmica na lotou, dakle 1.800.000e, to bi mi bas leglo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Uh, da [sm=smiley1.gif] I mi smo počeli da igramo loto intenzivnije, ali meni dosta samo da pokrijem minus i dug na kreditnoj [sm=smiley36.gif]

lilihip -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 16:49:02)

Sa koliko para može da preživi mesec jedna posečna četvoročlana porodica?

Ili tročlana?

Kako vi pregurate mesec? ..

Anoniman -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 16:53:37)

Ne znam. Za početak zavisi da li žive u svom ili iznajmljenom stanu. Ako mi plata postane redovna kao što obećavaju, videću može li se sa mojom i mm platom preživeti, sad kad kasni 4 meseca izdržavaju nas moji roditelji.

jovicaa -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:04:29)

sta se podrazumeva pod prezivi?

lilihip -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:07:22)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ajde da zaključimo, jedno 1000 eura za tročlanu obitelj, sa riješenom stambenom situacijom i automobilom ne starijim od 5 godina, jel bi moglo tako da se živi normalno ili ipak treba više?

Recimo ovo ..

jovicaa -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:10:31)

i ja mislim da je hiljadu evra neka potrebna suma. ali mi imamo manja mesecna primanja i jos uvek smo zivi[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:13:05)

To već ne znam, mm i moja plata su po 250 eura svaka a auto nam je 10 godina star tako da nemogu ni da zamislim odgovor na pitanje trenutno.

Modessty -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:21:28)

Iskreno ću vam reći da su naša primanja sve ukupno oko 60.000 - 65.000 mesečno. Imam dozvoljeni minus od 10.000 din i nikako da izadjem iz njega. Zeznuše me čekovi za registraciju auta prošle godine
Kiriju plaćamo 130 eur mesečno, grejanje oko 6000, vrtić 3600.... Ja nesmem da računam al mislim da smo na kraju meseca u debelom minusu.

Mislim da sa 1000eur može da se živi u smislu da se ne cimaš mnogo oko toga "šta sutra za ručak" i "kako da ovog meseca platim račune"

jovicaa -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:24:14)

i mi imamo slicna primanja mod, i dosta nam je tesko u poslednje vreme... to sto kazes oko svega cimanje i na kraju meseca uopste ne kontam kako smo izdrzali ceo mesec. stan je nas, ali imamo kredit za auto 100 evra.

tijatija -> RE: Koliko para je dovoljno? (7.9.2012 17:32:28)

uh... neznam ni sama, cinimi se da vise trosimo nego sto zaradjujemo [sm=zmeden.gif] . Meni bi trebalo oko 1500e mesecno kad doje cetvrta beba. Mada se moze i sa mnogo manje [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>