*Maki* -> RE: Profertil kapsule (9.2.2011 13:57:59)
|
IZVORNA PORUKA: babyhope Здраво РР од преубавата Србија. Ве читам редовно и од вашиот форум дознав повеќе за Профертил и неговото дејство. Навистина очекував многууууу повеќе. Имено од пред три месеци го порачавме ПРОФЕРТИЛ-от и мм редовно го пиеше без пропуштен ден или други отстапки. Сепак резултатите поразувачки. Единствено подобрување само во подвижноста. Концентрацијата и волуменот се дури и намалени. Еве ги резултатите: Претходни Нови Подвижност брза 20% 50% спора 20% 10% непрогресивна 30% 20% неподвижни 30% 20% Концентрација 9 5 Вк. бр.во ејак. 18 15 Морфологија нормални 56% 52% со пр на глава 16% 24% со пр на врат 16% 12% со пр на опаш 12% 12% Според ова дијагнозата ни е олигозооспермија. Се надевам дека не ви пречи што пишувам македонски, но сакав да го споделам моето искуство со вас, затоа што ви должам. Поздрав од Македонија!!! Babyhope, dobrodosla! Kod nas na rezultatu pise sve to malo drugacije, neke podatke koje vi imate mi nemamo pa ne mogu bas precizno da odgovorim... Kazi mi da li je kolicina spermatozoida u celom ejakulatu (novi nalaz) 15 miliona? Ili u 1ccm? Sto se tice pokretljivosti spermatozoida, ako ne gresim iznad 50% je,i tu ima poboljsanja u odnosu na stari rezultat (kod nas je prvo bilo 70%, pa 30% pa je najnoviji rezultat 50%...izgleda da se pokretljivost spermatozoida stalno menja) i to je super. Ali ako je broj spermatozoida 15 miliona mislim da je to mali broj, i da treba da bude iznad 20 mil. Javice se jos neko pa cemo resiti dilemu... Sta vam je vas doktor rekao za ovaj nalaz??
|
|
|
|