RE: Letovanje 2024. (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Izleti i godišnji odmori



Poruka


Ivanka 75 -> RE: Letovanje 2024. (30.5.2024 12:46:44)

Postavili nasi prijatelji sliku sina koji ide na maturu, 18 godina puni za koji dan, šok! On je za mene još uvek osnovac 😂
Tasho, prolete vreme, ti si mi pozelela dobrodoslicu na RR pre 15 godina! 
Bas ludilo! 





Ana RR -> RE: Letovanje 2024. (30.5.2024 13:08:18)

Užas! Ja sam čuvala kumića, čini mi se kao da je to bilo pre par godina a on evo ima 22 godine [sm=smiley29.gif]




dunja RR -> RE: Letovanje 2024. (30.5.2024 14:41:01)

Tašo, ovo je naš smeštaj, ova žuta kuća je za 4 osobe, to je naša, a bele su za 3oje i 2oje.

Ali da ti kažem, moje mišljenje je da je Skiatos za porodice sa manjom decom, pre svega za bebe i manju decu, a za stariju maks do 11-12 godina, eventualno i za tinejdžerke ako vole film Mama Mia, jer je dosta toga, izleti, krstarenje do Skopelosa, bioskop na otvorenom, u fazonu filma.

Ali za dečake starije tinejdžere kao što su tvoji, mislim da nije, smorili bi se. Skiatos ima prelepe plaže, prirodu, prelepe staze za šetnju kroz šumu do plaža na severu, i prelep gradić koji je za šetnju uveče (mi idemo skoro svako veče, a kada ne odemo, ima staza za šetnju i na plaži gde je naš smeštaj, i tu ima puno prelepih taverni), u gradu oko luke i u glavnoj ulici koja je jako dugačka ima milion taverni i radnjica za šoping, poslastičarnice, onda u okolnim uskim ulicama lepa skrivena mesta, ali nema klubova (ili ima jedan-dva, ali to je sve prilagođeno Englezima) i ne znam, nema ništa što bi bilo uveče zanimljivo starijim dečacima. Jedino ako baš vole prirodu, šetnje, pa da obilaze, preko dana. Plaža ima 66, ne zna se koja je lepša. Oko našeg smeštaja je na par minuta hoda 5-6 najlepših plaža na ostrvu, koje su sigurno među najlepšima u Grčkoj. Zato ga i zovu upakovani raj.

Naravno viđala sam i tinejdžere na ostrvu, ali u manjem broju jer uglavnom su ili porodice sa malom decom, ili mlađi parovi bez dece, Italijani i naši najviše,, ili stariji parovi (u penziji ili pred penzijom) bez dece, Englezi i naši.

Zato sam i odlučila da i ove god idemo tamo, dok su još ajd da kažem mali, pa posle tražimo nešto drugo.


A Krit da pogledaš? Ima čini mi se direktnih letova iz Srbije, što je ok. Što se Krita tiče, uglavnom se preko onih strana sa jeftinim putovanjima nudi koliko vidim Hersonisos, Heraklion, Retimno, ali Hanja je mnogo mnogo lepša (tamo možeš i sama da nađeš smeštaj, i uplatiš let do Krita), uveče ima svašta u gradu, predivan grad, sigurno među 5 najlepših u Grčkoj, pa bih uvek nju birala kao bazu, odnosno smeštaj oko Hanje, gde su najlepše plaže. I jedino tamo na celom ostrvu nema vetra (Agi Apostoli), jer vetar na Kritu ume da pokvari letovanje, kako se zalomi. Meni džaba sve ako ne plivam, iako na Kritu ima puno toga pored plaža. A opet možete da obiđete sve i svašta na Kritu, sigurno bi im se dopalo. Čini mi se da ste letovai na Peloponezu?, meni recimo Krit ima sličan šmek, samo toplije more možda, i za nijansu manje vetra. I Agios Nikolaos mi je ok na Kritu, kao baza, on je na drugoj strani.


BTW, nisam stigla da pišem, ali hoću u onoj drugoj temi, bili smo u hotelu Gornjak za prolećni raspust, dugo sam želela da odem, jer znam da si ti pisala i tada si me zainteresovala, i proveli smo se sjajno. Prelepa je priroda, obišli smo još manastira osim Gornjaka, taman obišli i mogu rodbinu u Petrovcu, bili do Ždrela.


IZVORNA PORUKA: Peace*

Dunja, može link na taj smeštaj? Jel to zanimljivo tinejdžerima? Msm, jel imaju šta da rade u gradu uveče?






Peace* -> RE: Letovanje 2024. (31.5.2024 13:28:56)


IZVORNA PORUKA: dunja RR

BTW, nisam stigla da pišem, ali hoću u onoj drugoj temi, bili smo u hotelu Gornjak za prolećni raspust, dugo sam želela da odem, jer znam da si ti pisala i tada si me zainteresovala, i proveli smo se sjajno. Prelepa je priroda, obišli smo još manastira osim Gornjaka, taman obišli i mogu rodbinu u Petrovcu, bili do Ždrela.




[sm=bravo.gif]

Divno je!


Trenutna opcija 18togodišnjaka je lefkada autobusom (23h put [sm=smiley5.gif]), ali baš me briga.

Mene više brine što ih 10.
10 testosterona u punom naboju [sm=smiley36.gif], sr*nje u najavi.
Ali šta da radim?




dunja RR -> RE: Letovanje 2024. (1.6.2024 12:41:52)

Lefkada je pravi izbor, a ti mama drži se 😁
Jel beše prvi put ide sam sa društvom? 




Peace* -> RE: Letovanje 2024. (3.6.2024 8:28:58)

Da, prošle godine je bilo hoće neće, i do kraja odustao, iako smo ga mi ubeđivali da ide.

Mene brine što ih 10-orica. I čak i da su dobri, mogu biti trn u oku i da nastane problem bzv.

Takođe me brine njegova alergija na sunce.

Al jbg, mora i sve to pre ili kasnije sam da iskusi / reši.




Didy -> RE: Letovanje 2024. (9.6.2024 15:20:12)

Ooo, jedna od mojih omiljenih tema na rr. ❤️Mi za 2 nedelje idemo na Rab u Hrvatsku. Je l neko bio? Čula sam baš puno lepih stvari, ima mnogo zelenila, peščane plaže i divan stari grad. Baš se radujem! Morali smo ovako rano jer mm ima puno starog godišnjeg od prošle godine, pa mora u junu da započne i može u julu da nastavi. Ja ove godine vodim decu iz škole na Skouras jezički kamp u Grčku na Halkididki od 14. jula, pa je trebalo sve uklopiti. Već neko vreme ga merkam (još od pre korone) i evo ove godine će konačno da bude realizacija. Jedan od razloga je i taj što se i moja deca već bune i neće s nama na more (14 i po i skoro 13 godina, pogotovo ovo mlađe žensko dete), pa se nadam da će im na kampu biti dovoljno zabavno, a ipak su na moru. Merkali smo i Krit avionom, gotovo već rezervisali, ali sam shvatila da ne mogu da ostanem duže od 8 dana, pa smo odustali. Želim kad odem na Krit da budem bar 2 nedelje i da uživam u obilascima, a ne da se pretvori u trku s vremenom.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]