|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   otvorena u 25.nedelji?
18.11.2009 19:18:54   
carli
cao,nova sam na forumu,25.sam nedelja trudnoce i otvorena sam za dva prsta.doktori su razmisljali o serklazu ali su odustali jer je navodno zasrtarela metoda a i dosta sam trudna pa ih strah da rade.inace,ovomi je druga trudnoca a u prvoj sam imala serlaz i pila lekove.sad su samo rekli da se ne naprezem a od lekova mi nista nisu dali.zbunjena sam,nisam sigurna sta me ceka.ako je neko imao ili ima slicno iskustvo volela bih da ga podeli samnom.hvala unapred.user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: otvorena u 25.nedelji?
18.11.2009 19:57:34   
Dora
Ja ti iskreno savetujem da odeš kod drugog doktora, treba čuti više mišljenja jer ovo mi se čini jako ozbiljno! 

(odgovor članu carli)
Direktna veza do poruke: 2
18.11.2009 21:13:20   
cicko
Zastarela metoda? Pa mojoj koleginici su sad skoro stavljali serklaz jer se otvorila u 7.mesecu. Ne kazem da je PRAVO vreme za serklaz, ali to je sigurno nesto sto bi moglo pomoci.
Ja bih na tvom mestu ucinila ono sto ti Dora predlaze.

IZVORNA PORUKA: carli

cao,nova sam na forumu,25.sam nedelja trudnoce i otvorena sam za dva prsta.doktori su razmisljali o serklazu ali su odustali jer je navodno zasrtarela metoda a i dosta sam trudna pa ih strah da rade.inace,ovomi je druga trudnoca a u prvoj sam imala serlaz i pila lekove.sad su samo rekli da se ne naprezem a od lekova mi nista nisu dali.zbunjena sam,nisam sigurna sta me ceka.ako je neko imao ili ima slicno iskustvo volela bih da ga podeli samnom.hvala unapred.user posted image

(odgovor članu carli)
Direktna veza do poruke: 3
18.11.2009 21:19:43   
Anoniman
Carli, idi kod jos nekog lekara...Da vidis sta ce da ti kaze...
Stvarno ne znam sta da radis...nisam do sada ni cula za ovako nesto...
Cekaj malo, verovatno ce se javiti devojke koje znaju nesto...
A mene zanima da li je to DR video na pregledu ili si ti nesto osetila pa otisla???

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 4
18.11.2009 23:49:56   
Anoniman
Kada sam se udala bila sam trudna punih 5 meseci. Nakon svadbe sam bila na kontroli, nisam sigurno koliko nakon svadbe je bila kontrola, ali išla sam na svake 4 nedelje, pa eto, neka je bilo i da sam bila trudna i punih 6 meseci. Tada sam bila otvorena 2 prsta, dr je rekla "Super! Lako ćeš se poroditi! Nemoj se baš jako naprezati". Nije predlagala mirovanje, nije predlagala serklaž, ništa! Do kraja trudnoće sam se ponašala najnormalnije, radila sam sve najnormalnije.

Porodila sam se 10 dana pre termina na zalazan CR.

Ovo ne znači da ne treba da potražiš drugo mišljenje ako osećaš da ti je potrebno. Meni takvo šta nije palo ni na kraj pameti jer sam verovala svojoj dr. No, pošto ti je i u prvoj trudnoći rađen serklaž, možda ipak ne bi bilo loše da potražiš i drugo mišljenje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
19.11.2009 17:24:11   
tanya
Ja isto mislim da bi trebalo da se raspitas kod jos nekog ginekologa.Meni su radili serklaz u 6 mesecu,a materica mi se otvorila jos u 2 mesecu trudnoce.Do serklaza sam redovni pila partusisten i to na svaka 4 sata po pola tablete.Ono sto je bitno je da pratis da li imas kontrakcije.U ranoj trudnoci izgledaju kao da si se stomak stvrdne i tvrd je kao beton.Ako ti se to dogadja do 3 x dnevno,to nije problem(tako su meni ginekolozi u Betaniji objasnili,i rekli da ih uglavnom svaka trudnica povremeno oseti),ali ako ih imas stalno,kao sto sam ih ja imala onda moze da bude problem.Tvoj ginekolog treba redovno da prati koliko se otvaras,a ti moras da obratis paznju na kontrakcije.Samo jos da napomenem da je meni nazalost serklaz drzao samo nekih mesec i po, i da su morali da ga skinu(mada se skida 2 nedelje pred porodjaj) iako su mi pojacali dozu partusistena na 4 sata po celu tabletu,tako da sam mesec dana lezala na patologiji.Jos jedna stvar je da obavezno vidis kakav ti je rezultat vaginalnog sektreta,jer ako ti nije normalan nece ti raditi dok ga ne skinu minimalno na 3 grupu.Meni je nazalost bio 6 grupa i jako tesko smo ga skinuli na 3 grupu.To su bile moje 2 najgore nedelje u trudnoci...znam da mogu da izgubim bebu,a serklaz ne mogu da mi urade.
ps:Hvala Bogu sve je dobro proslo,porodila sam se 7 dana pre termina,i imam preslatku trogodisnju Taru user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
19.11.2009 17:25:51   
guppy RR
Razumela bih da su rekli "zastarela metoda" pa uradili nešto "novije". Ali ne uraditi ništa mi se čini malo blesavo?

... idi ti po savet drugog lekara :(

(odgovor članu tanya)
Direktna veza do poruke: 7
19.11.2009 17:43:20   
lola78
Jedna moja prijateljica je takodje otvorena od 5og mjeseca, nisu joj radili serklaz, inace joj je treca trudnoca, samo su joj dali terapiju i rekli da miruje, sto ona nije ispostovala, nego se bas kretala i eto je danas u 9om mjesecu, pred porodjajem. Tako da to ne mora nista da znaci, ali kao sto su ti ostali rekli moras da pratis imas li kontrakcije, a iako vjerujes svom dr odnosno ako te taj dr vodio u prvoj trudnoci i sve bilo ok, onda nemoj da brines. Trudi se da odmaras malo vise narednih mjesec dana, makara do 30.nedelje, i pij magnezijum.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
19.11.2009 17:49:35   
Verus
moze i ne mora biti lose: meni licno da sam u pitanju, to nisu dobre opcije, svako telo je drugacije i mozes biti ok ali ne daj boze moze se desiti najgore...pobacaj u drugom semestru.  Necu da te plasim, ali i meni prate grlic i spominjali su serklaz ako se previse skrati...tako da je bolje biti siguran nego proci kroz tako nesto sto ne smem ni da pomisim koliko je strasno...idi do drugog dr. i treceg ako treba!

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Spisak porodilišta u Srbiji - Beograd
U Srbiji trenutno postoji 76 zdravstvenih ustanova u kojima se naše buduće mame mogu poroditi. Pogledajte spisak za Beog...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here