Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 23.3.2013 19:46:48
|
|
|
|
Maraj
|
nato, stvarno ne znam za tu kombinaciju. Ja sam pila rastavic kad sam muku mucila sa eserihijom... Ne znam za njena druga svojstva. Ja ti ne bi savetovala da mesas cajeve. Koliko su dobri u kombinaciji mogu biti jos gori...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 23.3.2013 19:55:43
|
|
|
|
nata11
|
Ocajnicu krecem da pijem od ponedeljka to sam resila, ali sam se zbunila sto mi je danas zena za koju sam sigurna da se razume u biljke preporucila rastavic kao nesto sto cisti ceo organizam i sto nemoze da ima lose efekte. a opet na netu nigne nema ni pomena da ga je neko koristio za ove nase muke. Hvala u svakom slucaju Maraj, promuvacu jos malo mozda pronadjem neku detaljniju informaciju.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 23.3.2013 19:56:08
|
|
|
|
nata11
|
Ocajnicu krecem da pijem od ponedeljka to sam resila, ali sam se zbunila sto mi je danas zena za koju sam sigurna da se razume u biljke preporucila rastavic kao nesto sto cisti ceo organizam i sto nemoze da ima lose efekte. a opet na netu nigne nema ni pomena da ga je neko koristio za ove nase muke. Hvala u svakom slucaju Maraj, promuvacu jos malo mozda pronadjem neku detaljniju informaciju.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.3.2013 8:27:07
|
|
|
|
Maja1309
|
Ženice samo da se javimi na ovoj temi budući sam bila aktivna. Ja sam vam trudna. Pila sam očajnicu tri ciklusa, u trećem ostala trudna. Ne znam jel to do očajnice, ciljanih odnosa, al eto trudna sam Inače ostala sam trudna u sedmom ciklusu pokušavanja, macinu sam pila do ovulacije 3 čaše dnevno. 1 supenu kašiku bi prelila sa 3dcl vode... Ja sam s macinom dobila malo sluzi koje prije nisam imala, jako malo al sam dobila, eto bilo dovoljno. Jel znate neki čaj koji je dobar da se pije u trudnoći?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.3.2013 9:26:19
|
|
|
|
ceca111
|
nato stvarno neznam sta da ti kazem ja tu konbunaciju nikada nisam pila. Majo cestitam ti od da bude laka trudnoca a ti uvek nasmejana trudnica Devojke jos malo je ostalo do moje bete a od simptona nemam nista neverujem da je ova insiminacija bila uspesna rasdim po ceo dan i menam vremena nizasta a kamoli da mislim da cu videti veliku betu...ljubim vas sve devojke
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.3.2013 13:10:48
|
|
|
|
Dada81
|
Majo,lepu ti trudnocu zelim i jos lepsi porodjaj smes da pijes Virak /vrkutu,znam ad je dobra i protiv spontanog,a i u trudnoci,a preporucuju i maticnjak,jednu vrstu posebno. Ceco,bice,kao i svima sto jako zelimo i nadamo se,ni mene ne napusta nada
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.3.2013 13:20:28
|
|
|
|
nata11
|
Cece jos koji dan pa ces resiti dilemu. Kada radis betu? Pitala sam strucnjake moze nesmetano da se pije kombinacija ocajnice i rastavica. Cak sta vise kazu da i ocajnica moze da se pije tokom celog ciklusa bez pauza oko O.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 25.3.2013 21:05:28
|
|
|
|
ceca111
|
2.4.radim beticu na moj divan dan.....
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.3.2013 14:37:06
|
|
|
|
nata11
|
Jao cekalice pa ja ili sam izgubila osecaj za cajeve ili nisam dobro napravila meni ovo nije toliko ruzno. Malo gorko ali OK, mnogo bolje od rastavica koji je uzasan i mucan. Prelijem 1 kasiku sa 2 dl kljucale vode i sotavima 30 min. Valjda ne gresim?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.3.2013 20:18:33
|
|
|
|
Maraj
|
nato, ne znam sta da ti kazem, ti onda mora da nisi kupila "pravu" macu. Ja cula da ima vise vrsta... Jer ti pise Marrubium vulgare ili ocajnica na toj sto si kupila? Ova je bas bas bas gorka da ne moz' da se pije... Ja sam prvi put hela da bacim peglu... Sva sam bila...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 26.3.2013 23:26:11
|
|
|
|
sreca_11
|
ni meni macina trava nije gorka, koristila sam tri vrste, i na jednoj piše očajnica, al ni jedna mi nije gorka. Meni je ugodna za piti
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 27.3.2013 8:30:10
|
|
|
|
nata11
|
To je ta Maraj tako pise bas na latinskom. I sasvim mi je OK. Ali ja oduvek pijem te cajeve koji se cede bez kesica tako da bice da sam navikla. Sto kaze Sreca mogu komotno da je pijem. Nemas pojima koliko je rastavic mucan. To je kao da si nabrala zelenu travu i skuvala
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 31.3.2013 22:04:59
|
|
|
|
ceca111
|
stigla ... ja pocinjem ponovo sa ocajnicom cim stane ....a tako sam se nadala velikoj beti
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.4.2013 19:05:43
|
|
|
|
nata11
|
Ceco drugarice po caju ja evo ispijam soljicu i odlucna sam da pijem 3 meseca. Malo me samo nervira ovaj rastavic kao trava ali prezivecu.
< Poruku je uredio nata11 -- 1.4.2013 19:08:07 >
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.4.2013 19:53:20
|
|
|
|
ceca111
|
devojke ja od sutra pocinjem ponovo ocajnicu treca sreca xaxaxaa kako konbinujes to sa rastavicem Nato
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.4.2013 20:35:09
|
|
|
|
nata11
|
Cece ocajnicu pijem 3x dnevno po jednu vecu solju posle jela. Solja mi je otprilike oko 300 ml. A rastavic bi trebalo 2 l dnevno ali mi je to previse pa skuvam sipam u flasici i pijem tokom tada oko 1,5 l. Rastavic se bas nigde na netu ne pominje za ove nase namene ali mi ga je preporucio covek koji se bas bavi preradim bilja i snabdevanjem radnji.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 10.4.2013 17:10:11
|
|
|
|
Dina1993
|
Zdravo svima...Imala sam spontani 23.02.2013. menstruaciju sam dobila 5.04.2013. znaci posle 41 dan. zanima me ...buduci da je menst.prosla danas od kada mogu i da li uposte mogu da pijem macinu travu?
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 10.4.2013 20:25:54
|
|
|
|
nata11
|
Dina nemogu da ti pomognem Ja sam bas malopre bila da dokupim jos i prodavacica je pricala jednoj devojci kako ne bi trebalo da ga piju devojke koje imaju ciste, problematicne cikluse i sl.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 10.4.2013 21:30:31
|
|
|
|
pozitivna
|
Dina draga ! Najbolje je da radis onako kako ti telo oseca dali ima snage hocu reci dali se se oporavila ? A mozes i travarku neku u apoteci pitati,a i nemoj da zuris mlada si ,kuda zuris ? zelja je jedno ,zdravlje drugo a imas mogucnosti mlada si ,zamisli one koje imaju preko 40,kako je njima Ako pitas u apoteci pitaj za vrkutu ona ti je mozda bolje da se iscistis i oporavis ali najbolje je da pitas apotekare ..sve naj...........
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 11.4.2013 14:24:38
|
|
|
|
Dina1993
|
Hvalla vam puno na odgovorima...Ljubim vas :* Raspitacu se danas u apoteci :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 12.4.2013 8:21:18
|
|
|
|
nata11
|
Cece sad se setih da ti napisem ako imas neke nedoumice oko kombinovanja cajeva imam mail coveka koji se razume, sigurno ce ti odgovoriti. Ja sam bila zbunjena zbog ovog rastavica koji mi preporucila bakica pa sam njega pitala. On se bas bavi biljem.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 12.4.2013 8:26:45
|
|
|
|
Maraj
|
ja stvarno ne znam sta da radim. Dva meseca sam pila ocajnicu, i od tad evo vec 3. ciklus, ja nemam O. Nikad mi se do sad nije desavalo da nemam O . Pratim bazalnu temperaturu vec 1,5 god i zato znam...Sad su mi grafovi, skroz drugaciji, ni nalik kakvi su bili pre ocajnice. Da sam znala nikad je ne bi pila...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 12.4.2013 9:07:05
|
|
|
|
nata11
|
Maraj pa nemoj vise da pijes, nadji neki drugi caj.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 13.4.2013 10:36:29
|
|
|
|
ceca111
|
cao devojke moje dal ima nesto novo ja i treci mesec sa ocajnicom se druzila sada cemlam ....nema me na forumiu jer radim kao drakstor ....NAto posalji mi mail od tog coveka htela bi da ga pitam dal postojineki cajic za mog dragog ....Inace ja ovaj mesec pauziram pa sledeci meseci idem ponovo na insiminaciju ali ovaj put sa terapijom ako ni to ne uspe ceka me ponovo vto u septembru
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 13.4.2013 15:16:51
|
|
|
|
Maraj
|
prestala sam odmah sa macom. Ne pijem je vec 2 ciklusa...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.