Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 23.1.2014 14:29:15
|
|
|
|
mati
|
Jos uvek prvo iscitam ovu temu,nikako da odem u razgovore mama... Ja sam na Ctg isla svako jutro od ulaska u deveti mesec... Onda su mi pronasli povisen pritisak, pa kontrakcije, i svako jutro , kad mi se najvise spava i kad mogu da spavam ja sam isla na kliniku, sa sve onim mojim ooogromnim stomakom.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 23.1.2014 22:50:34
|
|
|
|
Klarita
|
Mati Kazem ja da kod nas na jugu sve naopako Juce mi komsinica rekla da je mnogo bolje da se dete "izmrda" u stomaku, posle ce biti mirno Viking, kako prosla depilejsn , oprostite na prostoti samo, uvek se setim kako sam otisla sveze izdepilirana na porodjaj i spremaju me za carski, gospodZa sestra vadi brijac, i ja sva ponosna joj kazem kako nema potrebe, sredila sam se vec,a ona ce meni "Mora, takav je protokol" Pa, na suvo, na tam' na vam' o, Bozeeee
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 23.1.2014 23:01:20
|
|
|
|
madre
|
klarita, komsijka je carica inace i mene su brijali preko sveze depiliranog, ma obrijala je i celu donju polovinu mog cosavog stomaka isto je carski u pitanju....
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 0:35:06
|
|
|
|
viking
|
Ne znam za vas, ali mene depilacija mnogo više boli u trudnoći nego ranije, sve sam zvezde videla. Posle smo otišli do Delte da kupimo dve benkice, dobili smo ih gomilu ali je najmanja veličina 62, pa rekoh ajde da kupim dve veličinu 56, da imam. I kupimo mi, dođemo kući, ja raspakujem kad na etiketi prišivenoj za benkicu piše veličina 68 (a na nalepnici na pakovanju piše 56). Smor.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 8:50:23
|
|
|
|
Klarita
|
Jutro Ja sam prava mislim da ceo dan necu nista da jedem, zacementiran mi je zeludac...retko veceram, jos redje jedem suhomesnate proizvode, a jos redje pastetu Mozda sam je jela jednom za poslednje tri godine, a sinoc sam vecerala dva parceta hleba sa pastetom ...pa, da li mi to otvori apetit, ne znam, ali oko 01h mi mm doneo vruc burek i ja zasednem u 01:20 i smazem celu cetvrtinu sa dve solje jogurta jaoooooooo Vik, ne znam sta da ti kazem, da pop covek. Ali, premeri sa postojecim, tj sa ovim sto imas vec, znas da se velicine razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca, pa mozda nije neka razlika u velicini. A, sto se depilacije tice, boli, pa boli, nisam primetila znacajnu razliku Ja sam ocosavila, sigurno. Depiliram se od 8.razreda, toliko sam dlakava, da me majka pocastila zepterovim depilatorom za kraj razreda i jadna me "cupala" nije mi dala da brijem vise noge. Od 3.rareda srednje depiliram i ruke i intimni deo kod kozmeticarke, svakih 20ak dana, jer sam kao vukodlak. Sada...depilirala sam se jos pre mesec dana i jos nisam zrela za novu turu, a pre toga dva meseca sam se "zapustala" mislim, hvala Bogu, ali trebam uskoro na ginekoloski pregled
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 11:17:17
|
|
|
|
marijana22
|
Ne pominjite mi depilaciju, ja u ovoj trudnoci uopste nisam isla mego sam se brijala, a i to nesto ofrlje..... katastrofa. Planirala sam da ovih dana idem na depilaciju i istrpim nekako, ali sad cekam da sredim kandidu pa cu zakazati od ponedeljka (ako se ne porodim pre). Vik gde si isla na depilaciju. Meni jetrva preporucila neki salon blizu tebe Jutros sam doruckovala przenice sa krem sirom i isla do immooutleta da pogledam nesto, u povratku svratim u pekaru i kupih pitu sa pecurkama (da imam za uzinu). I sad kao ajd da uzmem jedno parce, i celu je pojedem. Ostalo mi samo da se izvrnem i i kukam na gorusicu Vik srecno danas Pozdrav ostalima
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 11:24:49
|
|
|
|
Nimfa
|
Dobro jutro Svaka cast trudnice za depilaciju ja sam bogami velika kukavica pa ne smem da idem to sve sredim sama,a iskreno i sramota me je da odem i da pocnem da placem i vristim Kad je hrana u pitanju ova dva dana samo nesto jedem duplo vise nego tokom cele trudnoce,a zeludac da pukne,samo kukam kako prejedam pa opet nesto grickam i ne umem da stanem
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 11:28:54
|
|
|
|
Klarita
|
Marijana, koka kola, marloboro, suzuki Salim se, bese ne pijes koka kolu, ne znam sem badema i koka kole cime da te ponudim... Nimfa, brate, dobrodosla u klub nenajesnica otvoren vec par dana, predsednik ja, clan prvi ti za sada, mada i Marijana nam se moze prikljuciti Nadam se da se ne ljutite, uhvatio me sandrc Vik, brate, javljaj se danas...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 11:40:24
|
|
|
|
little_one
|
Jutro debelice.... Debela ja, jutros se spremila na komisiju, i kako je zahladilo a ja zimljiva, natruntam ja na sebe finih slojeva i jos zimsku jaknu preko koju ne mogu zakopcati i odgegam se do bolnice...i tamo fino dodjem komisiji i dozivim da mi zena ne vjeruje da sam sedmi mjesec....jedva sam je uvjerila, zamalo da mi izgube nalaz od ginekologa sestra koja je preuzela uputnicu ga zaturila u karton i ne mogu ga naci...u citavu minutu su zagubili nalaz a meni ova pritom ne vjeruje da sam sedmi mjesec i govori ma jeste li sigurni da niste vec zagazili u 8mi...meni djeluje da cete se brzo poroditi...i tako zamalo da me posalju da otvaram porodiljsko 2 mjeseca ranije Toliko o tome koliko sam narasla u ovoj trudnoci...mada sam i sa Andreom bila krupna a nisam dobila puno kila...dosad sam na nekih 10 kilograma u plusu al bilo je tu nekih zaliha i tako to i eto...dovoljno da izgledam kao zena koja je krenula u radjaonu A depilaciju u kucnim uslovima radim sama....ja i moj brijac....njemu i svojoj ruci najvise vjerujem a vece prije poroda sa Andreom, s obzirom da mi je ujutro bila zakazana indukcija...odem u kupatilo na nasoj patologiji gdje nemas nizasta ni da se uhvatis i nekako naslijepo uspijem da se obrijem i brijem ja tako i mislim samo da me sestra ne brije svojim tupim ziletom...i taman se ponadala kad dolazi sestra u po sobe kasnije, i pred onim zenama mi skida gace da vidi kako sam se obrijala...i ja onako glupavo kazem ako nije dobro moze li moj brijac da me obrijete....i srecom nije bilo potrebe, ogulila sam je posteno Neki dan sam se obrijala, i sad je vec period kad moram barem jednom sedmicno da pomalo skinem da ne bi zacupavila a onda je katastrofa napamet to sve skidati... Eto toliko od mene...zenice javljajte kako prolazi ctg, Vik nadam se da si sa nama ovdje i preko vikenda da te ne ostavljaju da camis. Kod kuce je ipak lakse...ljubim vas puno sveee!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 13:30:41
|
|
|
|
buba m
|
Zdravo svima! Osvanulo tmurno jutro, a ja meteoropata, bljak! Joj što mi sporo idu ove poslednje nedelje. Ja bih da to sad što pre proleti!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 14:21:00
|
|
|
|
Nimfa
|
uff i ja bih volela da sto pre proleti ,a taman pomislila da nemam vise sta da se toliko brinem kad evo stigli nalazi brisa i stolice a ja naravno ne umem da tumacim nego moram da cekam ponedeljak da to doca meni lepo pojasni.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 14:34:10
|
|
|
|
Nimfa
|
Trudnice nisam mogla da nadjem odgovarajucu temu pa cu da pitam ovde a ako tema postoji nadam se da moderatorima nece biti tesko da prebace Kod rezultata vaginalnog brisa pise celijski detritus,veliki broj PMN leukocita,gram pozitivni bacili i kokobacili pa mi nije jasno jel to nesto ozbiljnie ili je normalno sada u trudnoci? A kod nalaza stolice pise da je izolovana normalna bakterijska crevna flora,a nisu izolovane : Salmonella spp,Shigella spp,Campylobacter spp,Yersinia enterocolitica O3 i O9,Bacilus. E mene sada interesuje da li je dobro sto ove nisu izolovane ili ne? Ako se neka razume molim vas da odgovori
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 14:36:16
|
|
|
|
Milica cica
|
Evo i mene, bila na kontroli. Bebe su ok, one promene što su bile viđene kod dečaka više ih nema tako da mi je dr rekla da budem mirna. Imaju 1350 i 1340g, lepo smo videli lica, baš su se namestili. Meni je malo skraćen grlić 24mm, pa dr kaže da mirujem i nosim pojas. Pritisak je 130/90 pa da ga pratim ako bude trebala terapija. Sve u svemu pao mi je kamen sa srca
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 15:17:42
|
|
|
|
marijana22
|
Milice bravo za bebe Mogu misliti kako ti je bilo....... Nimfa ja se ne razumem nesto preterano ali meni je logicno da je bolje ako nesto nije izolovano to znaci da ti nisu nasli te bakterije ili sta vec. Sto se tice tvog nalaza, mislim da ti je stolica ok, a za vag. bris meni je pisalo da nisu izolovane bakterije, tako da pretpostavljam da ce tebi dr. u ponedeljak dati neku terapiju. Nemoj da brines to se brzo zaleci, a u trudnoci su ceste infekcije zbog cesceg mokrenja. Ali kao sto rekoh nisam strucna nemoj da me grzis za rec , ja bih to tako protumacila
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 15:26:07
|
|
|
|
little_one
|
Super Mico, sad si mirna....vidis da je sve ok sa bebicama A Nimfa, sve sto nije izolovano, znaci da i ga i nema u uzorku!
< Poruku je uredio little_one -- 24.1.2014 15:36:38 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 15:37:28
|
|
|
|
Nimfa
|
Hvala puno Marijana22 Mico sad samo uzivkaj i miruj
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 16:37:47
|
|
|
|
Milica cica
|
Hvala žene baš sam bila u frci. Ja na depilaciju se nisam usuđivala u trudnoći pošto me je i pre ludački bolelo mogu misliti kako bi bilo sad. Jel se javila Vik?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 16:40:39
|
|
|
|
Milica cica
|
IZVORNA PORUKA: viking RR I kupimo mi, dođemo kući, ja raspakujem kad na etiketi prišivenoj za benkicu piše veličina 68 (a na nalepnici na pakovanju piše 56). Smor. Zato ja uvek tražim da mi otvore, znam da se to dešavalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 18:44:13
|
|
|
|
17 joka
|
Vik, se jos nije nikom javila?
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 19:59:44
|
|
|
|
Milica cica
|
Nema je, ne znam ko ima broj da joj neko pošalje sms. Možda su je ostavili u bolnici.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 20:18:04
|
|
|
|
viking
|
Evo me devojke, nisu me ostavili, kao što sam i očekivala, ali mi je dr rekla da dođem u ponedeljak ujutru pa će da me prime. Čekali smo 3,5 sata, ono je ludnica, ne radi im jedan ctg tj. radi ali "nemaju kaiševe", pa dok je dr došla, pa smo upali u špci, putovali do kuće 45 minuta, dok sam klopala, vamo-tamo i eto me tek sad.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 20:26:53
|
|
|
|
17 joka
|
Vik, bitno je da je sve dobro brzo ce i ponedeljak uskoro stizu bebice divno
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 20:27:43
|
|
|
|
degu
|
Vik i bolje da budeš kući za vikend Divno, super ste izgurali, sad sledi najlepši deo
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 20:52:19
|
|
|
|
Milica cica
|
Vik super što si kući :) nadali smo se da se družiš sa nama preko vikenda ;) Žene šta mislite koliko je loš grlić sa 24mm? Ja se malo uprpala.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 24.1.2014 20:55:07
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Vik, znaci u ponedeljak je D day :D joj ja jos ni sve analize za porodiliste nisam uradila Danas sam polozila poslednji ispit za ovaj semestar, da se pohvalim dobila sam 10. I sad mogu da se poradjam
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPregledi u trudnoći i njihov redosledOd trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?