Azra_ -> RE: Bol nakon obavljene nužde-pomagajte mame! (3.2.2014 16:04:43)
|
Mame, evo javljam se i pišem ovde, pre svega da bih možda nekome pomogla ko bude bio u slučnoj situaciji. Pu-pu! Dete se ponovo žalilo ovih dana. Nakon što kaki, krene da plače, traži da ga uzmem. Stolica redovna, uredna. Uradimo analize na gljivice, bakterije, parazite, sve ok. Međutim, on nastavlja. Ranije se požali jednom u 10dana, a u zadnjih nedelju dana svaki drugi dan se žali, nekad manje nekad više. danas je plakao sat vremena. Baš teško za gledati, a pri tom traži da ga uzmem, zauzme neku čudnu pozu, tako sebi olakša i tako ga nosim. Videh da nema gde pa opet kod hirurga. Prošli put smo u niškom KC-u imali pozitivno iskustvo sa jednim mlađim doktorom, Bojan se zvao. Sada samo naleteli na nekog baksuza. Sestra nas je prozvala, mi ušli kod dr, a on kaže ˝Ne ulazite!˝, pa vikne ˝sestro, rekao sam gotovo za danas!˝. Hoće čovek da ide kući, radi do pola 2, a već je bilo 13:15h! Strašno. Žao mi je što nisam zapamtila ime tog dra. Onda je setra zamolila da nas primi. Ušli, prvo što mi je drsko rekao je da spustim dete i pitao ˝ko vam je rekao da sada dođete?˝˝ Ja sam mu ljubazno rekla da možemo da sačekamo drugog lekara ako on žuri. Onda su pioozvali drugu doktorku koja je kao stručnija za to polje, opet hvala divnom med.sestri, ona je išla po nju. Divna dr koja nas je primila, lepo pregledala dete, nama objasnila, odgovorila staloženo na svako pitanje, iako je i sama žurila nazad na odeljenje. To je bila mala priča za ne daj Bože niškim mamama, da znaju šta sve mogu da sretnu tamo. A sada, ono zaštoi pišem. Dijagnoza je :fisura. To je nešto poput ranice na samom ulazu u an.otvor. nakon nužde, ta ranica se širi i dodatno iziritirana stolicom peče i boli. Terapija je da se bude uporan sa kremom koju je prepisala, da se održava higijena i sl. Ne zna zašto se javlja. Kaže ima i beba koje samo sisaju pa se to javi. Verovatno vlažno područje, pelene, pa koža ispuca... Eto, nadam se da nikome neće zatrebati, ali neka stoji napisano. Ja mesec dana bijem glavu šta muči dete, izbacujem iz ishrane sve što bi moglo da ga muči, ali ipak je problem drugi i možda smo trebali i ranije da ga odvedemo. Sada ćemo videti kako će biti.[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|