Torbica -> RE: Štitna žlezda (12.12.2014 21:59:42)
|
IZVORNA PORUKA: little_one Radila sam punkciju cvorova stitne zlijezde i dobila nalaz ali ga ja nista ne kapiram, ni dobro ni da je lose. AJde malo da citate dok ne dodjem do dr, a po svoj prilici necu stici ni iduce sedmice do nje. Citoloska analiza Citoloski razmaz pregledan na dva predmetna stakla je umjereno celularan, cine ga pojedinacne i u nekohezivnim nakupinama folikularne epitelne celije koje mjestimicno pokazuju anizocitozu lako izrazenu anizocitozu i anizonukleozu, pojedina jedra su izduzena, hromatin fino dispergovan, dok se u nakupinama jedra preklapaju i nagomilavaju. Ostatak razmaz cine makrofagi, hemosiderofagi, polimorfonuklearni granulociti, degenerativno izmjenjene celije, eritrociti, koloid. Citoloski nalaz odgovara folikularnoj leziji nejasnog znacenja. (FLUS) p.s Pisala sami u temi pretrage i hormonska terapija.. Ovo u prevodu znaci - celije razlicite velicine, sa jedrima razlicite velicine, celije bez jedara, i uopste morfoloski sarena slika, da kazem. Makrofagi i polimorfonukleari ukazuju na zapaljenski odgovor, degenerativne celije su nefunkcionalne, obolele. Meni lici na benignu promenu, nema opisa nicega sto ne bi bilo u sklopu tvoje osnovne bolesti. [sm=smiley31.gif] Folikularna lezija nejasnog znacenja - ne znaju ni oni gde bi ga svrstali, ali svakako je benigno, celijski razmaz nema nista sto bi trebalo da te zabrine u onom losem pravcu, necu ni da kazem kojem.
|
|
|
|