BubaBubica -> RE: Ko pije tothemu? (23.2.2016 11:54:26)
|
Ja sam pila u prvoj trudnoći ali nemam pojma kako, ne sećam se da li mi je smetala, samo je bila odvratna. Onda sam žvakala neke tablete koje imaju kao ukus čokolade, zaboravila sam kako se zovu, njih sam obožavala [sm=smiley36.gif] U ovoj trudnoći sam na prošloj kontroli krvi imala smanjena crvena krvna zrnca ali mi dr ništa nije dao, kao samo da jedem više mesa. Ja sam na svoju ruku kupila Floradix tonik i još nisam proveravala krvnu sliku ali onaj mrak na oči kad ustajem i osećaj umora je nestao, piše da ne uzrokuje digestrivne smetnje a tako je i bilo. Skoro sam negde čitala u nekom časopisu da veliku ulogu u apsorbovanju gvožđa ima i vitamin B12 kojeg ima samo u crvenom mesu i u cvekli, zato često ispijanje suplemenata gvožđa ne daje nikakve rezultate. Ovaj sirup - tonik ima taj vitamin i još neke vitamine i mislim da je ok, videću sad, sutra imam zakazan pregled pa će mi dati da proverim krvnu sliku. Za ovaj sirup sam pročitala baš na ovom forumu u temi anemija, jedna mama je davala sinu a sirup je za sve uzraste i za trudnice i dojile. Ima ukus gustog soka od pomaranče [sm=bravo.gif] Pitaj doktora da ti promeni terapiju, verujem da će ti biti bolje od ovog sirupa. Meni je bilo čudno što su mi hemoglobin i gvožđe bili u redu, nisu bili ispod granice a krvna zrnca u minusu [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|